100 хил. българи без цифров тв сигнал

В МТИТС все още мислят как да им го осигурят
4 окт 2013 16:28,
31

393 малки села от общо 5289 селища в страната нямат цифрова ефирна телевизия в момента, съобщават от транспортното  министерство, като се позовават на фирмата, изградила мрежата от ефирни телевизионни и радиопредаватели - "НУРТС България".

Още по темата
В тези райони живеят около 100 хиляди души, но от министерството твърдят, че нямат данни дали те не приемат програми по алтернативен начин - чрез сателит или кабел.

От МТИТС са категорични обаче, че селищата с население над 2000 души имат значително по-добро покритие с цифров ефирен сигнал отколкото преди 30 септември.

"Програмите на БНТ и Нова телевизия например, стигат до много повече хора, отколкото преди", твръдят от ведомството.

Минстерството чака и становището от Комисията за регулиране на съобщенията, за да бъдат предложени мерки за осигуряване на достъп до цифрова телевизия на хората от селата, които в момента нямат тв сигнал.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
3
 
8
 
! Отговори
Джаро преди 10 години
Искам си аналоговаТА телевизия!!!!!Сега без аналогов сигнал как да използвам всичките си 6 телевизора?
8
3
 
23
 
! Отговори
От Софийско село преди 10 години
Проблема с цифровицацията е решен - телевизия няма да има !
7
3
 
24
 
! Отговори
РЕАЛНО преди 10 години
НАД 1 МИЛИОН БЪЛГАРИ НЕ ГЛЕДАТ ТЕЛЕВИЗИЯ, КЪДЕ ЗАРАДИ ЛИПСА НА СИГНАЛ, КЪДЕ ПОРАДИ БЕДНОТИЯ ДА СИ КУПЯТ ДЕКОДЕРИ, КЪДЕ ПОРАДИ ТЕХНИЧЕСКИ ПРИЧИНИ ДА СИ МОНТИРАТ И НАСТРОЯТ ДЕКОДЕРИТЕ ТАКА ЧЕ ДА ВЪРШАТ РАБОТА.ДАЛАВЕРАТА Е ГОЛЯМА ОБАЧЕ.ХОРАТА ПИТАТ КЪДЕ ПОТЪВАТ 20.50 ЛВ. ОТ ДЕКОДЕРИТЕ ЗА СОЦ. СЛАБИ?ВАУЧЕР - 60 ЛЕВАДЕКОДЕР 39.50 ЛЕВА / С КАСОВА БЕЛЕЖКА ДАЖЕ/
6
3
 
7
 
! Отговори
бъдин преди 10 години
До неразбралите:С оглед на преобладаващият планински и полупланински релеф, най-доброто приемане в БГ става чрез сателит.Точно това бяха предложили на бай Тошо, но го свалиха!
5
3
 
18
 
! Отговори
Атнената преди 10 години
Някои ТИКВИ направиха парите, за сметка на данъкоплатеца.
4
2
 
23
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 10 години
А тия реклами по-телевизията цифровата за цифровизирането са много смешни щото няма как негледащите да ги видят! :(
3
5
 
18
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 10 години
Тези са само едната част!!!Милион Българи в момента не гледат телевизия заради цифровизацията!!!В Румъния е от 2015-та средата а в бедна България от 2013-та октомври.И всичко това баш преди зимата!Такива неща се правят на пролет!*** някой добре лапка от цялата работа щото разпространението на сигнала вече не е държавен а частен монопол!
2
2
 
15
 
! Отговори
4321 преди 10 години
То не бяха симулкасти, то не бяха отлагания, то не бяха проблеми с ваучери за декодери.. и от цялата работа намазаха големите вериги магазини за битова техника - що телевизори и декодери продадоха не е истина. Цифровизацията на запад започна още през 1999-та и отдавна завърши, даже в момента въвеждат DVB-T2 стандарта (който слава богу е обратно-съвместим с DVB-T)..а ние тук едвам едвам се "цифровизирахме".
1
3
 
31
 
! Отговори
Иво-000 преди 10 години
Нещастници оставихте хората и без тв........