Малко студ, малко страх на барикадата в Телиш

Хората са категорични – не искат бежанци в селото си
Обновена: 8 ное 2013 08:56 | 8 ное 2013 08:55,
70
Малко студ, малко страх на барикадата в Телиш
Жителите на Телиш от дни дежурят денонощно на барикада срещу докарването на бежанци. Снимка: БТА

Жителите на плевенското село Телиш от дни дежурят денонощно на барикада срещу докарването на бежанци в център от затворен тип, който се подготвяше в местното поделение, предаде bTV.

Напрежението избухна, след като хората разбраха, че Гражданска защита работи по създаването на лагера зад гърба им. Стигна се до протести и до затваряне на пътя София-Русе.

Още по темата
Действията на държавата бяха възприети като директна атака в селото и дори посещението на вътрешния министър Цветлин Йовчев и обещанието му да бъдат създадени нови работни места не успя да склони хората да приемат бежанци.

"Малко студ, малко страх и т.н. Ние, хората, от Телиш малоумни ли сме, какви сме? Тук ще стоим до победата, докато не се изнесе оборудването на Гражданска защита и да се освободи районът на поделението. Обмисляме дали да не тръгнем малко и към жълтите павет", описа ситуацията на барикадата жител на селото.

Представител на Инициативния комитет по протестните действия заяви, че хората са готови на крайности и макар че в момента страстите са потушени, те отново биха избухнали, ако държавата продължи да настоява на своето.

Той допълни, че са предложили алтернатива – бежанците да бъдат настанявани в райони, извън населените места, в изолация.

Кметът на Телиш Нели Дакова изрази опасенията си пред bTV, че "наистина ще се наложи жандармерия да дойде", тъй като хората са единодушни и категорични в позицията си против бежанския лагер.

Според нея проблемът се породил главно от "работата в пълно затъмнение" по центъра за настаняване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
0
 
4
 
! Отговори
лили преди 10 години
До Истинатук си анонимен а бих искала да видя и твоето лице не си толкова сигурен че можеш да го покажеш или не ти стиска ХУБАВЕЦО
63
1
 
10
 
! Отговори
ами преди 10 години
Браво на тези хора!Това са истински българи!Не отстъпвайте на наглите и продажни политици,на тях не им пука за нас,те са далече зад дебелите стени на дворците си!
62
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
. . . . Три деня младите дружини как прохода бранят. . . Пристъпи ужасни ! Дванайсетий път гъсти орди лазят по урвата дива . . . . . . . Бури подир бури! Рояк след рояк! Българи орловци кат лъвове тичат по страшний редут не сещат ни жега, ни жажда, ни труд. Щурмът е отчаян, отпорът е лют. . . . героите наши, като скали твърди, желязото срещат с железни си гърди и фърлят се с песни в свирепата сеч, като виждат харно, че умират веч. . . България цяла сега нази гледа, тоя връх висок е: тя ще ни съзре, ако би бегали: да мрем по-добре!
61
1
 
5
 
! Отговори
Милен Николов преди 10 години
До ГогоГоше... теленце е на *** синчето и недоносено !!!!!!!!!!!!!!!!!! Айде лек и мек от мен а?
60
0
 
6
 
! Отговори
Геро преди 10 години
Българите били толерантни , сега го забелязах .Ако бяха германци, англичани, французи или други западняци щяха да ги чакат с хляб и сол и задължително без *** .
59
2
 
9
 
! Отговори
д преди 10 години
И аз го гледах!!! Нека тези, които подкрепят приемането н а сирийците, да минат вечер през центъра на София около халите Мария Луиза и Симеон. Ако имат дъщери може и през деня. Хората не са слепи разберете го.
58
1
 
10
 
! Отговори
Софиянец преди 10 години
Днес сутринта гледах едно отвратително репортажче на еврейско-антибългарската телевизия бтв.Там онзи гологлав *** Стоян Георгиев вървеше сред хората,които пазят пътя на смени и нагло и явно се опитваше да им промива мозъците и променя решенията им!Няма такъв страшен ***,но е очаквано,щом е брат на онзи безличен *** Ана Цолова.Това тъпо репортерче долни прикотваше хората и проверяваше настроенията им.Бтв отдавна правят така с репортажите си и така предоставят информация на МВР.На оръжие!
57
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Комунисти, комунисти, комунисти аз ви търся по безкрайната земя, комунисти, комунисти, комунисти многобройни сте но ще ви обезглавя....
56
2
 
23
 
! Отговори
AIMILIVS преди 10 години
Браво на това малко селце, че се изправя срещу милиционерщината и пълното незачитане на мнението на гражданите от страна на държавата , само обединени ще победим.
55
1
 
14
 
! Отговори
Рали1 преди 10 години
"Бъдете патриоти-действайте за народа и държавата си.Нека решим като българи.Трябва да интегрираме бежанците,които останат у нас.Така ще могат да се самоиздържат-ще изкарват прехраната си и ще дават своя принос в социалните системи."-Йончев в Телиш ,в-к Посредник от 6.11 .Не знаят български,за българите няма работа,къде ще живеят,какво ще работят?Кой разполага с нашите имоти и работни места ?Не искаме да интегрираме тук,а нашите хора в чужбина!
54
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Някой по-долу ми говори за толерантност. Няма място за толерантност, когато става дума за СИГУРНОСТ. Не се отказвайте, с вас сме!!!
53
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ ВИ ПОДКРЕПЯ! САМО ПРЕДАТЕЛИТЕ ОТ ДАНСПРЪДНИ НЕ!
52
1
 
21
 
! Отговори
KOKO преди 10 години
Катър,ОАЕ,Франция,Англия и САЩ въоръжават ислямистите в Сирия,сега те да си приберат брадатите наемници .След 2 та ни набутаха ромите а сега брадатите,та утре българите ще сме малцинство
51
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бежанците идват тук, защото са слушали красиви легенди за богатите и толерантни държави в Европа, които приемат хора от целия свят и им дават всички права. Някои от бежанците са си дали последните пари на каналджии само и само да дойдат тук, защото очакват хуманитарни организации да ги гледат. Те не идват, защото бягат, идват от Турция, където са били доста време в пълна сигурност и нямат намерение да работят и да се издържат. Време някой да ги ощипе и да им каже, че трябва да се събудят.
50
1
 
26
 
! Отговори
асд преди 10 години
Призовавам хората от околностите да ги подкрепят
49
3
 
30
 
! Отговори
@ преди 10 години
Браво на тези БЪЛГАРИ !!! една шепа народ ,но са по-смели и по-силни от всички нас ,които протестираме в София близо 8 месеца под носовете на тия *** -политиците .Бог да пази православна България !
48
3
 
23
 
! Отговори
Хайде, студенти ! преди 10 години
Студенти, подкрепете хората от Телиш. Те са дали милионите с които са построени университетите в които учите. Не бъдете еничари !Така ще познаем дали сте честни и искате справедливост или сте се продали за пари и степендии.
47
1
 
37
 
! Отговори
Истината преди 10 години
Из плевенските села от години върлува *** башибозук и хората са наплашени до смърт. Къде е държавата за тях? Гледаме някакви чужденци с неясен произход. Пускаме всякаква *** в страната си. Даваме милиарди помощи за ***. Плащаме им медицинското обслужване, ток, вода и т.н.А БАЩИТЕ И МАЙКИТЕ НИ ПОЛУЧАВАТ ПОДАЯНИЯ ОТ СКАПАНАТА ДЪРЖАВА !!!ВРЕМЕ Е ДА СПРЕМ ДА ГЛАСУВАМЕ ЗА *** КАТО ГЕРБ И БСП !!!!
46
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Adam SmithTova "malko selo" nikak ne e malko i e direktno na magistrala "Hemus", na putja na glaven elektroprovod,nagazoprovod irediza drugi oschte po vajni nazionalni obekti,osven tova vsajako edno ot selata naokolo prinadleji napone 6 puti povetsce narod otkolkoto v momenta se namira v tjach(deza ,vhuzi ,bratja ,sestri; Vsitchki tesi polzvat i se izhranvat ot tezi imoti,no te vetche ne dostigat za naslednizite ni. Ta s kakvo pravo tchujdi hora schte se razporejdat s naschite imoti !!!
45
0
 
8
 
! Отговори
stef4i преди 10 години
До тойНе си прав защото заради постоянното зариване на глави в пясъка тези хора нямат уважение към нас...пък ти подай и другата буза ако искаш.