Бежанците в Харманли на протест, искат свобода

ДАБ: Външни хора ги лъжат, че ще им съдействат за статут
Обновена: 19 ное 2013 19:07 | 19 ное 2013 19:07, Веселина Йорданова
312

Снимка: БТА

Бежанците в Харманли излязоха на протест. С наближаване на зимата те искат по добри условия и по-бърза процедура за статут и днес се събраха на мирен протест пред вратата на лагера със скандирания „Свобода!“.

Васил Данов, експерт "Връзки с обществеността" в Държавната агенция за бежанците, заяви за БТА, че външни хора инспирират протестни действия сред настанените в лагера.

Още по темата

Външните посетители проникват на територията на центъра, като се представят за собственици на фирми, които обслужват кандидати за бежанци. Те лъжат настанените в центъра хора, че могат да ги превозят до София и да им съдействат да получат статут по ускорена процедура, посочват от ДАБ.

Със съдействието на МВР Държавната агенция за бежанците предприема мерки за прекратяването на измамите и на други незаконни действия.

Около 1100 души са настанените чужди граждани в центъра в Харманли, който е разположен в бивше военно поделение. От тях 450 живеят във фургони, които са свързани с електрозахранване и обитателите им се отопляват с електрически печки.

Други около 250 души са настанени в общо помещение в масивна сграда, а близо 500 от чужденците обитават палатки, сочат данни на областната администрация в Хасково.

В момента се извършва ремонт на сгради, които са били част от казармата, и след приключването му в тях ще могат да бъдат настанени около 650 души. Ремонтът ще приключи до 15 дни. Отоплението в масивните сгради ще бъде с твърдо гориво.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


312
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
168
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Смърт на политиците!
167
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Къде я видяхте тази земя без стопани и собственици не мога да разбера? И като пустее някой район, си става гора!! За какво са ми мюсюлмани, никаква полза от тях, само дето Турция ще си направи ислямската дъга за да се добере до сърцето на Европа! И като се наплодят - а те това доказано го могат - кеф ти Косово, кеф ти Македония или пазара на Сараево! 500г явно и 150 подмолно сме им видели "добруването", а политиците ни за пари са се навели и хванали за палците... но тези ще са кървави в бъдеще..
166
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
като затвориш много хора на едно място не очаквай нищо друго освен бунт.Прости български политици.
165
1
 
16
 
! Отговори
nerez преди 10 години
До анонимен 173.Като ще подаряваме земя за да я обработват нека не я даваме маймуни а на европейски фермери или на хора от кито ще научим нещо читво. Убеден съм че ако се обяви на запад че България подарява земя на фермери които искат да работят ,ще се намерят желаещи . Там земята е много скъпа. Ако до там сме изпаднали че да подаряваме земя на тези арабски мързеливци то по добре да я отровим тая земя. *** няма да ги коментирам.Те чакат самолета да донесе .
164
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Защо във всяка мега далавера изплува името на Цветанов, а го съдят за пълни глупости?
163
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На мюсюлмани вяра нямам ! Тия навсякъде се опитват да налагат тяхната култура и тяхната религия - дори в страните, които са ги приели като емигранти !
162
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кръгом и обратно!! Тези си остават ЗАВИНАГИ ЗА НАС!! Без документи, с неизяснена самоличност и ще шарят където и както си искат по България, че напират и за ЕС? А от там ще ни ги връщат!!! И не може веднъж да са бежанци спрямо Турция и втори път да получават статут тук пак за бежанец?
161
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"БЕЖАНЦИТЕ В ХАСКОВО НА ПРОТЕСТ".....А ния българите ????На какво да излезем???Неразбирам каде в конюнктурата се вписва власта комунистическа ??? ОСТАВКА некадърници !!!
160
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аз съм оптимист, пак ще имаме! Ако някой си мисли, че ще се дадем без бой, си прави сметка без кръчмар!
159
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен 1 преди 10 години
Давайте им бумагите и ги изпращайте по-живо по-здраво, да се махат....Ама ги съпроводете!
158
0
 
17
 
! Отговори
Влади-Мир преди 10 години
"Тия граничари толкова ли нямат 10 лева да си купят патрони? Сигурно са избирани с конкурс!"А даваха по ЦЕЛИ десет дни отпуск, ...когато все още имахме АРМИЯ и ГРАНИЦА...
157
0
 
15
 
! Отговори
anon преди 10 години
... а защо както са си във фургоните не ги дръпнеме с едни камиони до границата и не ги оставиме отвъд нашето кпп с турция? да ходят през турция да тровят европата.
156
0
 
9
 
! Отговори
Бургас преди 10 години
Анонимен преди 7 минути НФСБ и ВМРО ако искат да управляват да идат да завардят границата! Екипи на СКАТ да снимат денонощно! КАРАКАЧАНОВ НЕ ГО БРОЙ, ТОЙ СЕ ПРОДАДЕ НА КТБ И ПЕЕВСКИ. ВЕЧЕ Е КОАЛИЦИОНЕН ПАРТНЬОР НА БАРЕКОВ!
155
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
НФСБ и ВМРО ако искат да управляват да идат да завардят границата! Екипи на СКАТ да снимат денонощно!
154
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ние Цвъки затова го свалихме от власт, ама май и Йовчев ще го свалим за същото!
153
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тия граничари толкова ли нямат 10 лева да си купят патрони? Сигурно са избирани с конкурс!
152
0
 
20
 
! Отговори
Човек от Елхово преди 10 години
Висшият офицер от Гранична полиция Георги Калайджиев и наркобоса Митьо Очите, заедно с хора от ДПС редят каналите с емигранти от района на Одрин. Всеки играч от схемата взема по 330 долара. Има спусната заповед от времето на Цветанов да не се стреля по *** и араби, дори да са въоръжени, имаме пистолети, но ако стреляме срещу озверяла група от нарушители ни грози глоба, наказание или диспицплинарно изритване, турците имат автомати и пазят строго, ние само се разходжаме с джипа, твърди полицай !
151
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Щом Сайдеров не може да се справи ще гласуваме за Винкела и Горд, па дано да ги изпъдят от тук.
150
0
 
17
 
! Отговори
Митьо Очите е №1 преди 10 години
Висши офицер от Гранична полиция замесен в канал за трафик на араби и африканци.Всяка нощ между 4 и 5 сутринат нарядите се правят така, че да се получи пролука в полето между селата Щит и Пашово, откъдето минават групите, това е единственото място, откъдето не могат да се засичат бежанците, там камери Терма липсват, от Одрин хора на Митьо Очите пращат смс-и на Калайджиев, за който се знае, че е човек на Цветанов и Иван Петров. Граничарите носят пистолети без патрони, което споделят с роднини !
149
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Необработваема земя отдавна няма никъде!)