Държавата дава 60 млн. за зимна поддръжка на пътищата

Подготовката за снега е стартирала, увери Десислава Терзиева
Обновена: 3 окт 2013 16:24 | 3 окт 2013 13:19, Красимир Ангелов
13
Държавата дава 60 млн. за зимна поддръжка на пътищата
Държавата ще осигури 60 милиона лева за зимна поддръжка на пътищата. Снимка: Булфото

Държавата осигурява 60 милиона лева за зимна поддръжка на пътищата в страната, съобщи във Варна министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева.

Тя посочи, че подготовката за посрещането на снега вече е стартирала и до края на октомври трябва да бъдат осигурени необходимите материали за чистенето на републиканската пътна мрежа.

В края на октомври ще бъде свикана и национална среща, на която ще бъде представена и обсъдена готовността на всички областни пътни управления за зимата.

От своя страна председателят на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) Стефан Чайков заяви, че Агенцията ще направи всичко възможно зимата да не ни изненада. Той обеща по-засилена комуникация с медиите, за да могат гражданите своевременно да бъдат уведомявани за резки промени на времето и състоянието на зимната пътна мрежа.

"Един от големите проблеми е, че хората не си дават сметка, че се намират в кризисна ситуация и излизат на пътя неподготвени, пътуват, без да имат належаща нужда и по този начин те самите създават проблеми на пътноподдържащите фирми", посочи Чайков.

Строителният министър Дисислава Терзиева посочи още, че Министерството на регионалното развитие разработва план за спешна рехабилитация на мрежата в най-лошо състояние в страната. По думите й оценката на пътищата ще се прави по специална методика. Парите за ремонтите ще бъдат осигурени от държавния бюджет за следващата година.

Терзиева съобщи още, че до края на месеца ще бъдат пуснати в действие рехабилитираните пътища Девня-Варна и Белослав-Варна. Тя уточни, че е направен ремонт на 22 километра, а реализираната инвестиция е над пет милиона лева.

По думите на строителния министър през 2014 г. държавата трябва да осигури и средства и за ремонт на мостовете в най-тежко състояние в страната, които са около 100.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
БРЕ! преди 10 години
Че тя Държавта откъде ги взема тези пари, та ги "ДАВА"? От нас, не ли?
12
0
 
5
 
! Отговори
Според МЕДИАПУЛ преди 10 години
Сумата е с 10 милиона повече от миналата година.Защо ли?
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
INJSTROY sa simvol na razbitite putishta i iztochvaneto na mestniq budjet vuv Varna.
10
0
 
3
 
! Отговори
Изабела преди 10 години
До бъдинСъгласна съм с теб,всеки път е така!
9
1
 
4
 
! Отговори
8 преди 10 години
8, Като не отделят пари - що не са дали пари? Като отделят - що отделиха, сега ще ги откраднта ?Българинът едно нещо умее най-добре - ДА МРЪНКА, като вдовица за ... внимание !
8
1
 
9
 
! Отговори
ГЛАС НАРОДЕН преди 10 години
ЕХА....АМА КРАДЕНЕ ЩЕ ПАДНЕ.
7
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе много плюете, че зимата изненадвала държавата. Ама като падне първия сняг гумаджиите не могат да насмогнат на подготвени за зимата автомобили
6
0
 
4
 
! Отговори
jiko преди 10 години
na kogo gi dava? na tehni firmi?
5
0
 
9
 
! Отговори
бъдин преди 10 години
До ИзабелаКато ни блокира снегът и пак електорални единици ще ударят камбаната!
4
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За почистване на пътищата 60 млн., а за наука 400 000. Браво бе, майстори са нашите политици. По-голям геноцид от това здраве му кажете.
3
1
 
12
 
! Отговори
До АПИ преди 10 години
Пътищата са, за да се пътува по тях. А АПИ и фирмите, на които се плаща, са, за да поддържат пътя в състояние, подходящо за пътуване. Не гражданите създават неудобство на ВАС, мамини бюджетни структури, а ВИЕ понякога ни създавате неудобства, които ние благосклонно ви прощаваме, тоест - влизаме в положение. КАПИШ, ДЪРЖАВЕН ТЪРТЕЙ?? Като не ти изнася - оставката и на борсата.
2
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Инжстрой" ? 60 милиона? Няма да стигнат!
1
0
 
16
 
! Отговори
Изабела преди 10 години
Както всяка година така и тази,снегът пак ще ни изненада!!!