Откриха ново спортно бижу - "Арена Ботевград"

Залата разполага с 4500 седящи места
Обновена: 29 мар 2014 16:12 | 29 мар 2014 16:12, Веселина Йорданова
112
Откриха ново спортно бижу - "Арена Ботевград"
Снимка: БТА

Министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева откри новата спортна зала "Арена Ботевград", съобщи пресцентърът на Министерството на регионалното развитие.

Терзиева е обявила, че повече от 35 млн. лв., осигурени от Публичната инвестиционна програма на правителството, ще бъдат вложени в изграждането на 15 спортни зали в българските общини до края на годината, а около 7,8 млн. лв. - в строителството и ремонта на детски и спортни площадки.

За откриването дойдоха председателят на парламента Михаил Миков, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, депутати.

Пред жители и гости на Ботевград министър Терзиева е отбелязала, че проектът е пример за взаимодействието между правителството и местните власти. Изграждането на спортната зала "Арена Ботевград" е финансирано с над пет милиона лева собствени средства на община Ботевград, а правителството е осигурило 1,8 милиона лева от Публичната инвестиционна програма за завършване на залата.

"Арена Ботевград" е първият завършен проект със средства от Публичната инвестиционна програма на правителството, е казала още министър Терзиева и е напомнила, че заделените по програмата 500 млн. лв. ще допринесат за развитието на регионите.

"Арена Ботевград" разполага с 4500 седящи места и предоставя терен за републикански и международни спортни събития в девет дисциплини.

Пред журналисти Десислава Терзиева е заявила, че откриването на залата е пример за взаимодействието между държавата и общините, както и доказателство, че Публичната инвестиционна програма на правителството работи и се виждат първите резултати.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не ми е много ясно зa кaкво им е тaзи зaлa aмa нейсе........бългaрия и регионите имaт други проблеми, производство и чужди ивестиции. Дaно дa опрaвдaе сресдтвaтa си. Щото кaто се строи нещо трябвa дa се мисли когa ще си избие пaрите нaли тaкa. Външнaтa ни политикa хич я нямa ......срaм и позор е . Дa им е честитa все пaк.
49
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
През 2015 година България ще е домакин европейско първенство по волейбол. Да е честита придобивка на Ботевград
48
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Леле, леле... За една зала, за една лента що народ се наредил да ги дадат по новините... Хората по света какви чудеса строят и не вдигат врява. Каква жалка държава сме! А най ме е яд, че всичко ще остане за ***.
47
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Алоо, страхливите гейчета от Инвестор пак ли ще ме триете сополиви софийски нещастници? :))))))
46
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
*** с нова зала след тази в София
45
0
 
11
 
! Отговори
tangenta преди 10 години
Как може на нова сграда това да е най-важното - кой се е наредил да реже лента?! Няма ли имена на архитекти, инженери, изпълнители - това са хората, които са я създали тази сграда, а не някакви си политици с ножици. Българска му работа - само сеира ни е в новините.
44
3
 
9
 
! Отговори
луд за връзване :))) преди 10 години
Ама Бочко си е взел едно парче и самостоятелно се задоволява с рязане, в момента сигурно каквото му е паднало на погледа това е рязал:),вратовръзки,папионки,лентички по шапки....хората са се разбягали панически :)))))
43
5
 
11
 
! Отговори
prokurora преди 10 години
Праскайте ми минуси, ама Варна свали Бойчето, с невърната книжка от БКП. Построи за София, ама София не е България.
42
9
 
12
 
! Отговори
до 37 преди 10 години
Ами логично - те и повечето селяни, наводнили София през последните 5 години си мислят, че Боко е построил и Метрото, без да знаят, че то се строи от м.декември 1978 година.Само че това под земята не се виждаше.А хитрия селски тарикат доведе екипите на послушните БТВ и НОВА да го снимат на облицованата Метростанция ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ и селянията вече беше сигурна, че именно той е построил Метрото.
41
8
 
9
 
! Отговори
STARBUCKS-USA преди 10 години
Сърповете и Чуковете да се скрият в миша дупка. Имат право да говорят ,когато Станишев и Орешарски започнат да режат ленти на обекти,които те са направели. Засега обаче, те само теглят заеми. Следват нови 3 милиарда , а наяве -едно нищо.
40
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А , ТУК Е И ОНАЯ КУКУМЯВКА ТЕРЗИЕВА , ДЕТО КАЗВАШЕ НА ОТКРИВАНЕТО НА НЯКАКВА ОТСЕЧКА ... " ДАНО ИЗДЪРЖИ ЕДНА ГОДИНА " , НО СПЕЦИАЛИСТЪТ ЗАД НЕЯ Я ПОПРАВИ ..." НЕ ЕДНА , А ДЕСЕТ ГОДИНИ Е ГАРАНЦИЯТА " А ТЯ ... " А , ТАКА ЛИ ...ОЩЕ ПО - ДОБРЕ , ТОГАВА ДЕСЕТ ГОДИНИ ... ПАЗИ БОЖЕ ПРОСТИ И *** КОМУНИСТИ ДА ТЕ УПРАВЛЯВАТ ...
39
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Борисов за какво е там, егати маниака тоя наистина трябва да го приберат в психиатрията
38
7
 
8
 
! Отговори
biko преди 10 години
До Анонимен 39Поне като се навеждаш да му отдаваш поклон на Тиквата, му *** и оная работа белким се почувстваш по задоволен
37
13
 
12
 
! Отговори
Боко хвалбата преди 10 години
То и магистрала Тракия не я е почвал Боко Тиквата ! Късмета беше ,че при тях дойде време да се довърши и то тяхното довършване го видяхме - магистралата се разрушава и кърти само след една година употреба :)
36
3
 
10
 
! Отговори
д преди 10 години
А няколко милиона за довършване на почти готовата нова зала в Пловдив няма, така ли?
35
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Мечтата на червения комунистически кърлеж е да се снима до Бойко Борисов при откриване на нов обект. Понеже съветските *** са неспособни да работят им остава само да се залепят за големите държавници. Поклон бате Бойко ! Дори за 3 години управление показа как се работи. Болшевишката *** за 1000 години не може да направи това което направи ти и партия ГЕРБ.
34
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
НЕ ЗНАМ САМО ТАЗИ *** - ЙОТОВА КАКВО ПРАВИ ТАМ ???
33
11
 
16
 
! Отговори
фют преди 10 години
До Анонимен34Арена Армеец не я започна Боко, той само намали размера на залата и сви парите.
32
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Преди имах само подозрения, но вече съм абсолютно сигурен, че този човек е психично болен.
31
10
 
8
 
! Отговори
biko преди 10 години
До biko:) колко минуси навъртях ха ха като съм против ГЕРБ ха ха аз съм против всички във НС но ГЕРБ - ГЕРБ ги мразя и във чарвата си особено тоя дето хобито му е да ходи и да реже ленти