Боляри и бургазлии живеят в най-добрите градове

За пръв път два града са №1 в своеобразната класация
Обновена: 17 мар 2014 16:22 | 17 мар 2014 12:19,
127
Боляри и бургазлии живеят в най-добрите градове
Снимка: Дарик

Велико Търново и Бургас са най-добрите градове за живеене у нас за 2013-та година. Те са събрали еднакъв брой точки по 20-те критерия, на които се базира класацията.

Старопрестолната ни столица печели приза за първи път в историята на класацията на Дарик и в. "24 часа", докато Бургас бе определен като най-доброто място за живеене за трети път и за втора поредна година.

Така за първи път в седемгодишната история на наградите – два града са първенците, а наградата на кметовете - Даниел Панов и Димитър Николов бе връчена лично от премиера Пламен Орешарски.

Морската ни столица Варна получи наградата "Най-перспективен град" заради модернизацията на туристическата зона и плановете за разширяване на пристанището.

Призът за "Най-бързорастящ град" отиде в ръцете на кмета на Несебър Николай Димитров. Градът се отличава с висока раждаемост и голям брой сключени бракове.

Победител в категорията "Най-добър малък град" стана Аксаково, област Варна, който през последните 10 г. е успял да се развие, и е водещ по критерия най-много привлечени евросредства на глава на населението.

През 2013-та година София е бил "Най-добър бизнес град" и "Най-добър град за културен живот".

Като "Най-зелен град" беше отличен Кюстендил, а сръбският Димитровград взе наградата за "Най-добър български град извън пределите на страната".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
0
 
1
 
! Отговори
до 84 преди 10 години
Ми браво. Мн добре! Радвам се за теб.успех!
71
0
 
2
 
! Отговори
до 83 преди 10 години
е дай сега защото взимаме голяма заплата и да не си вдигнем главата от работа..Не е точно така,освен това е и края на деня така,че борете се за мечтите си!
70
0
 
1
 
! Отговори
Сидни преди 10 години
Аз също живея в сидни и вземам 3 милиона долара на година ,като строителен предприемач да те е яд бедняк от сидни дето работи в 2 през нощта
69
0
 
1
 
! Отговори
до 85 преди 10 години
хихи, лекинко само с въображението, много филми си гледал, много думички си чул дето не ги знаеш много какво значат
68
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ми то е елементарно да си цъкам тук ето(Аз съм Технически директор в глобул и взимам 25000 лева на месец .дали е вярно само аз си знам .
67
0
 
1
 
! Отговори
до 83 преди 10 години
Е сега има ли смисъл да се изхвърлям...както искаш го приемай..ако бях казал 4к не е ли пак ужасно много на фона на цялата държава?!...Дали ги заслужавам на фона на Бг по-скоро не...дали съм ги заслужил до сега в живота си..ми да...достатъчно съм работил по целия свят така,че...ако има кой да ми ги даде....
66
0
 
1
 
! Отговори
до 80 преди 10 години
Не жалко,е че хората който наистина вършат работа не киснат тук(тези които взимат 800). Просто един малък % са се уредили,на вси4ки останали е мн трудно..Мн жалко
65
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До до 73ми колега познавам доста такива хора не вземат повече от 4000 лева чисто с 10-15 год опит не се изхвърляй моля :)
64
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До до 73леле, големата работа си човек, добре че си ти тука да вдигнеш нивото, че иначе сме само кравари и овчари... С нещо друго няма ли да се похвалиш, комплексите да избиеш
63
0
 
1
 
! Отговори
до 73 преди 10 години
Ами колега в IT работя. Като Solution Architect. С 10 год опит мисля,че е повече от добре. Аз и на интервюто си ги казах, без да съм сигурен,че ще се съгласят...но се съгласиха,така,че доволен съм :).
62
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ама и в тоя днес бг само богаташи има бее човек ще рече че средната заплата в София е не 800 а 4000 лева
61
0
 
3
 
! Отговори
до 74 преди 10 години
аз пък не знаех че на аборигените им е позволено да имат асети и инкъм
60
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименНе само вярвам а и я познавам :) разбира се все едно да кажеш че йорданка фандъкова разчита на 3те хилядарки заплата .Има и странични доходи мъжа и го съдят за няколко милиона :)
59
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До до 68Аз пък взимам 8000 на месец да те е яд
58
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До до 68Брат сподели кой ти дава 6 к лева заплата аз давам по 7-800 лева хаха дай и аз да почна работа при теб да зарязвам бизнеса къде къде по спокойно е на заплатка :)
57
0
 
4
 
! Отговори
до 69 преди 10 години
не бе, нещо не си разбрал, тоя австралийчето е голямата работа, взима яко кинти в местния люлински макдоналдс и през уикенда ходи да се гмурка за корали и перли в панчаревското езеро, а като му е по-натоварен графика отскача за риба до перловската река че по-близо ;)
56
0
 
1
 
! Отговори
до 68 преди 10 години
Не не..това да променяш нещо е абсурд...аз дори и не се опитвам..Просто живея по-спокойно...имам си добра работа...нямам представа какво имаш предвид с $$$$$..моята е 6К лева и не живея в баровкси квартал ами в центъра...и не се гледам с мутри..Просто ми е по-спокойно..Парите ти дават единствено комфорт...А в същото време живееш спокойно,поне това за мен е супер.В чужбина заплатата ми беше около 5к Евро чисто,но напрежението беше огромно,така,че поне за мен Бг е ок...живея съвсем не лошо.
55
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Освен това никой богаташ не разчита на месечен доход ,само това ти е в простата глава ,долари и месечен доход хахаха ,от заплатка не се забогатява, нищожно ,комплексирано човече ,задмониторен канцеларски плъх!
54
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Оп австралийчето ,ти твърдеше преди време че правиш 20000 долара на месец, да те светна познавам кмета на град Пърт (заплатата и е към 18000 долара на месец преди данъци+ бонусите ).До колкото знам в макдоналдс там не плащат толкова хахх.
53
0
 
4
 
! Отговори
до Сидни Ав$тралия преди 10 години
колко е жалко, когато човек се превърне в родоотстъпник и чужда *** за някоя и друга стотинка/евро