Живеем с 300 лв. на месец, а за болното ни дете трябват 3000!

Майка от Варна обяви гладна стачка пред общината
Обновена: 4 апр 2013 15:01 | 4 апр 2013 14:15,
87
Живеем с 300 лв. на месец, а за болното ни дете трябват 3000!
Майката Теодора, която обяви гладна стачка. Снимка: Булфото

Вече четвърти ден Теодора Димитрова гладува пред сградата на Община Варна срещу несправедливостите в местния ТЕЛК. Отчаяната жена живее в една от палатките пред местната управа и се надява някой от служителите вътре да й помогне.

Теодора има 17-годишна дъщеря, която страда от изключително рядко онкологично заболяване. “Борислава е единствената у нас с подобна диагноза, а за лечението й са нужни по 3000 лева на месец”, обяснява през сълзи майката.

Ужасяващият й разказ продължава с това, че детето й е преминало през 11 операции и 6 химиотерапии. Имало туморни образувания по половите органи, а следствие на лечението състоянието на бъбреците се влошило.

Tеодора не работи, откакто Борислава се разболяла. "Съпругът ми тегли 3 заема. Месечно получаваме 300 лева”, казва варненката, допълвайки,че семейството й е четиричленно.

Трагедията не спира дотук, след като от 60% инвалидност, ТЕЛК-Варна оставя дъщеря й с 0%. “Това е кошмарно. Как е възможно?”, пита невярващо Теодора.

Днес, след като гласът й беше чут от временно изпълняващия длъжността кмет на Варна доц. Христо Бозов, той й обеща бързо съдействие. “Ще направя проверка по становището на ТЕЛК-Варна и приоритетно ще придвижа молбата ви за помощ от общината веднага щом я входирате”, каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още по темата: майкаболно дете
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
2
 
1
 
! Отговори
evropa преди 11 години
nivoto na bloga e mnogo nisko tipi4no za Bugaristan.zastrewaneto e po humanno ot obeswaneto - bulgarski tapanari.po dobre 10 deca otkolkoto edno dete - a be wie na gospod li igraete be?moza4na amputacija na wsi4ki w Bulgarija zadalshitelno!
55
14
 
4
 
! Отговори
До иванова 56 преди 11 години
Гледната точка - моята или вашата, нямат значение.Просто предоставям на вниманието ви правилният отговор.Няма как всички да са доволни, но както казва популярният филмов герой - "The needs of the many outweigh the needs of the few".По-добре е тези пари да купят успешен живот за дузина деца, отколкото да купят 5 години съществуване за посоченото дете.
54
4
 
1
 
! Отговори
do 52 преди 11 години
fashistoid !!!!!!wsjako shiwo sashtestwo ima prawo da shivee ina4e samo nie arijcite!
53
3
 
9
 
! Отговори
До 10518 преди 11 години
Бетовен е започнал да губи слуха си когато е бил на 30 и до края на живота си никога не е бил напълно глух, просто е имам ужасно слаб слух.Чарлз не е роден сляб, изгубил е зрението си в своето детство. И във всеки случай слепотата не прави един човек толкова безпомощен, колкото описаното състояние.Състоянието на Хокинг се е появило и влошило късно в живота му и по време на университетския си период той е бип топ спортист. Едва в последното десетилетие е пълен инвалид.Това не са дефектни хора.
52
0
 
10
 
! Отговори
иванова преди 11 години
До До 51 Дали,ако гледната ви точка е на родител с болно дете ще мислите по същия начин?
51
1
 
6
 
! Отговори
10518 преди 11 години
ДофактТи от къде знаеш??? Бетовен е бил глух, Рей Чарлз е сляп, Стивън Хокинг е 100% инвалид.... не съди, за да не бъдеш съден...
50
11
 
0
 
! Отговори
арес преди 11 години
стачкувай тъй като те гледам на снимката имаш нужда
49
0
 
6
 
! Отговори
До 51 преди 11 години
Съгласна съм с това, но все пак трябва да се даде равен шанс на всички, знам, че държавата ни е мизерна и бедна, но това родителите на болните деца не го разбират, те искат разбиране и помощ...поне малко милосърдие, а не нечовешко отношение! Ясно е , че момичето няма да живее дълго, че ще отидат пари за лечението, но все пак нали затова сме хора...както и да е, съдбата си е съдба...
48
9
 
3
 
! Отговори
До 51 преди 11 години
Знаеш ли какво е по-жестоко?Хора, за които има практически шанс да живеят пълноценно да биват оставяни в мизерия.И парите, които биха отишли за тях да бъдат вместо това давани за да се удължава агонията на счупени и повредени човеци.Това е просто лошо разпределение на ресурси.3000 лв на месец могат да свършат много повече добро на друго място.
47
0
 
10
 
! Отговори
До 49 преди 11 години
Това е изключително жестоко изказване! Съгласна съм, че има истина в него, но върви и кажи това на изстрадалата му майка! Всеки иска да живее, независимо какво е състоянието. А относно здравите деца, техните родители могат да си позволят да ходят на работа за да могат да им осигурят необходимото. А от къде знаеш какъв би могъл да бъде интелектуалният му потенциал...това, че не си здрав физически не те прави интелектуален инвалид! За всеки трябва да има надежда!
46
2
 
4
 
! Отговори
wow преди 11 години
TOVA E UJASIAVA6TO!!!!!
45
12
 
4
 
! Отговори
факт преди 11 години
Може да ви е неудобно, но това дете трябва да умре.Не си струва да се подържа живота му.Никога няма да е пълноценно.Няма да развие науката, няма да твори изкуство, няма да има деца.А с парите за лечението му 10 здрави деца могат да се изхранят, облекат и образоват..Само че един необразован човек не може да си представи голямата картина, доста по-лесно е да се гледат специфични случаи, да се забравя цялото и да се плюе по ръководните органи.Добрите решения са трудни за правене.
44
2
 
5
 
! Отговори
касандра преди 11 години
пожелавам на членовете на ТЕЛК същата диагноза
43
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ТЕЛК-овете са уникална простотия. Това въобще не е единичен случай. Намаляват процента инвалидност на хора, приковани на колички или с отрязани ръце/крака. Наш близък има 100%, но без право на придружител, а му е нужен. А една от лекарките в ТЕЛК посъветва да не подаваме искане за промяна, за да не му намалят и процента, който има! А в съшото време здрави и прави хора плащат 500-600 лева и си вадят инвалидност, най-вече заради право на паркиране или с цел защита при съкращения/трудоустрояване.
42
1
 
12
 
! Отговори
мъка преди 11 години
ДА,за *** добавки има ,за българите на ***, браво какви оправници имаме само за бесилка
41
1
 
8
 
! Отговори
До ddd преди 11 години
човек пък да ви даде само да мрънкате против "тази държава"! Кое те кара да си мислиш, че в чужбина е различно? Стъпвал ли си извън БГ за по-дълго време? Ако не - си трай!Колкото по случая, стискам палци на детето да се оправи и майката да се пребори за своето!
40
1
 
12
 
! Отговори
Не преди 11 години
До 36НЕ САМО политиците ни са глухи и слепи - всеки, от когото зависиш е глух и сляп - лекар, полицай, митничар, чиновник...
39
1
 
7
 
! Отговори
Боклуци мръсни! преди 11 години
Абе разберете, че нещо драстично трябва да се случи за да ни обърнат внимание. Горката жена. Горките ние.
38
1
 
12
 
! Отговори
ddd преди 11 години
това на нищо не прилича в тази държава плащаш зд. осигуровки и си плащаш и да отидеш на лекар . Къде отиват парите от втория пенсионен фонд който задължително плащаме ? Или след време ще се изпарят и няма да има и помен от тях !
37
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Единственият начин да накараш у нас чиновниците да работят е като предизвикаш общественото внимание чрез медиите. Тогава проблемът се решава "приоритетно" и пак се подкарва по обичайния начин.