Отвориха отново пещерата "Леденика"

За седмица укрепиха проблемните участъци на входа й
1
Отвориха отново пещерата "Леденика"
Снимка: официален сайт

Пещерата "Леденика" отново е отворена за посетители след извършени укрепителни дейности на входа й, съобщи кметът на Враца Николай Иванов.

Най-посещаваната от туристи природна забележителност в района на Враца бе затворена на 23 септември поради установено пропукване в скалния масив над входа.

Специалисти от звеното за научни и изследователски дейности на Минно-геоложкия университет "Св.Иван Рилски" в София извършиха необходимите укрепителни дейности в скалния масив за седмица, така че входът към пещерата да е безопасен за посетителите, посочи кметът.

Още по темата
По думите на Николай Иванов експертната група от университета успяла да извърши работата бързо и качествено в рамките на предварително определения бюджет от малко над 6 000 лева.

В района на пещерата и вътре в нея се извършват дейности по проект "Леденика"- туризъм без сезони", който трябва да превърне природната забележителност в иновативна атракция за туристите, представяща по уникален начин чрез звук и светлина подземната й красота.

Проектът е на стойност 5 милиона лева и се финансира от оперативна програма "Регионално развитие".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Бай Он преди 10 години
Леденика е прекрасна. Колкото пъти ходя - толкова пъти й се възхищавам!Магурата - и тя.За съжаление не съм ги обиколил и останалите