Без пререгистрация в КАТ за автомобили на газ и метан

Заради плъзналите слухове само вчера 400 коли окупираха Дървеница
Обновена: 26 ное 2013 15:39 | 26 ное 2013 12:27,
102
Без пререгистрация в КАТ за автомобили на газ и метан
Снимка: архив, Булфото

Автомобилите с вече монтирани газови уредби няма нужда да минават каквато и да е допълнителна проверка, съобщиха от Изпълнителната агенция "Автомобилна администрация", съобщи "Труд".

Така напрактика шофьорите с коли на газ вече могат да си отдъхнат, след настаналата през последните дни шофьорска психоза пред отделите на КАТ в страната.

Още по темата

Дотук се стигна след серия информации в медиите през последните дни, че автомобилите с газови уредби трябва да минат допълнителна техническа експертиза и да сменят големия талон, в който изрично да е упоменато, че колата може да се движи и на газ или метан.

Информациите гласяха още, че промяната ще засегне 800 000 шофьори, които ще трябва да платят около 300-400 лева, за да получат протокол, според който колата им е проверена в КАТ.

Само през вчерашния ден заради плъзналите слухове близо 400 автомобила, снабдени с метанови и газови уредби, са били пререгистрирани в КАТ-София.

Такова изискване все пак ще има, но то ще е само за возила, на които бъде сложена бутилка след 1 март 2014 година, гласи наредба Н-3 на транспортното министерство, съобщиха пред "Труд" от ДАИ.

От КАТ пък обявиха, че няма да глобяват собствениците на автомобили, в чиито талони не е упоменато, че возилото е преоборудвано на газ или метан дори и след 1 март догодина.

Достатъчно е колата да е преминала през технически преглед и изправността на бутилката да е установено при него, допълват от "Пътна полиция".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
0
 
0
 
! Отговори
gost преди 9 години
аз пак друуго мие интересно новата система за6то някои пат забива обиновенно това ставас абота и неделя мисля скоро време да изискам проверка на имеилите по този вапрос за6тото някоя фирма може и да сее вазползвала в слу4ая така 4е искам пална проверка и цялостна за6тита както и периоди4на промяна на паролите и искам да сам уведомявам затова ако е необходимо за6тото ми омразна от глупости
84
0
 
0
 
! Отговори
gost преди 9 години
вси4ко мие ясно само едно не мие ясно тази фирма демакс кои интереси обслужва и за6то толкова барза да ваведе електронно обслужване нямаме ни6то против улеснено е но това нее ли в у6тарб на 4астния и малкия бизнес и мие интересно за6то толкова пари 6те се хварлят като при условие вси4ко може да стане на опростено и не се нау4иа тия хора да говорят *** език карат се на сложния живеем в 21 век трябва вси4ко да е грамотно а не дами пра6тат лапетия дето 4естно казано маи познаем и оттях
83
0
 
1
 
! Отговори
Mangi4a преди 10 години
За пореден път ме е срам от поредното наше правителство.
82
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Управляващите се усетиха, че този път събирането на пари от шантави закони ще удари на камък. Много водачи щяха да теглят по една майна и нищо да не платят. И какво ще се случи на практика? Сека ще се толерира карането на по-стари коли. Аз карам на газ двадесет годишен автомобил. В близките години няма да дам 400 лева за дописване на едно АГУ на автомобил, който ще е една идея по-млад от старата барака.
81
1
 
14
 
! Отговори
бай онзи преди 10 години
Колкото и да си пишем пак чалъм ще намерят париците на народа да приберат.Обирджий пладнешки.
80
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 01.03.2014 год. монтираните уредби на газ добре. Да се готвят за стрижене тези които ще монтират газови уредби след тази дата. Какво се получава - една западна трошка за бедният българин около 2000 - 3000 лв. еко такса прехвърляне още 300лв. слагаш газова уредба още 400 лв., още 300 -400 лв. за регистрация на газовата в КАТ, новият данък за колите ... и кво излиза купуваш кола и даваш почти още толкова . С една дума ограбване.
79
4
 
7
 
! Отговори
гошко преди 10 години
До тарикатнапълно те подкрепям,тарикат
78
6
 
34
 
! Отговори
тарикат преди 10 години
Аз освен данък нищо друго не плащам. Нито винетка нито гражданска нито преглед нито газова съм регистрирал. Тая скапана държава не заслужава нищо.
77
18
 
5
 
! Отговори
ДОНЕВ преди 10 години
До 11: ТЕЗИ УПРАВЛЯВАЩИ НЕ СА КАТО ДЯНКОВ , А НАСЛЕДНИЦИТЕ НА БЕЗХАБЕРНИКА БОРИСОВ И ДЯНКОВ ПРЕДСТАВЯТ НЕЩАТА ПО НАЙ СКАНДАЛНИЯ НАЧИН И НАСТРОЙВАТ ХОРАТА СРЕЩУ ПРАВИТЕЛСТВОТО ! НО ,ТАКА ИЛИ ИНАЧЕ СЕДЕСАРО-ГЕРБЕРИТЕ СА НА СМЕТИЩЕТО !
76
1
 
21
 
! Отговори
Kaleko Aleko преди 10 години
Г-н Дядо Цеко,Най-отговорно Ви заявявам, че не смятам да давам и 1 лев за тази *** наредба :)И съм убеден, че няма да съм единствен. Я се замислете, дали таксиджиите ще преглътнат лесно факта, че трябва да дават 400 лева, само за да им пише в талона, че колите им са на АГУ :D Или в провинцията, където и без това съвсем са я окъсали и даже някои камиони са на газ, да дават такива пари :D
75
25
 
2
 
! Отговори
Дядо Цеко преди 10 години
Смятам, че коментара ми е разумен и обективен. Отивайте в КАТ навреме, че после ще има ОХО БОХО. Тогава разни калековци малековци, които сега са много храбри и дават акъл ще се изпокрият по дупките. По-добре сега 20 лева, отколкото догодина 400 и нагоре. А селските тарикати с нелицензирани газови уредби като не могат да ги поддържат, да ги демонтират навреме. Стига газови бомби по пътищата. Редете се на опашки пред КАТ, голям купон е , особено в студа..Колко години назад се връщаме назад а??
74
0
 
0
 
! Отговори
64-ти преди 10 години
До Kaleko Aleko Ами виж не казвам ,че е нужно и аз съм против, това просто не е начина , но разяснявам за да няма неразбрали защото повечето мнения са ,че това било партенка и били го опровергали от КАТ и не го били приели. За да няма изненадани съветвам хората или вдигаме стачка по въпроса или отидете до 01.03.2014 до кат за да не олекнете с едни излишни 360 лв. За държавата щом е за вземане няма заварено положение щом е за преференци в случая примерно с данъците "ами ще го обсъдим" жалко но..
73
0
 
22
 
! Отговори
а преди 10 години
Четох сега наредбата и новите изисквания влизат в сила 03.2014 но за ново регистрирани автомобили! Така да не се чудят от къде да запълнят бюджета ............
72
0
 
17
 
! Отговори
турчин преди 10 години
Много неясно е писано в наредбата. Управляващите отклоняват вниманието на гражданите защото предстои увеличение на горивата. Може да се впишат на тези които се регистрират след 1 март 14 год. До сега регистрираните няма проблем иначе проблем ще имат управляващите.
71
0
 
2
 
! Отговори
а преди 10 години
Наредба Х-3 от 18 февруари 2013 г. за изменение в конструкцията на регистрираните пътни превозни средства и индивидуално одобряване на пътни превозни средства, регистрирани извън държавите - членки на европейския съюз, или друга държава - страна по споразумението за европейското икономическо пространствоВ сила от 01.03.2013 г.Издадена от Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщениятаОбн. ДВ. бр.21 от 1 Март 2013г.
70
2
 
17
 
! Отговори
Боко преди 10 години
До всичкиНадушвам, че "чорбаджията" с "газовата за 4000лв." е некакъв платен гащник дето само ви дразни за да трупате постове, а той да си заработи 10-те лева...
69
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
управляващата Мафия няма да изпусне тази възможност да одере народа така че ако не днес то утре ще вземат паричките за пререгистрация Злото никога не спи то само очква по удобен момент
68
2
 
52
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
След "ранобудните студенти " идват "щастливите шофьори",ама този път може да боли.
67
1
 
36
 
! Отговори
фдх преди 10 години
АМИ СЛЕД ПЪРВИ МАРТ КАКВО ЩЕ ПРАВИМ ?ВСИЧКИ НИЕ КОИТО СМЯТАМЕ ДА СИ СМЕНИМ КОЛИТЕ ,КОГАТО СТАРИТЕ РЪЖДЯСВАТ И ГНИЯТ?НАЛИ СЛЕД НЯКОЛКО ГОДИНИ ВСИЧКИ ВИЕ ПАПАГАЛИ ЩЕ ТРЯБВА ДА СИ СМЕНИТЕ СТАРИТЕ БРАКМИ И КОЛКО ЩЕ ПЛАЩАТЕ ?КАКВО СЕ ЗАВИРАТЕ В МИШИ ДУПКИ БЕ НЕВЕЖИ СТРАХЛИВИ ?ТОЗИ ЗАКОН ТРЯБВА ДА СЕ ПРЕМАХНЕ.
66
0
 
2
 
! Отговори
fago преди 10 години
До Анонимен 61Има ги всякакви бунаци, колега. Не си го слагай на сърце. Той просто жадува да напише нещо някъде и да го прочетат - едни му викат графомания, други - словоблудство... Мани, мани!...