Уволниха учител, шамаросал три деца в час по английски

Грозната сцена се разиграла преди две седмици във Варна
Обновена: 29 ное 2013 14:04 | 29 ное 2013 12:11,
127
Уволниха учител, шамаросал три деца в час по английски
Снимка: архив, Булфото

Преподавател по английски език е освободен, след като набил две седмокласнички и нападнал техен съученик, съобщи за Dnes.bg шефката на Регионалния инспекторат по образованието във Варна Венцеслава Генова.

Инцидентът се разиграл в последния час на 13 ноември т.г. в училище "Васил Априлов".

Тогава едно от момичетата си гледало постоянно мобилния телефон и това вбесило учителя Димитър Гавраилов.

В опита си да отнеме GSM-а й той преобърнал чин, шамаросал момичето и ударил с юмрук в лицето седящо в съседство друго момиче. Момче от класа, което станало да защити двете си съученички, бива блъснато от преподавателя в стената.

Накрая един от зам.-директорите на училището прекратил екшъна, след като деца излезли от часа и отишли да сигнализират за случващото се.

Родители, чакащи децата си, научили за скандала, също тръгнали към директорския кабинет. Там директорката Пенка Кателиева ги успокоила и уверила, че ще предприеме нужните мерки.

"Веднага след като установила, че учителят Димитър Гавраилов не е изпълнил задълженията си, нито пък е спазил Етичния кодекс на учителя за работа с деца, той е бил помолен да напусне училището, защото е бил в изпитателен срок", допълни Венцеслава Генова.

Въпреки скандала се оказва, че учителят може да продължи да упражнява професията си на друго място, тъй като от Регионалния инспекторат нямат правомощията да го лишат от преподавателската му дейност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
4
 
17
 
! Отговори
tt2 преди 10 години
Притчи 23:13Да не ти се свиди да наказваш детето, Защото, ако и да го биеш с пръчка, то няма да умре.Точно това е начина - и дори педерастите дето управляват света го знаят - но умишлено правят каквото могат, за да опростачат децата. Как се възпитават малки кученца - с удари с вестник - това го знаят мнозина - децата са като малките животни - физическото наказание е нужно - и това не зависи от мнението на някой човек.
76
3
 
29
 
! Отговори
tt2 преди 10 години
лиглата си играела в час и учителя я набил и това било грозна сцена - умишлено разлигавят децата - бъдещите роби.
75
0
 
6
 
! Отговори
Omnia Mea преди 10 години
До Leika 56Куха?
74
2
 
61
 
! Отговори
Бивш ученик преди 10 години
Грозна сцена са деца, които си цъкат телефончетата в час, викат, разхождат се, гаврят се с учителя и нямат страх от нищо и никой. И нафунтените им "майки", които се държат сякаш отглеждат принц Уилям и брат му. Децата да агресивни и едно към друго. Бият се, обиждат по-слабите и различните.Ако учителите нямат право да въведат дисциплина по начин, по който решат, то защо им се сърдим, че не успяват да научат децата:(
73
3
 
65
 
! Отговори
Omnia Mea преди 10 години
До Анонимен 18Ако някой учител ошамари сина ми, първо ще анализирам ситуацията, за да видя къде съм сбъркала във възпитанието му, а после ще разговарям обстойно с учителя, вместо да го топя пред директора. Изпуснати деца... и това е бъдещето на територията ни. "Девойката" вероятно е договаряла клиент в гепиме, а този нахалник учителят й е провалил бизнеса за вечерта.Мани-бегай...
72
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не е начина шамаренето, не че не си го заслужават. И по света учениците са ученици и са палави, непокорни, но "системата" ги вкарва в правия път, но не чрез шамари. Децата учат в нова модерна система, наказания има и са адекватни, уч. ватериал е адекватен на времето в което живеем, поведението на учителите също е много по-различно от това, което се случва в България.При нас се отбива номера, децата нямат интресе към средата в която са, не се учи нищо.След 12 г. учене на агл. ез, не могат дума да
71
3
 
37
 
! Отговори
st преди 10 години
Нищо им няма и мен даскала по химия помня ме шамароса много яко е бях си за бой.
70
0
 
27
 
! Отговори
OF 56 преди 10 години
еми кой да изгониш абе ти имаш ли акъл...и забележка на учениците че приказват по телефона в час немоше да им направиш...те карти играят в час по големите и ги оставя учителката щото инак ставало страшно.......Копиета на родители те си това са децата каквито родители такива и те.......s а успеваемостта на класа зависи и заплатата на учителите така че //////
69
0
 
11
 
! Отговори
grigor преди 10 години
i ako ne e bila vav fecebook pak na tolkova 4esto da si gleda telefona tq v 4as li e ili kade bravo na u4itelq,no jalko za rabotata mu ama pak i s tqhnite mizerni 500lv zaplata dano sega si nameri po dobre platena rabota i da se zanimava s hora a ne sas 4udovishta,sedmi klas.kat jabite malki ama s golemi usti.trqbvaloo e da vkara nqkoi drug ritnik v zatlastelite im gazove.
68
0
 
69
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Имам дете , а и не е далеч времето, когато аз самият бях малък. Тогава уважавахме учителите и когато заслужавахме си изяждахме и пердаха. Нито сме травмирани нито осакатени. Даже напротив- болшинството от нашето поколение станаха хора. А сега приемаме "западния" тертип и вменяваме на децата чувство за безнаказаност. Не знам каква е генералната идея но това стимулира деградацията на новото поколение. Затова у поръчковата журналистика прави от всеки шамар национална трагедия.
67
2
 
34
 
! Отговори
уличен учител преди 10 години
Да свикват докато са млади!Че като ги удари пубертета, ще ги шамаросват по няколко пъти на ден, ако не са си покрили квотата за деня на магистралата!
66
0
 
40
 
! Отговори
ижо преди 10 години
Само простотия има в тия ученици и с тази простотия дразнят много,но както е казал г-н Айнщайн-Простотията и вселената са безкрайни,но за вселената не съм много сигурен..така,че си трябва пердах с цел възпитание..
65
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Малко им е.......
64
0
 
54
 
! Отговори
BlackMamba преди 10 години
A горкото детенце какво толкова прави с този телефон по време на час. Уговаря сделката на живота си ли?! Лигльовци!
63
1
 
55
 
! Отговори
alf2 преди 10 години
Учителя трябва да бъде награден защото се мъчи да въведе ред и дисциплина! Което толкова много липсва и в училищата и в държавата! Ако има такива хора като този учичител България ще се оправи в противен случй ще се затрием като народ!
62
0
 
18
 
! Отговори
fripp преди 10 години
62, за кои са тия повтаряния и потретвания, за ония ***, дето преди години се бяха снимали как са заобиколили учителката си и й говореха, че е гейша. За тия недоуми решението е само едно - никакви глоби, а директен шут отзад и да ги няма. Ми че те са си взели ценза вече - знаят какво е гейша. Ши се справят чудно в живота.
61
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
То от толкова компромиси и пазене на милите дечица, станаха голямата работа и си правят каквото си искат, запали му връта като не слуша. Да си знае !!! Лекенца и малолетни блудници !!! Само шамари като не слушат !!!
60
0
 
24
 
! Отговори
Атака преди 10 години
Ако една среда предразполага към развъждане на кучета, то те ще се развъдят. Ако една среда предразполага към развъждане *** в гета, то те ще се появят. Ако една среда предразполага за идиотско поведение, то неимоверно ще се появи, дори детето да не е било така възпитано в къщи.
59
0
 
42
 
! Отговори
Journey преди 10 години
До АнонименДо 59Тези родители са същия лош материал, който ходи по чалги, изобщо не им пука за възпитанието на децата.Възпитава ги да са същите като тях- прости, но нахални и агресивни и очакващи винаги да получават, което пожелаят.Та...на такива ***...какви да са им децата?!?!!
58
0
 
50
 
! Отговори
Атака преди 10 години
Ако я изгони от час - носи отговорност за живота и, затова няма такива права. Крайно време е да се обърне внимание на дисциплината в часовете. Може да се каже, че НАГЛИТЕ се създават в училище, защото учителят е безпомощен да направи каквото и да е. А както знаете финансирането върви на брой ученици, затова те си правят каквото си искат и се чувства безнаказани.