Пропаднал мост край хасковско село отне четири живота

Телата все още се издирват от водолази
Обновена: 25 апр 2014 21:34 | 25 апр 2014 13:26,
46
Пропаднал мост край хасковско село отне четири живота
Колата, с която е пътувало семейството. Снимка: Булфото

Мъж и жена от Кърджали, тяхната дъщеря и 4-годишното им внуче загинаха нелепо тази нощ край хасковското село Винево. Семейството, което е от Кърджали, било на гости в селото при свои близки.

Снощи около 22:00 часа четиримата кърджалийци се качили на семейния опел и тръгнали към Кърджали. Пътят им минавал през мост край селото, но заради проливните дъждове вчера в Хасковско основите на съоръжението били подкопани. Мостът се срутил, а автомобилът потънал.

Тази сутрин, след като водите се отекли, колата била открита, но в нея нямало и следа от хора. Първоначалната версия на органите на реда бе, че автомобилът е бил отнесен от водите, но по-късно станало ясно, че в колата е имало четирима души.

Водолази в момента претърсват близкия язовир край Винево. До този момент е открит трупа на по-възрастната жена.

Мостът край село Винево се поддържа от хасковската община Минерални бани. "Знаем за лошото състояние на моста. Съоръжението беше под постоянно наблюдение, не сме предполагали, че може да се случи такова нещо", коментира кметът на Минерални бани Мюмюн Искендер.

Той допълни, че на два пъти кметството е писало проект за ремонт на моста, но от фонд "Земеделие" не са го одобрявали, тъй като част от площта, включена за ремонт в проекта, попада в землището на кърджалийското село Черноочене.

Въпреки това спешни мерки за ремонтиране на моста ще бъдат взети.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още по темата: мостХасковоВинево
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
1
 
1
 
! Отговори
Andray преди 10 години
bg centralnata administracia samo iska da kasira parite na bg naroda za svoi sobstven luks. pravi mafiotski zakoni da kupuva po 3 evro kg tutun na proizvoditelite, a da prodava za 800 evro kg tutun?a sega sa ostavili kmeta i mestnoto naselenie da se opravyat sami?bg mostovatsi v Afganistan li sa, v Pakistan li sa, bg voenen minister?! afganistanskia narod li izdarja bg voenen minister?
34
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
глобалното затопляне е факт и хората по света трябва да се обединят срещу него и да се отдава повече значение на природата
33
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
цялата ни държава е стил средновековен пост комунизъм
32
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Виновниците знаещи за състоянието на моста да се изгорят живи с ***. Казах.
31
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Имало ли е означение за мост ,имало лие пътна маркировка , имало ли е осветление,имало ли е банкет на пътя от страни да се оттича водата от мокрото настилка .Какво са виждали шофьорът испътниците по мокрият наводнен асфалт в 22.00 часа вечерта в пороя на фарове. Аз разбрах 2005 година ,че съм минал придошла река по телевизията като се прибрах , аиначе колата ми отскачаше и плуваше в 00.00 вечерта и се чудех каква е тази вода и защо изпуснах пътя на една поляна ходих да го търся и вода до фаровет
30
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Драги сънародници! Няма какво повече да чакаме от скудоумните си, но алчни и крадливи политици, които даже не заслужават да носят това име! Сами да се захванем за работа, да организираме опълчение ли, какво ли, и да правим всеки каквото може за спасението на нацията. Изобщо да не се поддаваме на задаващата се истерия около изборите, защото нищо няма да се промени. Гарантирано! Идеалното ще е да ги оставим да си се избират сами, а ние спешно да започнем да градим съсипаната държава!
29
1
 
35
 
! Отговори
Доган преди 10 години
Тоя компетентен кадър на ДПС дето отговаря за поддръжката на моста направо да ходи в пандиза
28
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Как пък не мине един голям началник, отговорен за състоянието на мостове и язовири, с тежката си скъпа кола през подобен мост, та той да падне в мътните води! Нека да го спасят, но поне да изживее всичкия ужас на тези хорица!
27
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Колко подобни трагедии в последните години, колко погубени от водната стихия! И не се научихме да почистваме речните корита в малките населени места, сами да укрепваме мостовете, да ги проверяваме при предупреждение за порои, да не изхвърляме там *** си. Все чакаме от държавата. За себе си сме в състояние да измайсторим какво ли не. Изобретателни сме, сръчни сме. Но щом е за общото- и дума да не става, чакаме, докато някой загине нелепо. И през ум не ни минава, че това може да сме ние!
26
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Какъв ли ужас са изживели хората в колата в последните си минути! Да тежат на съвестта на крадливи и тъпоумни началници и на всички институции, отговорни за случилото се.
25
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Няма по-абсурдна държава от България! Трябва изцяло да ни сменят чиповете! Жалко за хората, които наистина в този край са добри, почтени и работливи!
24
1
 
5
 
! Отговори
TR преди 10 години
do emir:Za sajelenie allah ne moje da pomogne. Ako biaha remontirali propadnalia most horata shtiaha da sa jivi i niamashe nujda ti da pishesh tuka tapi neshta na arapski.
23
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Знаем за лошото състояние на моста. Съоръжението беше под постоянно наблюдение, не сме предполагали, че може да се случи такова нещо", коментира кметът на Минерални бани Мюмюн Искендер. - Абе, Мюмоне, как може хем да знаеш че моста е в лошо състояние, хем не очакваш проблеми. То малко дете ще се сети че може нещо да стане и ето - то е станало. На съвестта ти да тежи живота на тези хорица!
22
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
съдба .. :/
21
8
 
33
 
! Отговори
... преди 10 години
Сега управляващите ще с оправдаят с предишното правителство.
20
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
i pak da glasyvat za dps za da produljat da gi luzat i mamqt
19
28
 
8
 
! Отговори
емир преди 10 години
Инна лилляхи уа инна илейхи раджиуун - "Ние на Аллах принадлежим и при Него се завръщаме."
18
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
gerb bqxa edna sedmiza v s. biser a tez xaber si nqmat
17
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Още да гласуват за крадците ДПС.А сега вече и ДПС2(партия Дудук)
16
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На два пъти отхвърлили проект за ремонт на моста, а за що глупости се изхарчиха и усвоиха пари.Не можаха да спестят една яхта.Виждал съм такъв отказ.Ама тази запетая, ама онзи документ, ама другия регламент, ама изпратете в този срок, ама следващата процедура, но арменския поп. Вместо да дойдат на место и да решат въпроса.