Нарисувай България

Млади хора от Дряново възстановиха уникална релефна карта на страната
22 авг 2013 18:09, Красимир Ангелов
4
Нарисувай България
Възстановената карта. Снимка: Сдружение "Мога"

Най-старата и една от най-големите релефни карта на България бе възстановена с доброволния труд на младежите от Сдружение "Мога" – Дряново. Инициативата е на Николай Карагьозов и Facebook страницата "Дестинация Дряново".

12 дни упорит труд бе необходим на младите хора, за да придобие изградената през 1962 година карта съвсем нов облик. Средствата за реставрацията бяха дарени от Община Дряново, СОУ "Максим Райкович" и благодетеля Емил Попов.

Картата се намира в двора на самото училище, точно срещу известната часовникова кула. Тя е с размери 6.90/4.30 метра.

Нарисувай България
Картата преди. Снимка: Сдружение "Мога"

"Едно от най-важните неща бе реставрирането на Релефната карта на България. От името на Община Дряново и Общински Съвет Дряново искам да изкажа едно голямо благодаря на всички вас за това, че сбъднахме още една мечта“, обяви при откриването на обновената карта кметът на Дряново Иван Николов.

Още по темата
6 авг 2013 12:57
11

Това е поредната акция на младите хора в Дряново, след като преди време те подхванаха акция по засаждането на 100 дръвчета на различни места в града, а малко по-късно заедно с художниците от "140 идеи" създадоха 5-метрово изображение на майстор Колю Фичето.

При последната им инициатива пък бе възстановена "Пейката на любовта", която се намира на екопътека "Дряновска" и предоставя приказна гледка към Дряновския манастир

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: Дряново
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
4
 
0
 
! Отговори
so what? преди 10 години
До info.Ако си мислиш че ще си направиш вестник и ще си пишеш каквото си поискаш, дълбоко се лъжеш.Даже се чудя на хора като теб дет се косят за такива простотии. Стегни се и *** изкарай некой лев или не лъжи шефа че работиш.
1
0
 
13
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 10 години
Браво!!!