Почина самозапалилият се Пламен

Мъжът издъхнал навръх националния празник
Обновена: 4 мар 2013 15:09 | 4 мар 2013 10:42,
291
Почина самозапалилият се Пламен
Снимка: архив, Булфото

36-годишният Пламен Горанов, който се самозапали на 20 февруари пред сградата на Община Варна, е починал. Неприятната новина съобщи шефът на Военноморската болница в града полк.д-р Ивайло Въжаров.

Младият мъж е напуснал този свят снощи навръх националния празник на страната, около 20 часа.

Припомняме, че той посегна на живота си в знак на протест срещу управлението на Варна и поиска оставката на кмета на града Кирил Йорданов.

Още по темата
Минути преди да се самозапали пред общината около 7.30 часа на 20 февруари той призовал с плакат и викове Йорданов да освободи кметския стол.

Младият мъж беше настанен в специализирана клиника с над 80 на сто изгаряния. До края си той не е дошъл в съзнание.

Кметът Кирил Йорданов вече на два пъти заяви, че няма да подава оставка. Той допълни, че веднага ще напусне кметски стол, ако следствието докаже, че Пламен Горанов се е самозапалил заради него.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


291
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
141
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ВСЕКИ, КОЙТО СЕ ИЗКАЗВА СРЕЩУ ПРОТЕСТИТЕ, ИЛИ САМОЖЕРТВАТА НА ПЛАМЕН Е ПРОВОКАТОР И ПРЕДАТЕЛ. НЕ СЛУШАЙТЕ ТЕЗИ ПОЛУХОРА БРАТЯ, ЗАЩОТО ТУК И СЕГА ВСИЧКИ БЪЛГАРИ ЗАЕДНО ЩЕ ДАДАТ ПО-ДОБЪР ЖИВОТ НА ДЕЦАТА СИ.
140
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До АнонименИзборът им е, ако са образовани, освен да са миячи на Запад, да бъдат и добри корпоративни служители, с нормален стандарт на живот там, но тези, които бяха възпитани в любов към родината си, днес ги виждаме на улицата, с разликата че те знаят и да мразят, за разлика от нас по старите, така че ще живеете в интересни времена!:)
139
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Виновни за смъртта на Пламен, сме всички ние. Целият народ, дето търпя, търпя, търпя и накрая насочи гнева си не срещу тези, които ни потискат и тласкат към отчаяние, а срещу самите нас. Дано саможертвата на Пламен да сплоти хората и те с гражданската си енергия да променят нещата, при все че им казват разни, че така не ставало. Напротив. Точно така става.
138
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Три самозапалвания за три седмици! Тези хора са символ на борбата на българите за освобождение от мутро-олигархичния режим в България!
137
28
 
2
 
! Отговори
ха преди 11 години
Браво бе ми като толкоз го жалите тоя психо и имате като неговите искания,що не се палните и вие?Знете ли що?Щото все пак сте нормални хора,тва може да го направи болен човек.Не ми е жал за него.
136
5
 
10
 
! Отговори
До 13- безсрамника преди 11 години
Как не те е срам да говориш такива неща *** !! Съжалявам те защото такива антихора като теб ще си платят за всичко! Точно такива като теб и твоята партия ГЕРБ са виновни за десетките самоубийства в последно време! Никога хората не са се чувствали толкова зле,никога ,помни ми думата!
135
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен 164. Aз пък се чудя ,докога ще изкарвате самоубийци героите на страната. Жалко че е починало момчето, още по-жалко и безмислено е че се е запалил в знак на протест ?!?! и какво промени със заплаването си освен че почерни родителите и приятелите си? Протестира се с ясни цели и постоянство ,а не със самозапалване пред институции.Жалко за него и дано почива в мир
134
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Господ да го прости човека! Да почива в мир! И дано саможертвата му накара някои хора да се замислят до къде докараха народа, но едва ли. Те ни съвест имат, нито сърца, нито пък чувства! Алчността отдавна е убила всичко човешко у тях! Да само Господ може да ги съди!
133
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До ^3DattackАз бих казал, че Бойко и Йорданов имат психични проблеми, а не Пламен - не знам колко трябва да си крадлив и безскрупулен, че да не пускаш властта, след като срещу теб са се изправили 70 000 души - Пламен постигна целите си праведно, но не и твоите другари, даже продължават с безобразията си: "***, получи подарък от Борисов, след като той специално излезна от болница, за да им подари 160декара на Софийското летище"! :)
132
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
18.30 на ариана протест
131
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Проблема в България е, че поколенията около и след 89-та година са жертвени поколения.Поколения, които нямат никакъв шанс, защото дори и да имат образование - няма работа за тях, защото това образование няма нищо общо с пазара на труда. Дори и да са работливи - няма работа за тях, защото работните места се пазят за чичовите и лелините.ще минат десетина години и тук ще започнат да се котират кадърните и образованите(както е на запад ) , но ... за момента избора им е - миячи на запад.
130
1
 
9
 
! Отговори
стягам куфара, ама преди 11 години
Вчера 3 -ти март 2013 г имаше нац.празник 135 години от......, имаше нац. протест срещу...........сигурно е имало протест и там горе на небето ....и всички, които са дали живота си преди 135 г са се питали...за тия ли ний умряхме. Сега 135 г по-късно още един умря.....за какво, ще се пита той след колко години.... или веднага......???? Мир на душата му.
129
2
 
19
 
! Отговори
bt преди 11 години
Пламен почина. От всеки един от нас зависи дали ще бъде обявен за герой или за луд. Живеем в години, в които телевизорът се превръща в отживелица и всеки може да изрази свободно мнението си, а оставяме теливизионни и електронни медии да диктуват мисленето ни. Ако си мълчим, ще продължават да ни мачкат. Мен ми пука за Пламен, а на теб?
128
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Народното събрание трябва да определи и гласува ден в памет на загиналите по време на капитализма
127
1
 
0
 
! Отговори
anonymous преди 11 години
До ^3Dattack, Obiknovenno tia koito obivat hora sa nenormalni.. Ti bi li zastreial niakoi drug izviniavai ? Ami ako se okaje che e nevinen chovek a ne niakoi ot *** ? Haide pomislite malko i ne drunkaite gkuposti za obiistva.. Niakoi hora imat moral vse oshte..
126
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В Тунис един човек се самозапали. И този акт възпламеи не само цялата страна, а и целия арабски свят. В България едно момче посегна на живота си от отчаяние, по един безкрайно мъчителен начин. Последваха го още трима. Просто предпочетоха да заменят агонията на жалкия делник, наложен им от оядените лицемри, с агонията на телата си, превръщайки се в символ на народния протест.Питам, докога мазните слугинажи ще имат наглостта да се гаврят с НАРОДА.И кога НАРОДЪТ ще каже СТИГА!!!
125
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всеки който си посяга на живота е луд. Нищо на този свят не си струва да се самонараняваш.
124
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ГЕРБАВИ КАТО ПИШЕТЕ ,ЧЕ ПЛАМЕН (НЕ) БИЛ НАРЕД ,ЧЕ ДА СЕ САМОЗАПАЛИ ,ДА ВИ ПИТАМ СТУДЕНТА ОТ ПРАГА ЯН ПАЛАХ КОЙТО СЕ САМОЗАПАЛИ В ЗНАК НА ПРОТЕСТ СРЕЩУ СЪВЕТСКАТА ИНВАЗИЯ В ЧЕХОСЛОВАКИЯ И СТАНА СИМВОЛ НА БОРБАТА НА ЧЕХИТЕ ЗА СВОБОДА И ДЕМОКРАЦИЯ ДАЛИ СПОРЕД ВАС Е ЛУД ,А СЕДЕРАСКИ ГЕРБАВИ ***
123
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Че те *** са и с ГЕРБ и с БСП. Какво се плюете взаймно ? Вие сте поредните лакеи на една добре организирана групировка.
122
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Скърбим за Пламен. Със смъртта си той ни научи как да живеем. Поклон!