Общината в Стара Загора си върна бившия ресторант "Аязмото"

До месец провеждат обсъждане за бъдещето му
25 юни 2013 18:27, Красимир Ангелов
2
Общината в Стара Загора си върна бившия ресторант "Аязмото"
Кметът на Стара Загора Живко Тодоров (в дясно) и заместникът му Йордан Николов. Снимка: Община Стара Загора

Община Стара Загора откупи бившия ресторант "Аязмото" за сумата от 285 200 лв. Емблематичното за жителите на града място в продължение на години беше собственост на частно лице, съобщават от Община Стара Загора.

При пускането му за публична продажба общината взе решение да бъде закупена сградата, като Общинският съвет гласува за закупуването му сумата от 500 000 лв, обяви на пресконференция кметът Живко Тодоров, като подчерта, че "това е една борба, която водят няколко поредни кметове на Стара Загора".

По думите му цената е разумна, още повече, че това е приблизително цената на която е закупен ресторантът преди 10 години.

"Аязмото е важен за старозагорци парк, а в сърцето му стои грозната гледка, която представлява в момента ресторантът", призна кметът Тодоров.

По думите му до месец предстои да бъде проведено обществено обсъждане за съдбата на ресторанта, но със сигурност той няма да бъде продаван, отдаван под наем, или използван за частни цели.

"Хората ще кажат дали искат детски площадки, сцени на открито или нещо друго. Ще поканим архитектите в града, общински съветници, бизнеса, младите хора, неправителствения сектор, ще се постараем той да бъде максимално достъпен за хората, защото е закупен с обществени средства", добави градоначалникът.

Според него целта е да се избере най-доброто за града и същевременно да е по възможностите на общината.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Ресторанта" собственост на Старозагорска митрополия и един от многото имоти откраднат от държавата и подарен на престъпници....
1
1
 
1
 
! Отговори
Нямам преди 10 години
Старозагорци! Един човек направи това което никой не направи за вас Това е Стойчо Кьлвача .Дреме му на к....ра за аязмото но на вас ще ви дреме за него и то много време! Стойчо София те подкрепя Pozdrawi