Поведението на общинските съветници от ДПС Кърджали е скандално!

ГЕРБ и "Атака" против дискредитирането на личността на ген. Васил Делов
Обновена: 24 окт 2012 11:52 | 24 окт 2012 11:26,
55
 Поведението на общинските съветници от ДПС Кърджали е скандално!
Снимка: БТА

Парламентарната група на ГЕРБ осъжда опитите на общинските съветници от ДПС Кърджали да бъде дискредитирана личността на генерал Васил Делов.

Това прочете в декларация от името на ПГ на ГЕРБ зам.-председателят на парламентарната група Цвета Караянчева, предаде БТА.
 
Поводът е отказът на 22-ма съветници от движението ген. Васил Делов да бъде удостоен посмъртно със званието "Почетен гражданин", въпреки приетото с пълен  консенсус решение на Обществения инициативен комитет за честване на Балканската война.
 
„На 21 октомври 22 общински съветници от ДПС се обявиха срещу удостояването на ген. Делов със званието почетен гражданин на Кърджали. В Кърджали бе направен опит да бъде подменена историческата истина. От ПГ на ГЕРБ намираме поведението на съветниците от ДПС за скандално. Отказът да бъде присъдено моралното звание почетен гражданин на един велик българин оспорва неговите заслуги и историческия акт на освобождение”, добави Караянчева.

Управляващите заявиха още, че обругаването на генерала хвърля срамно петно не само върху името на един доблестен български офицер, но и върху бойната слава на България.
 
"ДПС за пореден път доказа, че не уважава паметта на българските войници. Ние се присъединяваме към националната гражданска инициатива и присъждането на орден „Стара планина“ на генерал Васил Делов”, категорична е Цвета Караянчева.

Още по темата
От ГЕРБ припомнят, че приносът на ген. Васил Делов за присъединяване на поробените Родопи към независима България и освобождаване на местното население са признати не само у нас, но и в цяла Европа.
„Затова е недопустимо да бъде освкернена паметта на един достоен българин за политически цели“, пише още в декларацията на управляващата партия.
 
От „Атака“ също се произнесоха твърдо против действията на ДПС в Кърджали.  Това заяви в
декларация от парламентарната трибуна заместник-председателят на ПГ на "Атака" Станислав Станилов.
 
Той отбеляза, че общ прочит на историята няма, няма и османско присъствие в България.
"Събитието в Кърджали заслужава нашето осъждане и нищо повече. Надявам се, че случаят в Кърджали ще отвори очите на мнозина“, посочи още Станилов.
 
Припомняме, че на тържествената си сесия на 21 октомври Общинският съвет в Кърджали не удостои посмъртно със званието почетен гражданин главнокомандващия войските при освобождаването на града ген. Васил Делов. "За" предложението гласуваха 16 съветници от БСП и ГЕРБ, а 22- ма от ДПС се въздържаха.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Турска империя е ислямска теократична абсолютна монархия в периода между 14 и 20 век, заемала територии в Близкия изток, Мала Азия, Северна Африка и Югоизточна Европа. Османската империя е обявена за халифат, тъй като османския султан е и халиф владетел на светите градове Мека и Медина. Просъществува до началото на 20 век, когато след Първата световна война е подписан Лозанския мирен договор от 1923 година, който слага край на многовековната ислямска империя. Наследена е от светската Република Турция.
45
0
 
0
 
! Отговори
Съдебен процес преди 11 години
През 1991 г. заради Възродителния процес са повдигнати обвинения срещу Тодор Живков, ген. Димитър Стоянов, Петър Младенов, Георги Атанасов и Пенчо Кубадински. Първоначалният състав на обвинението е чл. 162, ал. 1 от Наказателния кодекс и се отнася до проповядване и подбуждане на расова и религиозна вражда. През 1993 г. обвинението е заменено с ново, формулирано като "престъпление по служба".През следващите години делото е разделено на пет отделни дела. През февруари 1995 г. Военната колегия на Върховния съд, при едно от поредните връщания на делото за доразглеждане, издава изрично указание да бъдат разпитани всички, които имат отношение към репресиите в периода 1984-1989 г. Това значително забавя и затруднява по-нататъшните следствени действия. В края на 1997 г. обвинителният акт е внесен, но след няколко месеца състав на Върховния касационен съд връща делото за доразследване с аргумента, че това указание не е изпълнено
44
0
 
2
 
! Отговори
do: balgarin 100% преди 11 години
ROM- deto se misli za hristianin , osven tova kazva 4e e balgarin , da ama NE ti si 100% ***
43
0
 
1
 
! Отговори
CIA преди 11 години
Двама шведи, един австриец, един австралиец и един французин са сред проверяваните по подозрение, че са съпричастни към кървавия терористичен акт, който потресе Бургас на 18 юли т.г.
42
12
 
4
 
! Отговори
български тюлен преди 11 години
Май дойде време да ги почваме, тоя път няма да сме милостиви!
41
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До siviyatvilk-31 Трябва да отворят отново поделенията на вътрешни войски в Кърджали,те там си знаят работата!Не може някакъв *** фес да е почетен гражданин на български град,само хора направили нещо за благото на населението и града могат да са такива.В България турски градове няма,който не му харесва да ходи на юг,нали там е много хубаво и е велика държава,що стоите тука и ви хрантутим !?
40
7
 
9
 
! Отговори
Дянков преди 11 години
Щом са антибългарски настроени на съветниците от ДПС да се спре заплащането и да се разпусне Общинския съвет, а на Кметството да се блокират парите от Бюджета! Генерал Делов да се обяви за Почетен гражданин от Държавните структури - Областна управа и прочие...
39
5
 
9
 
! Отговори
българин преди 11 години
С указ на Президента да се присъди звание "Почетен гражданин на България" на ген. Делов, да се преименува Кърджали в град Делов и в центъра на гр. Делов да се издигне величествен паметник на героя. На церемонията да присъства Националната гвардия и 200 хиляди националисти и поклонници на героя!
38
5
 
12
 
! Отговори
ТАМЕРЛАН преди 11 години
Да се присъди орден "Стара планина" и се издигне паметник на ген. Делов в центъра на Кърджали и с указ на Президента да се преименова в град ДЕЛОВ. На церемонията да се докара Националната гвардия и 100 хиляди националисти...И аз ще дойда!
37
1
 
6
 
! Отговори
Басдасдсад преди 11 години
До АнонименДа бе, ама първите кръстоносни походи са атакували Византия и България. Тия, които ги изброи не са идвали да помагат тука, повярвай ми. Кръстоносците НЕ ПОМАГАТ, а рушат, грабят изнасилват и то християнски държави. Те са по-лоши от турците, всъшност именно папата води селджукските турци в Европа, да унищожат източното православие, ти си е документирано, а сега ходят нашите президенти да му целуват ръка. !ЧЕСТИТО!
36
7
 
7
 
! Отговори
ГЛАС НАРОДЕН .... преди 11 години
...НА ГРАЖДАНИТЕ НА КЪРДЖАЛИ!!!Ще изберат ,когото си искат-----ТОВА Е ТЯХНОТО ПРАВО!НИКОЙ НЯМА ПРАВО ДА ИМ НАЛАГА ЧУЖДИ РЕШЕНИЯ --ПА ,БИЛИ ТЕ И ...от "НАЦИОНАЛНО ЗНАЧЕНИЕ"!ТОВА Е ДЕМОКРАЦИЯТА И Т.Н . "САМОУПРАВЛЕНИЕ НА ОБЩИНИТЕ" !Стига комунистически заповеди "ОТГОРЕ"......!!!!!
35
15
 
9
 
! Отговори
До 38 преди 11 години
Турски е баба ти:) Кърджали е БЪЛГАРСКИ ГРАД, а КЕМАЛ АТАТЮРК Е ***:) КАК Е -ТУРЧЕ- СТЪЖНИ ЛИ ТИ СЕ;) В БЪЛГАРИЯ НЯМАМЕ НАКАЗАНИЕ ЗА ОБИДА НА ТУРСКИЯТ НАРОД И ИДЕНТИЧНОСТ - ПРЪСНИ СЕ ОТ ЯД:) ХАХАХАХА:)
34
5
 
4
 
! Отговори
до Мери преди 11 години
За съжаление е доста късно вече за каквото и да било. В южна БГ има цели региони в които вече няма нищо Българско , населението се счита за турци , не говорят Български език , не признават нито законите ни нито историята ни.Трябваше преди години да се направи нещо , сега може само да наблюдаваме време разделно.
33
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Вчера гледах филмите "Кървавата чешма" и "Новото робство" на Силвия Трендафилова- останах потресен замислете се българи - държавата се разпада!!!
32
9
 
7
 
! Отговори
Мери преди 11 години
До 34 Иванов подкрепям, аз имам същото мнение, но трябва ние сами да се организираме и да излезем на протести, иначе тия няма да се спрат ,ако неги спрем
31
12
 
17
 
! Отговори
Ivanov преди 11 години
ДПС да се забрани. На всички турци да им се издадат паспорти зи временно пребиваване и след изтичане на срока им да напуснат България. Всички чуздестранни мюсулмански проповедници да се принудят в най кратки срокове да напуснат България.Да се забрани строителсвото на джамии в България.Станаха повече от нашите църкви и манастири.Време е всички политици довели страната ни до това положение да се дадат на съд.
30
6
 
17
 
! Отговори
келеш преди 11 години
Идете гласувайте за ДПС догодина. И за БСП и за СДС гласувайте. И за Кунева, мунева и всички други ***, които в последните 20 години ни обясняват с мазни физиономии колко много ги разбират нещата. Не че тия днешните са цвете за мирисане, ама тия каква са пумия.
29
4
 
0
 
! Отговори
tit преди 11 години
posmirtno da bide razstrelyn toya haudutin
28
18
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДПС срязаха клона на който стояха.Няма връщане назад!
27
21
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В България цената на месото била 8 лв./ кг, а в Турция- 23лв. За това българотурската граница е задръстена от изселници, които искат да прануват мюсюлманските празници в България.Казват, че тукашното месо било по-вкусно; родителите им били тук...А аз се питам-= като Турция е 16тата икономика в света; велика; мощна държава; просперираща; защо тези хора не си изтеглят родителите в Турция? Нали тук били дискриминирани; били / само те/ с мизерни пенсии/ - тогава защо не си ги приберат в Турция?