Бежанците в Харманли на протест, искат свобода

ДАБ: Външни хора ги лъжат, че ще им съдействат за статут
Обновена: 19 ное 2013 19:07 | 19 ное 2013 19:07, Веселина Йорданова
312

Снимка: БТА

Бежанците в Харманли излязоха на протест. С наближаване на зимата те искат по добри условия и по-бърза процедура за статут и днес се събраха на мирен протест пред вратата на лагера със скандирания „Свобода!“.

Васил Данов, експерт "Връзки с обществеността" в Държавната агенция за бежанците, заяви за БТА, че външни хора инспирират протестни действия сред настанените в лагера.

Още по темата

Външните посетители проникват на територията на центъра, като се представят за собственици на фирми, които обслужват кандидати за бежанци. Те лъжат настанените в центъра хора, че могат да ги превозят до София и да им съдействат да получат статут по ускорена процедура, посочват от ДАБ.

Със съдействието на МВР Държавната агенция за бежанците предприема мерки за прекратяването на измамите и на други незаконни действия.

Около 1100 души са настанените чужди граждани в центъра в Харманли, който е разположен в бивше военно поделение. От тях 450 живеят във фургони, които са свързани с електрозахранване и обитателите им се отопляват с електрически печки.

Други около 250 души са настанени в общо помещение в масивна сграда, а близо 500 от чужденците обитават палатки, сочат данни на областната администрация в Хасково.

В момента се извършва ремонт на сгради, които са били част от казармата, и след приключването му в тях ще могат да бъдат настанени около 650 души. Ремонтът ще приключи до 15 дни. Отоплението в масивните сгради ще бъде с твърдо гориво.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


312
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
148
1
 
29
 
! Отговори
ГОРЯНИН преди 10 години
Когато ни потурчваха/справка от филма "ВРЕМЕ РАЗДЕЛНО"/никой не проля и една сълза,но когато в момента нахлуват неверници/мюсюлмани/трябва да ги толерираме,ЗАЩО !!! Само национализма може да окаже отпор на ислямизацията на България и Балканите !!!
147
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Деби, ако загубиш ще ми дадеш ли да те рапна един- два пъти?)
146
1
 
25
 
! Отговори
Арестуван преди 10 години
Тази сутрин автобус на фирма Бойдеви е бил буквално стопиран и блокиран от баритети на влиане до хотел Църна котка, на входа на София. Вътре качулките открили 9 души от Судан без документи, същите се нахвърлили върху редови офицер до Опел Астра. Шофьорът им продал билети за по 20 долара, без да ги пита за паспорт. В единия от африканците са открити хапчета екстази, спринцовка и 10 грама хероин...Коментирайте това, *** и депесари, както и вие герберасти, ваш Цецо пръв направи лагерите до TR
145
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
абе ние живеем в мизерия глад и нищета и държавата не ни обръща внимание а на *** трябва да се обръща внимание и да им се съзадат по добри условия а на нас бедния и ограбен българин от 24 годишния криминален преход кой ще ти го създава
144
3
 
20
 
! Отговори
Бургас преди 10 години
На следващите избори гласувайте за Валери Симеонов и НФСБ. С негова помощ спряхме строежа на 2 джамии в Бургас. И до сега *** нямат възможност да си построят минаре в нашият град, и никога няма да имат. Гласувате да не слушате езана и мюезина до кра на живота си!
143
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Знаете ли на арабски какво е символа на БСП "вдигнат палец"?Абсолютно същото което е за нас средния пръст в особено изразена конфигурация.
142
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До БГ жителБългарите наистина заслужаваме съдбата сислед като изчетай всички коментари няма какво повече да кажаосвен това,че именно заради нас самите никога,ама никога няма да се оправим.Поздрави
141
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до 126Бас ловя с теб че "тъмничките" на снимка 6 са от Судан. по случая имам един виц В едно училище учили черни и бели деца. Всеки ден когато шофьора на училището отварял предна и задна врата на училищния автобус викал - Черните отзад, белите отпед !Един ден директора на училището му направил забележка - Не е красиво да делиш децата на черни и бели, от утре всички деца са еднакви !На следващия ден шофьора отворил вратите на автобуса и викнал - *** отзад, светлозелените отпред !
140
0
 
2
 
! Отговори
nerez преди 10 години
ПИЧ ТИ СИ *** БЕЗ ВСЯКАКВО СЪМНЕНИЕ
139
4
 
15
 
! Отговори
nerez преди 10 години
Комунистите трябва да бъдат изритани възможно най бързо .Всичко е по добро от тях.
138
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бах мама му, Мустрак паднал! Нусрите завладели селото без бой!
137
0
 
2
 
! Отговори
Влади-Мир преди 10 години
До nerezБе ***, аз съм Ронин, т.е нямам господар.
136
0
 
7
 
! Отговори
Е га ти държавата преди 10 години
Сега остава да ни осъдят за погазване на конвенцията за правата на човека в Страсбург...
135
1
 
17
 
! Отговори
Халифат Щит преди 10 години
Младият и надъхан в сърцето на Корана Юсуф от Йемен е решен да накара роднините си да се преселят у нас, те имали пари в саудитска фондация, от която си купили новата къща в съседното на село Мустрак село Щит.Там няма млади хора, а само две къщи с тютюнджии роми и двама клисари, само джип на гранична охранява това село, което се пада на 3 километра от турската бразда.Там 12 бежанци от Алжир, 2-ча от Чад и 1 от Сомалия си направиха малък Халифат, кметът на селото Димо Гочев е постоянно пиян..
134
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да ми дадът един участък от 4 км и пиле няма да прехвръкне по границата! Само като си помислят да я минат и ще ги стрише!
133
1
 
28
 
! Отговори
йованчо преди 10 години
Ква свобода бе ***. All Inklusiv и хотели ли трябва да ви осигуряваме. Родителите ни тънат в мизерия с държавните пенсии, а тия *** с безкрайни претенции. Марш в скапаните ви *** държави. Тук *** си имаме достатъчно.
132
1
 
25
 
! Отговори
Тревога преди 10 години
Спешно трябва да изметем тази *** в противен случай тези нагли консуматори на европейски блага ще сринат бедната ни държава!!!
131
3
 
2
 
! Отговори
nerez преди 10 години
Влади- Мир-чо. Ми тв ДрагалеФци е пълно с "къщички" на комунисти. Не пиши така че шефчетата ти ,ще ти дърпат ушичките....
130
0
 
19
 
! Отговори
Село Мустрак е Йемен преди 10 години
Живко Желев от село Мустрак и бай Кольо, негов комшия спазариха 2 стари къщи за 3,600 долара всяка, вътре вече се пее на арабски, на входа на селото се мъдри надпис на арабски, а черно знаме със сабя и калашник стои гордо над най-високата ограда в центъра. Там двама забулени младежи от Йемен пеят песни и въртят корана към небето, показаха снимките на сайтаsamovideo.c om
129
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аз съм на 24 и скоро няма да си помисля за деца в тази мизерия, а тези раждат под бомби. Разликата в манталитета е твърде голяма. Да ги пускаме на запад.