Отпушват тапите по магистралите по празниците

Пускат допълнителна лента при ремонта на "Тракия" в посока Бургас
Обновена: 25 апр 2014 15:19 | 25 апр 2014 13:00, Веселина Йорданова
9
Отпушват тапите по магистралите по празниците
"Хемус" преди Великден. Снимка: БулФото

Временна организация на движението ще създадат полицията и пътната агенция за предстоящите празнични дни от 1 до 6 май.

Двете най-натоварени точки в момента от републиканската пътна мрежа са виадуктът „Бебреш” на 30 км на автомагистрала „Хемус” и виадуктът на 67 км на автомагистрала „Тракия”.

Още по темата
Заради ремонтите там се образуваха „тапи“ преди Великден, а трафикът бе допълнително усложнен от леки катастрофи.

При 67 км на автомагистрала „Тракия” от 11.00 часа на 30 април до 11.00 часа на 5 май ще бъдат организирани две ленти за движение по неремонтираното платно в посока Бургас и една лента в посока Пловдив-София, съобщи председателят на Агенция „Пътна инфраструктура” инж. Стефан Чайков.

Тежкотоварните превозни средства, пътуващи от София към Пловдив на 30 април от 15.00 часа до 21.00 часа и на 1 май от 10.00 часа до 19.00 часа ще бъдат пренасочвани по обходен маршрут от автомагистрала „Тракия” по път I-8 – от пътен възел „Мухово”, през Мирово, Костенец, Белово и Пазарджик”, предаде „Фокус“.

От 11.00 часа на 5 май ще бъде възстановена сега действащата организация с по една лента в двете посоки на виадукта на 67 км. При необходимост има създадена организация с „Пътна полиция” за осигурен кратък обход от пътен възел „Церово” по третокласен път, като дължината на обхода е около 5 км. Движението на тежкотоварни превозни средства при 67 км от Бургас към София е ограничено от миналата година и се пренасочва по маршрута от Пловдив към Карлово и оттам по път I-6 към София.

От 11.00 часа на 5 май до 13.00 часа на 7 май ще има две ленти за движение в посока Варна-София и една в посока София-Варна.

За автомагистрала „Хемус” двата обходни маршрута в посока Видин, Монтана, Враца са Искърското дефиле и проходът „Петрохан”.

„Път I-6 към Бургас е в относително добро експлоатационно състояние и с голяма увереност мога да гарантирам, че някой, който тръгне по подбалканския път, може да стигне и по-бързо до Бургас при натоварения трафик в момента”, заяви той.

За пътя Е-79 София-Кулата не съществува алтернативен маршрут.

„Остава действащата заповед от 18.00 часа до 21.00 часа на 30 април и от 16.00 до 20.00 часа на 6 май да се ограничи движението на тежкотоварни превозни средства по 6 направления: път I-1 – Ребърково – Ботевград, респективно етапната връзка на автомагистрала „Струма” до Кулата; път I-5 в участъка Русе – Велико Търново, път I-8 Пловдив – Харманли, път I-9 Варна – Бургас и Бургас – Царево. Ограничението не важи за МПС, превозващи бързо развалящи се хранителни продукти”, подчерта Стефан Чайков.

„Всички шофьори да си дадат сметка, че голяма част от проблемите, които съществуваха, се дължаха и на неблагоприятните климатични условия. Тъй като прогнозата за времето отново предвещава дъжд, необходимо е да карат с особено внимание, със съобразена скорост, спазвайки указанията на „Пътна полиция”, за да не стигаме до случаите, когато катастрофи създават допълнително затруднения”, заяви той.

По думите му нормалната пропускливост на магистралите при идеални условия е 3600 автомобила на час.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
отбивките трябваше да са направени преди ремонтите а тапите трябваше да са регулирани преди да се появят ....по дяволите сега е 2014 година и информацията за това е има и в компютрите и по учебниците за такъв тип дейност....престанете да мислите ,че в България живеят само хора с умствена изостаналост ...това ,че всички на ръководни постове в администрацията са с умствено изоставане не означава всички ние да им слушаме докладите и да ни се разгонва фамилията от техните глупашки решения
6
2
 
2
 
! Отговори
маиор Костов преди 10 години
За Бургас се пътува през подбалканския път или през Пловдив по АМ Тракия.
5
1
 
2
 
! Отговори
Коколино преди 10 години
Абе аз ли се бъркам или Пловдив и Бургас са в една и съща посока от София
4
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
отпушете ги преди началото и ги запушете преди края на празниците
3
2
 
7
 
! Отговори
по български преди 10 години
1. Какво празнуваме точно на 1 май ? Та при нас преобладава мързела!2. Защо 2 май е през просото? Как повдигнахме стандарта, та може да си го позволим? Пак от мързел!3. Защо 5 май е неработен ден? Още един прахосан ден! За доуточнение - края на въпрос 2.4. Какво точно празнуваме на 6 май? Та ние си затрихме армията!5. Кой трябва да ни плаща и поради ЩО, докато лентяйстваме?6. Бизнеса какво точно да прави през тези задраскани дни?7. Защо отработваме ФОРМАЛНО?Никога няма да се оправим!!!
2
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
а ни чакат още 6 дни празници....в тази БГ ще се работи ли някога?
1
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
безумие при тия космични цени на бензина