Учителят, танцувал "Харлем шейк", отива в друго училище

С огромна болка оставям децата, призна Христо Данев
Обновена: 22 мар 2013 21:29 | 22 мар 2013 19:20,
233
Учителят, танцувал "Харлем шейк", отива в друго училище
Учителят Христо Данев Снимка: Dnes.bg

Учителят по английски език Христо Данев от хуманитарната гимназия в Пловдив, който беше принуден да напусне работата си заради скандала с танца "Харлем шейк", ще работи в друго училище в града. Това стана ясно, след като министърът на образованието, младежта и науката проф. Николай Милошев се срещна както с ръководството на училището, така и с родители и уволнения учител.

„В най-кратък срок ще му бъде намерено място в друго училище и аз ще бъде гарант за това.“, заяви проф. Милошев.

Припомняме, че учителят  беше обвинен в това, че е организирал учениците си да се снимат заедно с него в клип от стила "Харлем шейк", който завладя света през последните седмици. Участниците в клипа заявиха, че доброволно са се снимали в популярния танц, в който всеки трябва да танцува по шантав начин и да е облечен с ексцентричен костюм.

Въпреки това директорката на хуманитарната гимназия "Св. Св. Кирил и Методий"  Соня Киркова уволни учителя като заяви, че подобен тип танци с неприлични жестове не са позволени в образователната институция.

Още по темата

„Ако този танц изразява промяната и модернизацията, ще си подам оставката!“, заяви директорът на гимназията.

Днес преди да влезе на среща с педагозите от гимназията Милошев коментира пред журналисти, че по принцип не вижда нищо лошо в този танц, "въпросът е обаче къде и как се изпълнява".

„Грешки са направени от всички страни", каза проф. Милошев след разговорите. Въпреки желанието на учениците, Данев няма да се върне в същото училище, заради колегите му, които са категорично против него“, призна министърът пред БНТ.

От своя страна родителите поискаха оставката на директора на учебното заведение и се заканиха, че ще преместят децата си в други училища. Преди близо две седмици 200 родители и ученици протестираха срещу уволнението на учителя. Според тях нито той, нито учениците са направили нещо нередно, което да уронва престижа на училището.

„Сега след като се запознах с него, той явно е човек, който с цялото си сърце се мъчи не само да издигне престижа на учителската професия, но и да покаже, че учителите от това време трябва да имат по-различен подход към децата. Аз напълно го приемам.“, заяви министърът на образованието проф. Николай Милошев след срещата си с учителя.

На въпрос какво ще каже на родителите, които заявиха, че ако учителят не бъде върнат, ще изтеглят децата си, министърът отговори: "Ако направят това, аз лично ще ги акламирам - нека да преместят децата, ако смятат, че това е добрият, истинският учител, може би с главни букви".

От своя страна Данев благодари на децата и родителите им за  подкрепата и допълни, че е провел този разговор именно заради тях, заради каузата на съвременния български учител и личния си престиж, а не заради учителското място.

„С огромна болка ще оставя своите деца. Ще посъветвам техните родители към едно мъдро решение – нека те внимателно премислят всеки един свой ход. Целта е децата да се обучават добре и да се представят добре.“, заяви уволненият Христо Данев.

Той допълни, че ще се съобрази със съвета на министъра, защото по думите му "той е мъдър и търси компромиса в тази ситуация".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


233
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
7
 
11
 
! Отговори
chemshi преди 11 години
Много добре, че са го уволнили! Най-сетне децата ще почнат да се държат възпитано, да учат и да станат прилични хора, както обществото го изисква....спок, тазак си права :DD
21
11
 
13
 
! Отговори
марияна преди 11 години
ммммм да ,абсолютно съм съгласна....съд.Направо се чудя как може да се толерира подобна постъпка . Що за морал? Ааааа чудя се ? Хич не се чудя то като няма държава и всичко е в упадак ....разни ниски ,мерзки страсти минават за ......МОДЕРНИ.И заблудените родители подкрепящи ...тази изцепка на чедата си...сякаш призизявайки ги ще докажат,че са готини, модерни и разбиращи преодоляли пропаста между генерациите...възхвалявайки глупостта за да не признаят...провала във възпитението им.Боже..срам
20
16
 
22
 
! Отговори
Факултето преди 11 години
К'во сте ревнали за тоя , бе! Може ли български учител да пропагандира чужда култура, в случая гнусна *** ? Характерно за некадърния учител е да се подмазва на учениците вместо наистина да ги обучава. След като завършат, танцьорите му ще осъзнаят, че им е изгубил времето.
19
7
 
7
 
! Отговори
РУЛЕЗ МАЙНА преди 11 години
ОПААА ГАНДАМ СТАЙЛЛЛ
18
12
 
9
 
! Отговори
боби преди 11 години
Педофил в училището
17
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Lele izqdeni ste ot ymraza kato 4erviva qbalka ste jalko
16
5
 
6
 
! Отговори
До УЧИТЕЛ и РОДИТЕЛ преди 11 години
Ти завчера чете ли тук за кмета дето си развявал паткхата пред съселяните? ...И ще ми говориш за неприлични движения? Абе вие имате ли хал къде живеете изобщо бе?
15
8
 
12
 
! Отговори
Ем преди 11 години
Грешката е в учителя може би ако беше пуснал някоя долна чалга нямаше да го уволнят.Защо не се замислят за образователната система като цяло е под всякакво ниво.
14
8
 
9
 
! Отговори
насакото преди 11 години
Следва от МОН да забранят и достъпа до youtub е. Може пък някое пислеме случайно да отвори клипа и после ...отиде. Тоя, който е възпитан от БКП е завинаги осакатен.
13
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Mnogo e gotin y4itela nie balgarite precenqvame 4oveka po va6nia vid a ne po dy6a i sarce
12
20
 
18
 
! Отговори
УЧИТЕЛ и РОДИТЕЛ !!! преди 11 години
Очевидно има доста хора ,които не са разбрали ,че учителя е наказан ,не заради танца ,а за ОТКРИТО СЕКСУАЛНИТЕ ДВИЖЕНИЯ ИЗВЪРШВАНИ ОТ НЕГО И НЯКОИ ОТ УЧЕНИЦИТЕ !!!!НИКОЙ НЕ Е ПРОТИВ ТАНЦИТЕ ,НО НЕ ПО ТОЗИ НАЧИН ТОЧНО В УЧИЛИЩЕ ...!!!Много правилно и принципно е постъпила директорката ...Браво... !!!Добре ,че не се огъна под големия натиск, на който беше подложена !!!
11
12
 
16
 
! Отговори
май сме овехтели преди 11 години
Нека се веселят децата, а учителят ми се вижда малко *** и сигурно и за това е симпатичен и използва по-нестандартни методи за работа с децата . Но както разбирам и обучението също върви добре , не само веселбата.
10
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
учитлят,който танцува "Харлем шейк" става учител по танци :)
9
18
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
хехехе останалите *** в съответното училище,защото са свикнали да не се занимават с учениците,а да си бъркат в носа по време на часовете не го искали повече за колега.Не мога да разбера какво толкова ненормално се е случило.Въпросният учител намерил начин часовете по английски да бъдат по-интересни.Трябва да назначавт в училищата точно такива учители.
8
11
 
32
 
! Отговори
df преди 11 години
Поколенията се менят и старите поколения все по-трудно комуникират с новите. На днешно време един учител, ако иска да бъде успешен трябва да влезе под кожата на децата. Това, че децата са с такива разбирания за това кое е "яко" се определя от възпитанието. А децата с какво възпитание са - това зависи на 101% от родителите им.Така, че ние гоним един от малкото хора, които децата уважават, за да може старите порядки да възтържествуват... Трябва да живеем в миналото - колко ЖАЛКО !
7
15
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ами ок си е така, тъкмо родителите, дето са фенове на извратените танци ще имат как да си запишат децата пак при него, а нормалните ще могат да учат и без перверзии. Всички са доволни. Браво на министъра, соломоновско решение.
6
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И четиримата по-долу сте абсолютни ***!
5
7
 
25
 
! Отговори
мнение преди 11 години
Ристьо не може така .....не можа ли едно право хоро ами тая простотия ......
4
22
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
отвратително, как може министър да се занимава с тая мижитурка!
3
18
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дъртите сухарки, неможаха да му простят, че децата го харесват!