200 души бранят учителя с клипа „Харлем шейк”

Освиркаха директорката, уволнила учител заради танца
Обновена: 11 мар 2013 22:01 | 11 мар 2013 22:00,
278
200 души бранят учителя с клипа „Харлем шейк”
Снимка: Dnes.bg

Близо 200 родители и ученици протестираха срещу уволнението на учителя по английски език Христо Данев от Хуманитарната гимназия в Пловдив.

Преподавателят от Пловдив беше принуден да напусне работа заради клипче в интернет. Той беше обвинен, че е организирал ученици да се снимат в клип от стила Харлем шейк, който завладя света през последните седмици.

Протестът протече мирно, като пред вратите на гимназията бяха прочетени стихове и есета.

Още по темата

Протестиращите не са съгласни, че Христо Данев е уронил престижа на учебното заведение и поискаха той да бъде върнат на работа.

Участниците в клипа заявиха, че доброволно са се снимали в популярния танц, в който всеки трябва да танцува по шантав начин и да е облечен с ексцентричен костюм.

Ръковоствството на училището обаче не е съгласно с танца и неприличните жестове в клипа, затова принуждава учителя да напусне доброволно.

Родители и ученици са събрали над 600 подписа в подкрепа на учителя.

На протеста освиркаха директора на училището Соня Киркова, която е принудила учителя да подаде оставка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


278
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
252
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Много ми се играе Харлем шейк и незнам как?Ако някои знае стъпките и как да си върта *** нека ми ги напише?
251
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"200 души бранят учителя с клипа Харлем шейкА кой ще брани България и образованието ни от пошлости и простотии?
250
8
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
"Близо 200 протестираха...освиркаха..." "ЛУДИТЕ НЕ МОЖЕ НИКОЙ УТЕШИ, БЕСНИТЕ НЕ МОЖЕ НИКОЙ УКРОТИ!"(БОТЕВ) Що не ги накарахте да кажат нещо от Ботев. И учениците, и родителите, да кажат заглавие на едно Ботево стихотворение, или на Вазов, на друг поет.Те знаят, че корабът Радецки се качил на Шипка... знаете бисерите, дето публикуват по изпитите. Е как ще търпят директорката и др. учители-то малко от малко трябва да си грамотен, та да оцениш интелигентния човек. иначе-свиркаш и подскачаш. Кеф!.
249
4
 
3
 
! Отговори
циганин преди 11 години
И кой ще ми каже че кючека е лош и те трябва да се играе .Ами показвайте си простотиите скъпи гяурчета . Ударайте се по дупетатата и показвайте как трябва да се клатите защото не знаете . Е този учител е за пример на всички учители . Другия път няма да се учудя някой ученик да хване учителката си да я яха ама якооооооооооооооооооооооо и да я ударя по *** . Якоооооооооо . Българи .
248
1
 
1
 
! Отговори
министър Игнатов преди 11 години
Друго си е учениците да въртят гюбеци на Азис в училище, мани ги тези харлем шейкове, няма нищо неприлично в тях.
247
3
 
2
 
! Отговори
леле-мале преди 11 години
Верно бе, не бях помислил за това А сега да видим: Заплата над 500, казваш -през всичките 12 месеца, даже и да е ваканция, по 1500 ли се пада на ученик издръжка от държавата? За всеки учебник 20- 30, че и много повече се бръкват родителите, а учебниците са колко-поне десетина, и още ...Е много скъпо ни излиза на държавата и на родителите това "свободомислие", което ние, работещите, плащаме.Ама не е луд Данов сиреч, който яде зелника де, ами ние, дето му плащаме за Х.шейка и простотиите.
246
2
 
5
 
! Отговори
полуоптимистично преди 11 години
Децата знаят английски вече още преди да отидат на училище от компютрите. Как няма да има даскала добър резултат. Ама какво друго да прави с децата,като си знаят вече езика на ниво 8 клас, освен да ги "вдъхнови" с някой Харлем шейк. После ще излезе друга простотия- пак кеф. Добре, че протестите показаха, че сме все пак мислещи все още хора. Добре, че има такива директори и учители, дето все нещо се опитват да спасят.
245
3
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Тоя даскал с малоумната физиономия не си каза заплатата като го питаха. Щото получава над 500 от нашите данъци, за да играе Харлем шейк с децата в муждучасията (виж 1 клип). Е, що да не, като сме съгласни и го защитаваме. Подкрепям директорката и др. учители. В училището се учи.Що не направят протест родителите срещу редовното пребиване, че и убиване на млади хора, срещу простащината на родните телевизии- щото толкова им е акъла. Вижте ги от снощния протест- гола вода.
244
4
 
1
 
! Отговори
до 259 преди 11 години
Е, време беше да се появи и тезата за "световната конспирация". За онзи зловещ таен заговор, който някъде там ден и нощ мисли как да отрови изключителната духовна същност, която родителите са възпитали у децата си.
243
3
 
9
 
! Отговори
родител преди 11 години
Христо Данев не само урони престижа на първата гимназия в Българиа! Унизи духа на най-светлите личности, които са учили тук. Левски,П.П. Славейков,Яворов, Дебелянов, водачите на Априлското въстание- невъзможно е да се изброят. В това училище имаше дух на интелигентност. изпратихме децата си там, защото го познаваме. Разкрепостени не означава разюздани, мръснишки жестикулации. Да отидат някъде другаде да си"общуват" на това ниво. Не искам такъв инфантилен "даскал" да обяснява на детето ми живота.
242
1
 
6
 
! Отговори
Уволнение преди 11 години
Престъпленията заради деградирала ценностна система зачестяват.
241
1
 
7
 
! Отговори
един трезв преди 11 години
До 248 Никакви евтини аналогии няма- четете програмата на Дълес или вижте wordtodaybg- Истината такава, каквато можеше да бъде!? На застаряващата ни нация трябвало малко да се обработи младото поколение и това ставало най-лесно с псевдоизкуството. Колко му е -дайте изблик на нагона, затъмнете ума, подменете ценностите! Внушете, че най-важни са парите, за да си щастлив. Друго няма.Нататък е лесно- голямата тоалетна на Европа, щастливи с Харлем шейк. Вива!
240
4
 
4
 
! Отговори
ама преди 11 години
ама някой видя ли физиономията на този т.нар учител - абсолютне секс маниак и извратеняк! Въобще защо този човек е в училище? Ако се направи разследване като нищо ще излезят десетки негови сексуални контакти с малолетни и непълнолетни! Обаче полицията спи!
239
1
 
10
 
! Отговори
отимистично преди 11 години
Аз пък ви предлагам следното. Щом сте такива поддръжници на тоя даскал, нека родителите и учениците, които го поддържат и висяха пред училището да направят един шейк ама с движенията от оригиналния клип на проявата. Нека някой хлапак да го "допира до устата" на нечия наведена върху пейка майка. Мисля, че веднага на всички ще им се пренаредят мигом представите за невинен танц и забавление :-) Айде, нали сте разкрепостени...Какво чакате, не ми четете есета, танцувайте!
238
1
 
8
 
! Отговори
lвъзмутен преди 11 години
Не само пред столетна гимназия, а пред храм са се друсали разюзданите дечица и родителите им.. Училището граничи с храм "Св св Кирил и Методий". То такава е целта- всичко, всичко в бедната ни България да се омаскари. За тази цел най-лесно се намират такива, дето си нямат никакви други цели, нищо друго значимо, освен да блеснат с някоя простотия.Е, стана и медийна звезда този скудоумен даскал. Сега да отиде да се нареди до Азисовците, Златките, Панайотовците и цялата ***.Децата това чакат!
237
1
 
4
 
! Отговори
до 250 преди 11 години
До дедо Йов: Мммм няма да е във ваша полза картинката - 600 гърчещи се зомбита срещу някой, който я ви се върже, я не. По-скоро не :-) А и може някой да е увлече в танца и да вземе да "заклати" някой родител-поддръжник отзад. Обаче, няма лошо. Погърчете се и се снимайте. Народът иска сеир. Хубавичко да ви види. Бащи и деца в шейка. О йеее :-))))))
236
0
 
9
 
! Отговори
хм преди 11 години
Никой нормален човек няма да иде да прави подобни малоумия с деца и ученици в училище. Така че ясно е за какаво става дума за всеки родител! А това, че се събрали ученици да израздят мнение - нищо лошо. НО директора и родителите носят отговорност за децата!
235
1
 
8
 
! Отговори
родител преди 11 години
По тази логика на учителя може да се танцува и кючек,за да се забавляват.Да бяха тръшнали едно българско хоро или ръченица.Аман от чуждопоклоничество.Учениците имат право да се забавляват,но не и по този просташки начин.Това,което танцуват е пълна порнография.
234
1
 
5
 
! Отговори
до 248 преди 11 години
Не правете евтини аналогии на една хлапашка работа с положението на държавата. Удобно ви е, но не е подходящо. Дори и да смятате "моралистите" за "нещастници", това пак не отменя въпросите, които тая случка е поставила за това - къде са границите на забавлението, кое и как е уместно да се случва в училище и каква е задачата на един педагог. Постарайте се и вие за себе си да си отговорите.
233
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
249, изводът е: да не им се оставя време да скучаят! Бачкане в мини, пренасяне на камъни от точка А до точка Б и обратно, метене на градинки, каквото и да е, но да не скучаят. А може и в този процес да понаучат нещо и да станат хора! Може би...