МВР със специална организация за очаквания натоварен трафик

АПИ въведе ограничения по 6 направления за камиони над 12 т
21 апр 2014 09:03, Анисия Иванова
35
МВР със специална организация за очаквания натоварен трафик
Снимка, архив Булфото

Създадена е организация за оптимално придвижване на връщащите се от празнично пътуване, съобщава МВР. Очаква се постепенно засилване на трафика към София и големите градове в страната. Основният поток прибиращи се след Великденските празници ще бъде по автомагистралите „Хемус”, „Тракия” и „Люлин”.

Активен ще бъде и потокът от автомобили от ГКПП – „Кулата” и ГКПП – „Капитан Андреево”. Засилен е контролът по главните пътища и възловите места в страната. Създадена е организация за оптимално придвижване на връщащите се от празнично пътуване.

Въведено е ограничение на движението на тежкотоварните превозни средства над 12 тона по 6 направления от републиканската пътна мрежа, съобщава от Агенция „Пътна инфраструктура”. В последния почивен ден от Великденските празници ще има две ленти за движение в посока Варна – София при виадукта „Бебреш“ от автомагистрала „Хемус“. Целта е повишаване на безопасността на движение при засиления трафик, който се очаква в края на четирите почивни дни и увеличаване на пропускателната способност на пътната инфраструктура.

Пътуващите от Враца, Монтана и Видин освен АМ "Хемус" могат да ползват и път II-16 Мездра - Ботевград - Ребърково - Елисейна - Своге - София и път II-81 София - "Петрохан" - Берковица - Благово - Монтана - Лом.
Без промяна остава пътуването в района на виадукта при км 67 от АМ „Тракия“, при който от миналата година са въведени промени в организацията на движението поради извършващите се строително-монтажни работи на съоръжението.

При засилен трафик в посока Пловдив – София преди км 67 от АМ „Тракия“ ще бъде въведен обходен маршрут за леките автомобили - при пътен възел „Церово“ движението ще бъде насочвано по път III-8402 Септември - Виноградец до с. Церово и след това превозните средства ще се включват в АМ „Тракия“.

От миналата година поради ремонтните дейности на виадукта при км 67 от АМ „Тракия“ в посока от Бургас към София движението на МПС над 12 тона се пренасочва по следния маршрут: гр. Пловдив при пътен възел "Север" при км 126+200 по път II-64 - околовръстен път на Карлово - път I-6 към София.

От 14:00 до 20:00 часа се ограничава движението на тежкотоварните превозни средства над 12 тона по 6 направления от републиканската пътна мрежа. Това са:
• път I-1 -с. Ребърково -Ботевград, като движението се пренасочва по път II-16 Ребърково - Своге - София;
• път I-1 - етапна връзка на лот 1 на АМ „Струма” при п.в. Дупница север - ГКПП „Кулата”;
• път I-5 - Русе - Велико Търново;
• път I-8 – Пловдив - Харманли;
• път I-9 - Варна - Бургас;
• път II-99 - Бургас - Царево.

Ограничението не важи за МПС, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари (ADR).
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още по темата: МВРтрафикАПИ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
Селянин преди 10 години
Този виадукт на "Хемус" няма изгледи да стане скоро. Освен това в петък посока Варна имаше един участък, където движението се стеснява до една лента, и после се преминаваше в две. Това бе достатъчно за образуване на задръстване. Подозирам, че и днес ще има "две" ленти ;)
12
2
 
9
 
! Отговори
ivza преди 10 години
До 8 и другите,които обиждат на провинция-кротнете се.Моето мнение е ,че България и провинцията може без София, но София не може без провинцията.Бих се извинил, но е крайно време да се вземем в ръце и да спрем да се делим,защото от това имат полза само враговете на България.Да не следваме политиците, които по най срамен начин не съблюдават написаното на фасадата на Народното събраниеСветли празници са тези дни,да не ги опошляваме.
11
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кореняк софиянци се заврьщат от родните места.
10
8
 
8
 
! Отговори
Tatul преди 10 години
Така е, навремето едни такива селяни като мен за дошли в софия и са ви построили университет, за да ви наливат акъл в *** шопски ***. Е вижда, че се опита е неуспешен.
9
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Прости, по-прости,най-прости, БЪЛГАРИ!Що се делите на софиянци и провинциалисти? Глупациииии една шепа народ сте.
8
7
 
7
 
! Отговори
Татул преди 10 години
Явно само селяните имат пари за почивка по великден. Кореняците шопи в почивните дни са на работа - такситата и магазинчетата в мола трябва да работят без почивка.
7
6
 
4
 
! Отговори
Tatul преди 10 години
Твърдо за телените ограждения. Да не допуснат нито един дървен шоп да напусне клоаката наречена софия.
6
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да се издигнат телени заграждения и КПП-та.Влизането в София само с пропуски.Всеки раждан в провинцията да не се допуска.Селяни, не ви искаме!
5
1
 
11
 
! Отговори
user преди 10 години
Какъв е проблемът изцяло да се спре движението на камиони за 1 ден?! Не е нормално да има такива касапници по пътищата и да се толерират турските превозвачи.Това наистина го има само в България.
4
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
После всички мрънкат, че сме били бедна страна!Кое ни е бедното? Като дойдат празници, половината държава се изнася в Гърция; кръчмите и без празници са пълни всеки ден...Обаче после - дай да мрънкаме как бил беден животът!
3
2
 
2
 
! Отговори
големтрафик преди 10 години
голем трафик в черно море има американски кораби френски руски като магистрала е там направо ще стане .........
2
1
 
5
 
! Отговори
Елемаг преди 10 години
Е кво,пак ще има претрепани и задръствания!!Или може би се съмнявате??
1
7
 
9
 
! Отговори
то преди 10 години
Селяниии