Полицията в Монтана ще охранява язовир "Огоста"

Това ще стане до избора на фирма, която да се заеме с дейността
19 мар 2014 13:30, Красимир Ангелов
3
Полицията в Монтана ще охранява язовир "Огоста"
Снимка: Булфото, архив

Полицията в Монтана ще охранява денонощно язовир "Огоста" край града, стана ясно след среща на областния управител на Монтана Николай Пенчев с ръководствата на "Напоителни системи", Областната дирекция на МВР и на жандармерийското поделение.

На срещата са коментирани възможностите за поставяне на денонощна охрана на язовира, който е вторият по големина в страната и е с максимален обем 506 милиона кубически метра вода.

Поради липса на средства в момента язовира не се охранява и преди седмица се е стигнало до неприятен прецедент - крадци са разбили 10-килограмов катинар на входа на каптажния тунел на язовира, влезли са вътре и са задигнали каквото са успели да отмъкнат - спирателни кранове, тръби и т.н.

От "Напоителни системи" съобщават, че в момента служители на фирмата обхождат денонощно бреговете на язовира, но поради голямата му площ не успяват да осигурят присъствие навсякъде.

Затова участниците в срещата са се договорили полицейски патрули да поемат охраната на язовир "Огоста" до провеждането на търг за избор на фирма, която да поеме охраната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз незная какво означава трябва да се реши коя фирма да охранява язовира или коя фирма да може да откраде при такава ситуация те решават нямало средства за охрана преди срам и безодговорност то недаи си боже стане нещо няма да им се налага да решават незная жителите на Монтана няма ли да вземат мерки нещо да се направи
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тъй като съм от Монтана имам един въпрос, на който надявам се някой може смислено да ми отговори. Полицията си има някаква работа. Добре. Но какво върши жандармерията в града? С каква дейност си заработва заплатите? Каква е нейната численост? Нима след като реално нямат никаква работа, не могат да охраняват един язовир. Защо трябва да се ангажира частна охранителна фирма? За да се отчита изкуствен спад на безработицата и да се "захранват" наши фирми. Разбирай на кмета, на местни общински съветн
1
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аман от тия ***!!! Само изселване или газова камера за тая ***!