Боляри и бургазлии живеят в най-добрите градове

За пръв път два града са №1 в своеобразната класация
Обновена: 17 мар 2014 16:22 | 17 мар 2014 12:19,
127
Боляри и бургазлии живеят в най-добрите градове
Снимка: Дарик

Велико Търново и Бургас са най-добрите градове за живеене у нас за 2013-та година. Те са събрали еднакъв брой точки по 20-те критерия, на които се базира класацията.

Старопрестолната ни столица печели приза за първи път в историята на класацията на Дарик и в. "24 часа", докато Бургас бе определен като най-доброто място за живеене за трети път и за втора поредна година.

Така за първи път в седемгодишната история на наградите – два града са първенците, а наградата на кметовете - Даниел Панов и Димитър Николов бе връчена лично от премиера Пламен Орешарски.

Морската ни столица Варна получи наградата "Най-перспективен град" заради модернизацията на туристическата зона и плановете за разширяване на пристанището.

Призът за "Най-бързорастящ град" отиде в ръцете на кмета на Несебър Николай Димитров. Градът се отличава с висока раждаемост и голям брой сключени бракове.

Победител в категорията "Най-добър малък град" стана Аксаково, област Варна, който през последните 10 г. е успял да се развие, и е водещ по критерия най-много привлечени евросредства на глава на населението.

През 2013-та година София е бил "Най-добър бизнес град" и "Най-добър град за културен живот".

Като "Най-зелен град" беше отличен Кюстендил, а сръбският Димитровград взе наградата за "Най-добър български град извън пределите на страната".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тези класации са пълна глупост, вижте държавата и доходите и тогава ще си говорим.
31
0
 
3
 
! Отговори
До Австралиеца преди 10 години
Само за сведение Австарлия е на около 15 000 км от България...Колега дори и да си в там,може да покажеш някакво уважение,колкото и малко да е :).Лично аз се съмнявам да си там,но както и да е..може и да греша...Има и по хубави места по-света от Австралия..повярвай ми...Дано имаш късмет да ги видиш ;)
30
0
 
4
 
! Отговори
платен трол преди 10 години
Интересно, какво очаквате? Съвсем нормално е морските градове и столицата да са най-добри за живеене, по цял свят е така.
29
0
 
8
 
! Отговори
до австралийчето преди 10 години
като гледам мнооого си се затъжил за тая друга вселена, всеки ден все във форума на днес.бг висиш да избиваш комплекси
28
2
 
5
 
! Отговори
Веселин преди 10 години
Малко трудно Смърдляс ще е добър за живеене :D
27
7
 
6
 
! Отговори
varnenec преди 10 години
Прочетете планът"Моисей" и ше разберете защо Бургас е толкова лансиран от всички медии . Накратко : Бургас ще бъде заселен с евреи от Израел в близките 5-10 години, аи честито ви батки и анцузите !Още хиляда години за ГЕРБ/ГРОБ/ да гласувате , ей ... муаахахахахах
26
2
 
10
 
! Отговори
до 23 преди 10 години
Ограничено създание...Не се пъчи със селската си гордост, че Варна е хубав град. беше... както и Бургас никога не е бил...Всички сме прости селяни, в проста селска държава, управлявани от престъпници и откровени простаци. Хора с възпитание на каруцари. Така че не се гордей селянино, че си в по-хубава *** от съседната ***.
25
0
 
8
 
! Отговори
TJ преди 10 години
До Анонимен 27Дам, именно - затова приканваме всички да живеят на такива прекрасни места!
24
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ами така е - който има пари, ще ходи в Търново и Бургас да лайфи, който няма - в София да бачка.
23
6
 
7
 
! Отговори
TJ преди 10 години
До 20 ДГДМи живей си в прованса бе ***
22
0
 
8
 
! Отговори
до 24 преди 10 години
ооо афстралийското уонаби от люлин, сидни се яви в изповедалнята! Скъпи, бегай да спиш че 12 часа ще стане вече, утре няма да можеш да станеш навреме за смяната в макдоналдса
21
4
 
13
 
! Отговори
Варна преди 10 години
Бургадидас е един смешен медиен измислен продукт ! Един балон надуван от ГЕРБ и еврейските медии бтв нова , който вече се спука ! Както им е напукана църквата по европроект ...аахахахахах
20
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ДГДей, все тая София ви е в устата, по-леко че ще ви изгризе злобата..
19
3
 
5
 
! Отговори
TJ преди 10 години
Суперскооо! Ама защо тогава всички живеят в София?
18
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хах , бургаските селски герберасти само туй им остана , няква смешна наградка , от най-смешното гербаджийско радио ! Иначе всички бургаски селяни са тук във Варна да учат и работят ! За обратен случай не съм чул още ..аахахахаха
17
5
 
12
 
! Отговори
Гларус преди 10 години
кое му е хубавото на Бургас - не разбрах - това , че е претъпкан вследствие на безумното презастрояване с откъде ли не придошли, с паркираните едва ли не един върху друг автомобили, със задръстванията , с миризмата на нефтозавод след полунощ, с лошия климат / постоянен вятър и влага/ , с изключително високата престъпност/ генерираща мутри с какви ли не наименования/ - не знам... ако това е най - доброто - тежко и горко й на България....
16
1
 
4
 
! Отговори
до 15 преди 10 години
точно така, всичко се разпределя... между мутрите. Тировете за амстердам са много добър пример за това... А за бургазлии не виждам как това е плюс, но щом казваш може и така да е. То светлото бъдеще ще е по-светло за едни и не чак толкова светло за други, а пиандурския бизнес е лицето на това бъдеще
15
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
xaxa a starogazarzi sa nasraha na maksimum,hak da em.Vsqka godina sa napavat s qko zakane na glasove am i vsqka odina si hapvat k.ra:))))))
14
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 9.Не разбира се.В Бургас недвижимите имоти подържат висока цена.Много Фирми от вътрешноста имат офиси тук и бизнесът им е непосредственно свързан с региона.Пристанището осигурява бързо разтоватване и до 48-72 часа тировете са в Амстердам.Затова беше направена магистралата.Свидетели сте на сагата корабо ремонтен завод.Всичко се разпределя защото има бъдеще.Индустрия,терминали, обработка.Това е бъдещето.Не пиандурския бизнес а и той е 50-70 дни в годината.Градът много се променя.
13
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В Търново се живеело добре?! Нека тези хора, които са правили класацията да отидат в Търново да живеят с 500 лева на месец. След 3 месеца ще пропищят.