Откриха ново спортно бижу - "Арена Ботевград"

Залата разполага с 4500 седящи места
Обновена: 29 мар 2014 16:12 | 29 мар 2014 16:12, Веселина Йорданова
112
Откриха ново спортно бижу - "Арена Ботевград"
Снимка: БТА

Министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева откри новата спортна зала "Арена Ботевград", съобщи пресцентърът на Министерството на регионалното развитие.

Терзиева е обявила, че повече от 35 млн. лв., осигурени от Публичната инвестиционна програма на правителството, ще бъдат вложени в изграждането на 15 спортни зали в българските общини до края на годината, а около 7,8 млн. лв. - в строителството и ремонта на детски и спортни площадки.

За откриването дойдоха председателят на парламента Михаил Миков, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, депутати.

Пред жители и гости на Ботевград министър Терзиева е отбелязала, че проектът е пример за взаимодействието между правителството и местните власти. Изграждането на спортната зала "Арена Ботевград" е финансирано с над пет милиона лева собствени средства на община Ботевград, а правителството е осигурило 1,8 милиона лева от Публичната инвестиционна програма за завършване на залата.

"Арена Ботевград" е първият завършен проект със средства от Публичната инвестиционна програма на правителството, е казала още министър Терзиева и е напомнила, че заделените по програмата 500 млн. лв. ще допринесат за развитието на регионите.

"Арена Ботевград" разполага с 4500 седящи места и предоставя терен за републикански и международни спортни събития в девет дисциплини.

Пред журналисти Десислава Терзиева е заявила, че откриването на залата е пример за взаимодействието между държавата и общините, както и доказателство, че Публичната инвестиционна програма на правителството работи и се виждат първите резултати.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
4
 
10
 
! Отговори
Коко преди 10 години
Чакайте бе нали не ядем зали и асфалт.Кво е тва рязане на ленти от червените ***.
69
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ТОВА Е ИСТИНАТАНаистина ли вярваш в това което си написал,и би ли ми обяснил коят е алтернативата на Герб,защото може да са имали изгоди от изграждането на пътища и т.н,но именно те отключиха милиардите ЕФ и позволиха да се направят неща за който сегашните нямат желание и 20% досъфинансиране да направят заради якото инжектиране в последния вагон,а именно безработни *** и социално слаби(все пак идват избори)та мисълта ми е какво лошо е станало,че бойко има личен интерес да строи пътища??
68
8
 
8
 
! Отговори
ТОВА Е ИСТИНАТА преди 10 години
МУТРАТА БОРИСОВ НЕ СЛУЧАЙНО СЕ ЗАИГРА С БОКЛУКЧИИТЕ И СЪС СТРОИТЕЛСТВОТО,ЗАЩОТО ТАКА ЗАТВАРЯ КРЪГА НА МУТРЕНСКИЯ БИЗНЕС,НО ТОВА ТЪПИТЕ МУ ПИЛИГРИМИ НЯМА КАК ДА ГО РАЗБЕРАТ,ЗАЩОТО НАИСТИНА СА *** И ДОБРЕ ПЛАТЕНИ РАЗБИРА СЕ.ОСОБЕНО ЖУРНАЛЯТА КАТО АНА ЦОЛВА, КУЛЕЗИЧ,ВЕЧЕ И САШО ДИКОВ С 20 000 ЛЕВА МНЕСЕЧНА ЗАПЛАТА.КАКТО СЕ ДОКЙАЗА ТРОЙНАТА КОАЛИЦИЯ ПОСТРОИ ПОВЕЧЕ МАГИСТРАЛИ ОТ ГЕРБАВИТЕ,КОИТО САМО ЛУМКАХА БАРАБАНИТЕ И РЕМОНТИРАТ СЕГА ПОСТРОЕНОТО ОТ БОКО/СПРАВКА ДУНАВ МОСТ-2 И АМ"МАРИЦА" И "ЛЮЛИН"/
67
4
 
9
 
! Отговори
До ДО 64 преди 10 години
Първо не съм нито гербер нито бспар,атакист или танкист,на 25 години съм с образование и с желание да живея на едно по-добро място,за краткото време за което съм имал право да гласувал съм избирал между 2 или 3 формации в различни моменти съм преценявал различно,но да ми твърди някой че сегашната власт е обичана от народа или че заслужава това...Власт която сложи *** *** от Дпс за областни управители,Пеевски за шеф на Данс и която увеличи рязко дълга за социални!!КАТАСТРОФА БРАТ!!Говори си.
66
2
 
7
 
! Отговори
До 67 преди 10 години
До АнонименА как се създава вътрешна заетост и високо БВП?Със печени политици?Нали точно с големи инфраструктурни проекти става тази работа,когато изграждаш тежка инфраструктура съоръжения,било то спортни и т.н.Така създаваш реална заетост,а не когато даваш социални по празниците,в учебниците по икономика ще видиш,че голямата инфрастуктура са кръвоносните съдове на развитата икономика,ама какво да обясняш на някой червен промит мозък,аре да видим за базите какво ще направят Доган и Станишеф.
65
8
 
7
 
! Отговори
ДО 64 преди 10 години
МНОГО МИ Е ИНТЕРЕСНО КАК ТАКА ГЕРБЕРАСТИТЕ С ЛЕКОТА СИ ПОЗВОЛЯВАТ ВОЛНОСТТА ДА ГОВОРЯТ ОТ ИМЕТО НА НАРОДА.В ИНТЕРЕС НА ИСТИНАТА 2%/САМО ДВА ПРОЦЕНТА ОТ ЦЕЛОКУПНИЯ НАРОД/ ПЛАТЕНИ КАКТО СЕ ДОКАЗА ОТ СЪЩАТА ТАЯ МУТРА, НО НЕ С НЕГОВИ ПАРИ РАЗБИРА СЕ,А С РЕКЕТИРАНИТЕ ОТ БИЗНЕСА,БЯХА "ПРОТЕСТИРАЩИ"-ТЕ. ИСТИНАТА Е,ЧЕ ИКОНОМИКАТА ТРЪГНА. МАКАР И С МАЛКО,НО ЗАПОЧНАХА ДА СЕ ПОВИШАВАТ ДОХОДИТЕ НА ХОРАТА.И ЗАТОВА БОКО МУТРАТА ПОБЕСЯВА И СЕ АКТИВИРА И ЗАПОЧНА БЕЗОГЛЕДНО ДА ЛЪЖЕ И КЛЕВЕТИ.КОЙ ЛИ МУ ВЯРВА
64
3
 
9
 
! Отговори
Кую ли си къв си? преди 10 години
До КуюЯ ми обясни каква работа има той и каква я е свършил..Магистър по икономика съм,барем все нещо ще разбера от това което би ми казал,ама само недей ми дава пример с 5 % за тока или с 20те лева помощи за великден не съм глупавата ти баба заради която се срамувам от народа си,който избра най-гнусната *** за 4 ти път,иначе реве че е беден и гладен,Тиквата може да не блести с акъл,но поне имаше желание и респектираше тези под него,докато пацо го няма никъде не за друго-Ами няма авторитет...
63
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 64Aбе путъо мaринкин БСП е построилa повече мaгистрaли от Гроб и товa е докaзaно......стрaнaтa не е мaгистрaли и зaли бе кaпут. Стрaнaтa е зaетост,външнa политикa икономикa и производство. Зa чий сa ми тез мaгистрaли кaто нямaм пaри дa пътувaм по тях . Зa чий сa ми зaлите кaто нямaм рaботa. Никой не нaпрaви нищо зa зaетосттa в производството и зa отстоявaне нa Бг интересите. Когa СAЩ ще плaщaт нaем нa бaзите си.......a
62
8
 
8
 
! Отговори
бонго преди 10 години
Стара истина е, че при строеж може да се открадне най-много, Борисов затова все налиташе да строи нещо. Така е строено, че всичко се разпада вече, тиквена работа, лакома.
61
5
 
3
 
! Отговори
Кую преди 10 години
До Кажи бе смешкоОрешарски си има работа, това не ти е некадърния *** да тича от лента на лента и да плямпа глупости.
60
4
 
6
 
! Отговори
Кажи бе смешко преди 10 години
До БОКОНАХЛНИК И НАГЛЕЦСъдейки по това колко си възмутен от ,,мутрата'',а не от сегашната власт си представям какъв си...Само ще те светна,че заради тая мутра я има тази зала,а не заради пацо и компания които режат ленти на готово,той че Бойко е самохвално на всеки му е ясно,но поне има някакво минимално покритие при него за разлика от вашите другари,на който много по-голяма част от народа искаше да им бие шута,ама те нали не са диктатори като Герб..
59
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тая смрад червена какво си приписва като от цялата зала почти никакъв не е техния принос,последните милион и нещо само от прехвалената субсидия за общините,всичко друго е от предишното правителство,най-вече волята да се направи голям проект като този,в такъв беден регион..Същата работа беше и на Тракия и на Дунав мост,само че вече авантата свърши толквоа са негодни,че скоро няма да има и какво да си приписват на тях.
58
3
 
9
 
! Отговори
БОКОНАХЛНИК И НАГЛЕЦ преди 10 години
ОЩЕ ЕДИН ШАНС НА МУТРАТА ДА СЕ ИЗПЕРЧИ ЗА СНИМКА. Е, НЕ Е ЛУД И НАХАЛЕН ТОЯ МАЛОУМНЕН НАРЦИС. НАРОДА МУ БИ ШУТА ПО НАЙ-ПОЗОРЕН НАЧИН,А ТОЙ СИ МИСЛИ, ЧЕ ДЪЖДЕЦ ГО РЪМИ.
57
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако Варна има шанса да има кмет от ГЕРБ докато правителството е на ГЕРБ, ще разбере какво значи развитие. Както се случи в Бургас. За съжаление варненци се потдават много на обществени манипулации и слухове. Пример за това е факта, че най - много пирамиди и най - много пострадали от пирамидите имаше във Варна.
56
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Единственото с което мога да запомня Орешарски е белия му перчем като на скункс и нищо друго , а финансовия министър с тегленето на кредити в милиарди. С прости думи казано това са комунистически ***.
55
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За да има бъдеще една държава или регион, младите трябва да се амбицират. Като минимум е добре да се занимават повече със спорт и да учат повече. Обществото ТРЯБВА да насърчава заниманията със спорт и ученето. Трябва да се насърчава системното и продължително полагане на усилия! Това е мястото, където трябва да започне промяната, ако желаете да има промяна. За нас възрастните е късно. Но ако желаете децата ви да имат бъдеще, истината е че трябва да ги научите да се развиват сами.
54
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
4 500 СЕДЯЩИ МЕСТА. А КОЛКО СА ВИСЯЩИТЕ ЧЕ В СКОРО ВРЕМЕ ЩЕ НИ ТРЯБВАТ ЗА ТЕЗИ КОИТО РЕЖАТ ЛЕНТИЧКИТЕ.
53
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Режат ленти тези, които нещо са направили за българите. Да сте чули нещо Орешарски да е построил до момента?
52
4
 
9
 
! Отговори
do 55 преди 10 години
Аре сменете плочата вече герберасти ! Във Варна "била управлявалаТИМ " е ПИТАМ АЗ ТОЯ *** бОРИСОВ ПРЕМИЕР МИНИСТЪР ЛИ Е ИЛИ ЛУКОВА ГЛАВА ?Само не пей тая песничка че една групировка е по-силна от една държава ? Боко съсипваше Варна умишлено и варненци го свалиха от власт , това е !
51
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Във Варна лентите ги реже ***. А и варненци 4 мандата си избираха един кмет от името на БСП или ДПС. Какво има да се сърдят на Бойко? Стария кмет осигури определени бизнес кръгове, които сега не подкрепят новия кмет. Без подкрепата на бизнеса и/или държавата(също комунисти и ДПС в момента) никой кмет не може да направи нещо значимо и при най-добро желание. След няколко кмета от ГЕРБ може и да се намали влиянието на предния кмет, но едва ли.