Опасност от малария по гръцката ни граница

Причината - нелегални имигранти от Африка
Обновена: 8 дек 2013 09:52 | 8 дек 2013 08:12, Анисия Иванова
28
Опасност от малария по гръцката ни граница
Архив: Булфото

Задава се опасност от малария за българите, живеещи в погранични райони с Гърция. Това съобщи д-р Ангел Кунчев, главен държавен здравен инспектор, пише "Труд".

Причината е, че край делтата на Марица, която се намира до гръцкия град Александруполис, са регистрирани не внесени, а местни случаи на малария.

"Причината за тревожната тенденция е, че в областта са работили доста нелегални имигранти от Африка, които са донесли болестта. Само че когато местните комари са ги хапели, насекомите са се заразили с малария и те вече я предават на всеки, чиято кръв смучат", обясни д-р Кунчев. По този начин се е формирало огнище на тропическата болест точно до границата ни. "В търсене на "храна" комарите летят и по 50-60 км само и само да смучат кръв от животни или хора.

Това вече прави опасността за България напълно реална", обясни специалистът. Комарите отново ще ни атакуват през пролетта, но дотогава трябва да се вземат мерки. Заблатени райони ще се обработват с препарати, а до всички лични лекари и специалисти ще се изпрати информация да следят неясните състояния, копиращи симптомите на малария. "Докторите ще трябва да изпращат взети проби от съмнителни пациенти в паразитологиите, каквите имат регионалните здравни инспекции", посочи д-р Кунчев. Изследването става чрез капка кръв. Годишно вносните случаи на болестта у нас са около 20.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още по темата: комармаларияимигранти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
47
 
! Отговори
Вън от държавата ни преди 10 години
Щом и тези *** са усетили ,че при нас има професия -социално слаб смятайте докъде сме стигнали в криворазбраната ни толерантност. Това не са бежанци, това са кърлежи и калпазани ,които търсят къде да се установят и да ги хранят и обгрижват .Наглостта им стига до там ,че да ни търсят сметка за малкото пари които сме им давали или защо не са настанени в петзвездни хотели, че и протестират като нараняват полицаи!Вън тази *** от България, ама всички до един без изключение!!
3
33
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да оставим маларията на страни за момент,В началото сещате ли се колко състрадателни бяха българите....Колко помощи се изсипаха за бежанците....имаше хора склонни дори да приютят бежанци в къщите си.....Всичко беше такова докато,партиите не намериха там електорална нисша .....И почна да се злослови по темата.Тия *** от ВМРО тръгнали с едни плакати Вики(май се казваше) като наръгаха момичето и пренесоха омразата заради тоя дето я наръга върху всички останали...Не се оставяйте да ви промиват
2
0
 
34
 
! Отговори
Debora1 преди 10 години
Проблема е много по-голям. Нямаме добра профилактика a доста легални и нелегални имигранти несят не caмo болести. Днешното корумпиранo управление обрича бъдещото поколение нa България
1
2
 
51
 
! Отговори
Ауди преди 10 години
Целия български народ е против арабелите и тези така наречени бежанци и не ги иска ,само политиците ги искат.Тука няма партия ,която и партия да е на власт щеше да ги приема.Как става тоя номер ,нали те представят нашите желания и нашите идеи.