"Морска администрация"-Русе остана без катер

Потъналият вчера в Дунав е със сериозни щети
6
"Морска администрация"-Русе остана без катер
Снимка: Булфото

Петгодишният катер на дирекция "Морска администрация"-Русе, който потъна наполовина вчера в река Дунав, след като стрела на паднал строителен кран го удари, има сериозни щети по двигателите. Това каза директорът на дирекцията кап. Георги Иванов, цитиран от БТА, след като днес беше извършен първоначален оглед на плавателния съд.

Инцидентът стана вчера към 13 часа. Катерът се намирал до понтон, а кранът бил на строителна площадка на брега, където се изгражда Речният информационен център по европроект. Почвата поддала, кранът се преобърнал и стрелата му потопила задната половина на катера във водата.

Катерът беше изваден късно снощи от водата с помощта на плаващия кран "Титан" на Агенцията за проучване и поддържане на река Дунав.

Още по темата

При днешния оглед било установено, че електрониката и на трите двигателя е повредена, като левият е потрошен. По корпуса нямало щети, освен разкъсване на единия парапет в задната част на палубата.

"Не разполагаме с друг патрулиращ катер и в момента дирекцията няма с какво да изпълнява контролните си функции по вода", обясни кап. Иванов. Той уточни, че се водят разговори с изпълнителна агенция "Морска администрация" за прехвърляне на катер от друга дирекция в Русе.

Повреденият плавателен съд ще бъде огледан утре от застраховател.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: КатерРусе
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
от анонимен1 до анонимен 5Да, прав сте, и аз зная, че са поделение на "Морска администрация", но звучи тъпо.Без да имам претенции за точното наименование в случая, но мисля, че много по-добре и по-точно би могло да се нарече "Воден транспорт". Това е общото наименование на морския и речния транспорт. Впрочем защо Изпълнителната агенция е наречена администрация, това е много по-тясно и профилирано понятие?
3
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да им постегнат Радецки и да почват да патрулират или Аню да им дава Дръзки,а трети вариант е да вземат на някой рибар лодката.
2
0
 
8
 
! Отговори
GONo преди 10 години
Имам едно старо корито вкъщи за баня - мисля да им го дам. Върши основната работа- плава, така че друго не им трябва на тия.
1
4
 
25
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
"МОРСКА администрация - Русе"??????Че откога Русе има излаз на море?????Да е именувана "РЕЧНА администация - Русе" би било правилно, но морска звучи смешно!