Откритите барове да работят до 23 ч., искат хотелиери в Слънчев бряг

Целта е ограничаване на шума и осигуряване спокойствие на почиващите
Обновена: 6 апр 2014 10:58 | 6 апр 2014 10:55, Красимир Ангелов
26
Откритите барове да работят до 23 ч., искат хотелиери в Слънчев бряг
Хотелиерите в Слънчев бряг се притесняват за спокойствието на почиващите. Снимка: Булфото, архив

Хотелиери в "Слънчев бряг" ще предложат на Общинския съвет в Несебър това лято всички открити заведения в курорта да бъдат с ограничено работно време до 23.00 часа.

Целта е ограничаване на шума и осигуряване спокойствието на почиващите туристи, обяви пред БТА Елена Иванова, председател на Управителния съвет на "Съюза на собствениците"- Слънчев бряг.

От Съюза настояват Община Несебър и полицията да вземат драстични мерки относно спазването на режима и да се налагат строги санкции на нарушителите.

Миналото лято инспектори са съставили 400 акта на заведения за шум. След проверката на органите обаче собствениците на заведения отново пускат музиката, каза началникът на Управление "Полиция"-Слънчев бряг Стайко Манев. Той призна, че в тези случаи правата на служителите на МВР са ограничени.

Хотелиерът Веселин Налбантов каза, че полицията и общината си прехвърлят отговорността едни на други и въпросът с шума в курорта стои нерешен с години.

С писмо до медиите хотелиерите посочват и проблема с липсата на двулентов път от Летище-Бургас до курорта "Слънчев бряг", проблеми с джебчийството и кражбите, проблеми с незаконните преместваеми обекти, решаване на въпроса с адресната регистрация на постоянно живеещите в комплекса.

Хотелиерите от Съюза настояват и за повече средства за реклама на летните курорти като туристическа дестинация на чуждите пазари. Бизнесът иска поне 1 процент от приходите от туризъм да отиват за външна реклама.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ами бизнеса си е бизнес и си гледа собственния интерес и сметки. Не виждам защо да имат право да се мешат в законите. И какви са тия глупости за "външна реклама". Всеки, които си прави реклама да си я прави на собственни разноски. Не виждам защо парите на обикновенния данъкоплатец трябва да отиват за да си прави реклама някой хотелиер. Все едно са му малко парите, че и трябвало и обществото да му помага да трупа още повече пари. Съюза на собственниците да се оправят сами с малкото клиенти.
1
0
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Който търси спокойствие не отива в Слънчев бряг. Там са тези, които не ги търсят.