Димитровградската директорка: Роялът беше мебел!

Нацепеният вече "Блютнер" бил "скъп", за да се изнесе цял
Обновена: 24 сеп 2013 10:17 | 24 сеп 2013 10:04,
119
Димитровградската директорка: Роялът беше мебел!
Клавишите на натрошения роял. Снимка: YouTube

Христина Ташева, директор на Младежкия център в Димитровград, разпоредила нацепването на рояла – акт, предизвикал възмущение в социалните мрежи, всъщност първоначално искала музикалният инструмент да бъде изнесен цял от сградата.

Експерти обаче я посъветвали, че това ще бъде много скъпо начинание заради поставени на всеки етаж прегради, които трябвало да бъдат махнати и поставени след това отново.

Още по темата

Това обясни пред bTV Ташева, уточнявайки, че именно това затвърдило решението й роялът да се разглоби на парчета, за да бъде изнесен, тъй като бил бракуван, вече не служел като музикален инструмент и се използвал само като мебел за украшение.

Според музикалния педагог Борис Вълканов обаче истината е друга.

"Работил съм на него преди 6 години. Беше хубав инструмент. Никой не го е поглеждал, сигурно не са знаели, че свири", коментира той.

Само преди ден Ташева настоя, че е предприела крайната мярка, защото крачетата на рояла били паянтови, инструментът не се водел по описите й, а в последните 10 дни стоял в коридора и бил опасен за преминаващите край него деца.

"По-добре да ме уволнят заради рояла, отколкото да лежа в затвора, защото някое дете е пострадало", настоява тя, но призна, че няма документи, които да удостоверяват, че роялът е негоден за употреба или опасен.

Натрошеният инструмент е на световно известната марка "Блютнер", ръчно производство от средата на миналия век. Според музикантите е доста ценен. В такова състояние обаче той вече не може да бъде сглобен и да свири.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
0
 
6
 
! Отговори
друга преди 10 години
Да, за тази селяндурка роялът е мебел. За мен е част от спомените ми от детството и ученическите ми години, когато сме изнасяли рецитали по художествено слово, когато госпожа Рошманова ни е водила на концерти на сцените на кината и младежкия дом. Кинокомплекс Дружба продадохте на чалгаджиите, окрадохте де каквото можа, и вместо рояла да отиде в музея до изгорихте. Колко символично, скоро огън ще гори под краката на всички ни. Така ли не разбирате че ако не пазим миналото, нямаме право на бъдеще
111
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
айде стига с тоя роял, тук 99% не им пука за рояла ама нали трябва да се покаже малко лицимерие...дрън-дрън
110
0
 
1
 
! Отговори
А.С. преди 10 години
"Експертите" й ,са го разглобили най-внимателно с ....балтата ! Сега пак "експерти" ще видят дали става за декор или е по-рентабилно да се продаде за вторични суровини и разпалки !Тя само с "експерти" си има вземане-даване !
109
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До димитровградчанкаНе, но няма в никакъв случай, просто ми се иска да я видя да чисти градската канализация, защото интелектът и (според мен, да не я надценя все пак)е приблизително адекватен като за помощник на чирака на каналджията
108
1
 
9
 
! Отговори
66313 преди 10 години
До 87-ти гербаджия! Факт е, мутро сикаджийска, че вие, гербаджиите сте неграмотни простаци и мутри! А тази Тошева, тази видна гербаджийска хубавица, е супер простачка! Повръща му се на човек, само като й види селяндурската физиономия, простащината просто лъщи на челото й, като насмукала се с кръв ваъшка! Тоя кмет с фалшивата диплома, толкова ли е *** и ***, та да назначи тази ***, или просто му е било наредено от банкянската мутра или от многоимотния физкултурник?
107
0
 
12
 
! Отговори
Димитър преди 10 години
Браво на директорката,тя показа истинския съвременен, разединен,страхлив и елементарен образ на българина.Не бива да се срамуваме от истината.
106
1
 
1
 
! Отговори
Hemy преди 10 години
До АнонименТАКА Е - БЪЛГАРИНЪТ ТЪПЧЕ И СЪБИРА - ЩОТО НЕ ЗНАЕШ ОТ КАКВО СЕ ПЛЕТЯХА ЧОРАПИТЕ ПРЕЗ ВОЙНАТА - ОТ СКЪТАНИ СТАРИ СКЪСАНИ ЧОРАПИ. НЕ - БУЗГУНКУКА - НЯМА ДА НИ СЕ РАЗМИНЕ. ЗАРАДИ ТОВА - КЪТАЙ!?!
105
0
 
4
 
! Отговори
Hemy преди 10 години
До мишоПРОБЛЕМЪТ СЪС СКЪПОЦЕННИТЕ МУЗИКАЛНИ ИНСТРУМЕНТИ - Е - ОТ ДЪРЖАВНО ЕСТЕСТВО!?! ОПЕРАТИВНО РЕШЕНИЕ ЗА УНИЩОЖЕНИЕ НА ПОДОБНАЯ ВЕЩ - САМО!?! - СЛЕД СЪГЛАСУВАНЕ С МИНИСТЕРСТВО НА КУЛТУРАТА.
104
2
 
4
 
! Отговори
Hemy преди 10 години
До Ще се гръмнаПЪЛНА РЕВИЗИЯ НА СИСТЕМАТА НА ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ В СТРАНАТА - ОТ ДЕН В ДЕН НАБЪБВАТ В БРОЙ - КАКВИ ЛИ ХОРА ТАМ ВЪЗПИТАВАТ ДЕЦАТА!?! БЕЗУСЛОВНО - ПРИ ПОСТЪПВАНЕ НА РАБОТА - НА ВСИЧКИ СЛУЖАЩИ ПО ДЕТСКИ И УЧЕБНИ ЗАВЕДЕНИЯ - ОСВЕН СПИН - И НАРКОТЕСТ!?!
103
1
 
4
 
! Отговори
Hemy преди 10 години
АКО СТАВА ДУМА ЗА ИГНОРИРАНЕ НА МОРАЛ И ЗАКОН - ТО ФИНАНСОВ УКОР СЛЕДВА ДА ПОНЕСЕ - СЪОТВЕТНАТА КОМИСИЯ ЗА КУЛТУРА ПРИ ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ. ВЪВ ВЕЛИКОБРИТАНИЯ - А КЪДЕ ЛИ НЕ - СЪЩЕСТВУВАТ ПРОДЪРЖАВНИ ФОНДАЦИИ, КОИТО ИЗКУПУВАТ СКЪПОЦЕННИ МУЗИКАЛНИ ИНСТРУМЕНТИ - ЗА ДА ГИ ПРЕДОСТАВЯТ СРЕЩУ ПОНОСИМА ТАКСА НА ИСТИНСКИ НУЖДАЕЩИ СЕ!?! КАКВА МЕБЕЛ - КАКВА МИЛОСТ - КАКВИ ПЕТ ЛЕВА!?! ЩОМ ВЕЧЕ С РОЯЛИ "БЛЮТНЕР" СИ ПАЛЯТ ПЕЧКИТЕ В ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ - С КАКВО ЛИ СЕ ОТОПЛЯВАТ ПЪК РЕЗИДЕНЦИИТЕ!?!
102
16
 
2
 
! Отговори
димитровградчанка преди 10 години
До 104За Ташева съм сигурна, че е образовано момиче, но като гледам правописа Ви, се чудя как тъй се осмелявате въобще да коментирате. О, нещастний ми българский народе!
101
5
 
5
 
! Отговори
димитровградчанка преди 10 години
5. Вземете я застреляйте директорката - това ще ви накара да се чувствате велики!
100
1
 
12
 
! Отговори
димитровградчанка преди 10 години
1. В Димитровград се произвежда чалга, но се консумира в много по-малка степен, отколкото в други градове. Има много рок- музиканти, джазмени, класически музиканти и т.н. 2. Възникналия вандализъм е следствие на тоталното безхаберие на властите по отношение на културата - и не говоря само за сегашната власт, а за захвърлянето й в ъгъла от много години.3. Всички скачаме за рояла, но това, че душите ни са опустошени си траем4. Но сега има виновен и този виновен не сме НИЕ
99
0
 
12
 
! Отговори
pb преди 10 години
Това оправдание с някакви деца, стана твърде използвано, но и банално. В случая разбирам, че не свършило работа...
98
1
 
10
 
! Отговори
o преди 10 години
за тая се съмнявам че въопще има някаква диплома за образование или нещо в главата си,ако не разбираше нищо от това да беше потърсила информация в нета да се консултира ако не свири може ли да се поправи или каквото и да е ,а не веднага с брадвата и бой хамалската от горе му щото така е станало,за съжаление голяма част от младите ни,, експерт професионалисти,, заемащи ръководни чиновнически длъжнисти в държавата ни,са на нивото е на тая овца
97
0
 
8
 
! Отговори
ля ля преди 10 години
а отстрани пише дрга статия че българските музиканти са били много добри - което си е самата истина де!!! но сравнението е направо потресаващо!!!
96
0
 
14
 
! Отговори
тотото преди 10 години
.....накрая се разбра че и директорката си е "чист мебел"....а за пианото жалко!....
95
0
 
2
 
! Отговори
dtyn преди 10 години
RE: 95 АнонимкаПоследвах линка и на пирвия ред:"Текстът е публикуван за пръв път в Полша в интернет пространството и е сглобен от отделни части.. "Разбрах че е народна митология.Интересното е ако замениш постановителното лице на:Инструкция НА United States CongressИнструкция НА Парламент на Обединеното кралствосмисъла не се губи :)та империализма в основата си е един и същ.
94
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А защо не е направила проект за реставрацията му! Да направи школа за деца, а роялът да си стои като музеен експонат, ако ще. То най-лесното е да се руши!
93
0
 
13
 
! Отговори
Пианист преди 10 години
Ах, нацепен, ах, роял -чуден повод за скандал.Всеки се изказва, репчи, псува.Истината - тя кого интересува?