Живеем с 300 лв. на месец, а за болното ни дете трябват 3000!

Майка от Варна обяви гладна стачка пред общината
Обновена: 4 апр 2013 15:01 | 4 апр 2013 14:15,
87
Живеем с 300 лв. на месец, а за болното ни дете трябват 3000!
Майката Теодора, която обяви гладна стачка. Снимка: Булфото

Вече четвърти ден Теодора Димитрова гладува пред сградата на Община Варна срещу несправедливостите в местния ТЕЛК. Отчаяната жена живее в една от палатките пред местната управа и се надява някой от служителите вътре да й помогне.

Теодора има 17-годишна дъщеря, която страда от изключително рядко онкологично заболяване. “Борислава е единствената у нас с подобна диагноза, а за лечението й са нужни по 3000 лева на месец”, обяснява през сълзи майката.

Ужасяващият й разказ продължава с това, че детето й е преминало през 11 операции и 6 химиотерапии. Имало туморни образувания по половите органи, а следствие на лечението състоянието на бъбреците се влошило.

Tеодора не работи, откакто Борислава се разболяла. "Съпругът ми тегли 3 заема. Месечно получаваме 300 лева”, казва варненката, допълвайки,че семейството й е четиричленно.

Трагедията не спира дотук, след като от 60% инвалидност, ТЕЛК-Варна оставя дъщеря й с 0%. “Това е кошмарно. Как е възможно?”, пита невярващо Теодора.

Днес, след като гласът й беше чут от временно изпълняващия длъжността кмет на Варна доц. Христо Бозов, той й обеща бързо съдействие. “Ще направя проверка по становището на ТЕЛК-Варна и приоритетно ще придвижа молбата ви за помощ от общината веднага щом я входирате”, каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още по темата: майкаболно дете
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
2
 
4
 
! Отговори
sss преди 11 години
ex ex 6te tarsite komunizma ama nqma ve4e...bezplaten obqd
35
1
 
34
 
! Отговори
несправедливост преди 11 години
Едно нещо не мога да разбера, защо поне лечението на непълнолетните не е безплатно?! Толкова ли е трудно да бъде спонсорирано лечение или операция от държавата?! Все пак децата са нашето бъдеще и ако умират толкова млади без да им бъде даден шанс за живот как ще стане?! А междувременно раздават помощи на фалшиво-болни от туберколоза роми! Живеем в пълен абсурд...толкова малко хора, а толкова много нещастие!
34
1
 
18
 
! Отговори
РУМЕН221 преди 11 години
До Анонимен 34- ПЪЛНЕЕНЕТО Е РЕАКЦИЯ НА ОРГАНИЗМА НА НЕРАЦИОНАЛНОТО ХРАНЕНЕ... С ЕДНООБРАЗНИ ХРАНИ...ВМЕСТО МЕСО И МЛЯКО - СОЯ И ПАЛМОВО МАСЛО...- В ОРГАНИЗМА, ЗА ДА ПОЛУЧИ МИНИМУМА ОТ БЕЛТЪЧИНИ, МАЗНИНИ И ВЪГЛЕХИДРАТИ ИМА СЛОЖНИ ВЪТРЕШНИ ПРЕОБРАЗУВАНИЯ, ПРИ КОИТО СЕ ТРУПАТ ИЗЛИШНИТЕ МАЗНИНИ... ОРГАНИЗМА СЕ ИЗНОСВА И Е ПОДАТЛИВ НА БОЛЕСТИ...!!!- ЗЕМЕДЕЛСКИЯ И ЗДРАВНИЯТ МИНИСТРИ ОТ 23Г. СА ЗА СЪД...- ТОВА ИЗОБЩО НЕ Е СМЕШНО...
33
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Боже, колко мъка има в тази наша България, Боже!Само политиците ни са слепи и глухи за мъката на хората.И здравите страдат и мизерстват, но недай Боже да се разболее някой в семейството, тогава вече идва върха на отчаянието. Няма държава, няма доктори, няма институции - всички са дебилни търгаши.
32
3
 
7
 
! Отговори
РУМЕН221 преди 11 години
НЕКА ДА Е ПЛОСЪК ДАНЪК..., НО...!1. ТРЯБВА ДА Е КАКТО ПО КНИГИТЕ И ПО СВЕТА...., С НЕОБЛАГАЕМ МИНИМУМ РАВЕН НА СОЦИАЛНИЯ МИНИМУМ (581ЛВ.)2. СТАВКА ДОД ЗА ФИЗИЧЕСКИТЕ ЛИЦА ОТ 10% (СЕМЕЙСТВА С ДЕЦА ОСВОБОДЕНИ) И КОРПОРАТИВЕН ОТ 20%. 3. ПРЕМАХВАН НА "ТАВАНА" ЗА ОСИГУРОВКИТЕ.4. РАЗДЕЛЯНЕ НА ПЕНСИОННОТО И МАЙЧИНСКОТО ВЗАИМНО ОСИГУРЯВАНЕ (2-ра и 3-та години) ОТ ДЪРЖАВНАТА СОЦИАЛНО ПОДПОМАГАНЕ...!5. "ДЕТСКИ" ОТ 10лв., "МАЙЧИНСКИ" (1-ва година) САМО ЗА ПЪЛНОЛЕТНИ МАЙКИ...
31
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не мога да разбера как гладуват тези хора като са по 100кг?Недоимък пък пълнеят...Аз доколкото знам от въздух кг не се качват,така че на госпожата ще и се отрази здравословно добре тази гладна стачка! Не твърдя,че не са ощетени от държавата или детето не е болно,но просто като ги видя как изглеждат неминуемо си задавам и тези въпроси......
30
4
 
11
 
! Отговори
до 26 преди 11 години
Вие турците с двата паспорта и двете пенсии не се хвалете колко сте работливи!
29
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Истината че българите не са били никога единни заради това че 80% са необразовани и лесно манипулирани,но пак правителствата са виновни защото ви продаваха дипломи които не служат за нищо.Хайде пак гласувайте за герб,бсп,ндсб,сдс,атака,дпс,сините
28
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Трагедията не спира дотук, след като от 60% инвалидност, ТЕЛК-Варна оставя дъщеря й с 0%. Това е кошмарно. Как е възможно?, пита невярващо Теодора.Докторите от ТЕЛК-Варна трябва да се разтрелят!Никой не е взел % инвалидност там без рушвети !Кмете , назначи проверка!
27
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пълна липса на държавата в такива трагични и тежки случаи - КОШМАРНО!!! В същото време всеки трети, получава инвалидност за щяло и нещяло и цоца държавата, има много такива хора *** точно, както ***, които с измама цоцат, а истинските болни и нуждаещи се не могат да получат и лев. Аз се чуда, какво направи държавата по този въпрос 20 години?!
26
0
 
2
 
! Отговори
do 23 преди 11 години
много тъпо изказване .
25
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
MNOGO... MNOGO IDEOT V TAZI DARZHAVA
24
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Защо ПАН-ЪТ проработи в Чехия ,а у нас не -защото са алчни нашите политици, и не помислиха за държавата и народа ,а за собствено забогатяване
23
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
*** крадат българите всички са на държавна работа където нищо не правят чакат края на месеца за да получат заплата има само 55000 полицаи които чакат наготово само ние турците работим но ние сме много малко за да храним вас търтеите
22
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
представители
21
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До АнонименКато има представитело на "ной", на Мойсей има ли?Елементарен правопис не научихте, не ви е срам!
20
1
 
39
 
! Отговори
. преди 11 години
Санирайте си жилищата за 10 000 лева , нищо че получавате по 300 , продължавайте да плащате охолния живот на политиците , продължавайте да подминавата такива случаи , бъдете чалгари , простаци , завиждайте си , дръжте се като глутница *** и не като народ , само не питайте после как стана така и защо сме на това положение.
19
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
СПОРЕД ПЛАНА РАН-ЪТ,ЦЯЛОТО НАСЕЛЕНИЕ НА БГ.НЕ ТРЯБВА ДА НАДВИШАВА 5МЛН.КАТО БЪЛГАРИТЕ ЩЕ СА НАЙ-ЗАСЕГНАТИ! А ТАЗИ ИСКА ДА СПАСЯВА БЕДНО БЪЛГАРЧЕ.ТОВА ПРОТИВОРЕЧИ НА ПЛАНА!!!
18
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Когато имаше ДДС върху автомобилите и инвалидите не плащаха ,всеки втори беше инвалид.Та за ТЕЛКА само лошо може да се говори.Стотици хиляди *** го ползват за хранилка ,а за тях дори и да си осакатят чаветата не е особенно злодеяние.
17
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ИМА МНОГО ДОКТОРИ ЗА АДА , НО ГОСПОД СИ ЗНАЕ РАБОТАТА ,ЗАБАВЯ НО НЕЗАБРАВЯ