Румънец дари 100 указателни табели на Бяла

Бизнесменът се затруднявал с ориентирането в града
25 апр 2014 21:58, Анисия Иванова
22
Румънец дари 100 указателни табели на Бяла
Снимка, Архив: Булфото

Румънският бизнесмен Гелу Паламару, който е и администратор на туристически комплекс, дари днес на град Бяла, Русенско, 100 табели с наименованията на главните улици и на площади в града.

"Посещавал съм много пъти Бяла и констатирах, че липсват табели, което затруднява ориентирането, като този проблем го има и в Румъния. Така реших да направя дарението. Това е и жест за нашите приятелски взаимоотношения", обясни Паламару, който е изработил и табели за няколко района в Букурещ, сред които е и центърът на румънската столица.

Стойността на дарението е за повече от 3000 евро. Паламару обясни, че материалът, от който са изработени табелите, е много добър, а впръскването на боята и изписването на имената на улиците става по специална технология. По думите му те "имат живот" от 20 години.

Моделът бил заимстван от Париж, като румънският бизнесмен се занимава с изработване на табели от 10 години. Най-малката табела, която той е изработил през този период, е три на три сантиметра, а най-голямата - шест на четири метра, съобщава БТА.

С бизнесмена в Бяла днес пристигна и екип, който извърши монтажа на табелите. Кметът на града Кольо Келерджиев благодари за дарението и обясни, че общината ще търси начин, вероятно чрез проекти, да се подменят и поставят на липсващи места табели в целия град. По думите му са нужни повече от 1000 табели.

"Дарението се осъществява със съдействието на асоциация "Еврорегион Данубиус", която подпомага общинските власти в трансграничното им сътрудничество с румънски партньори", обясни изпълнителният директор на асоциацията Лили Ганчева. На събитието присъства и заместник-областният управител на Русе Айлян Карамехмедова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
5
 
! Отговори
АБВ преди 10 години
Срам за нашите управляващи! До такава степен са опоскали държавата, че тя няма пари за пътни знаци и чужденците да ходят да ни подаряват !Аз имам чувството, че нашите височайши управници живеят тук за малко и скоро ще се преселват на друга планета.За 25 г в държавата ни не могат да се поддържат пътищата между малките селища като те са в дупки като на Луната не се боядисват мостове на малки реки сякаш някой друг ще го прави! То бива ,бива алчност, ама толкова не бива.
18
2
 
3
 
! Отговори
Христов преди 10 години
Бизнесменът се затруднявал с ориентирането в града.То няма толкова улици в Бяла .Всичко по-важно е в центъра на града.Или понеже румънците са големи шофьори и често обикалят кръговото преди моста,човека го е направил за тяхно добро?Турците директно минават през кръговото с тировете,или ако нямат този късмет огъват мантинелите преди моста.
17
2
 
6
 
! Отговори
Абсент преди 10 години
Докъде я докарахме...сраааам.Браво на румънецът!
16
1
 
5
 
! Отговори
до 16 преди 10 години
Добре ,че няма фабрика за презервативи ,че тогава...Човека си прави платен п.р.Какво толкова ,така са номерата ,не е забранено ,а е и по-културния вариант от нещо дебело под масата.
15
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименАМИ ДА, И СИ ПРАВИ РЕКЛАМА В БЪЛГАРИЯ, СИГУРНО ЗАЩОТО В РОДИНАТА МУ СИ ГО ЗНАЯТ И НЕ МУ ИСКАТ ТАБЕЛИТЕ.
14
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Като гледам бизнеса му маи е с това и просто опитва да си направи реклама!Няма безплатни неща на тоя свят!
13
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Щом се затруднява да не шофира там, защото става опасен за другите участници в движението.
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен"Гелу Паламару е Европеец и Човек!Благодаря Гелу Паламару! "ЗНАЧИ НЕ ВСЕКИ ЕВРОПЕЕЦ Е ЧОВЕК? ТАКА ИЗЛИЗА ХАХАХААА
11
1
 
2
 
! Отговори
а преди 10 години
Добре е да се подчертае с големи букви, че човекът с лични средства прави това, което е решил без да чака от държава или от някой друг. Това е европейска ценност и начин на действие. Тук трябва да се направи нещо красиво. Добре вземам парите си и влагам усилия и го правя.
10
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В Бяла първо да ви оправят улиците малко от малко ! Че е сигурно най - разбития град в България ! Като минавам за Плевен през Бяла получавам морска болест докато премина района !
9
2
 
29
 
! Отговори
реалист преди 10 години
Срамни е ,че румънец ни дарява табели ! Държава отдавна нямаме !!
8
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Браво:)
7
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Гелу Паламару е Европеец и Човек! Благодаря Гелу Паламару!
6
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
С табели ефекта се получава в цивилизованите страни с култура и възпитание на населението. Тук нещата стават с глоби, бой и саморазправа, като за първото е нужно да има държава и самосъзнание на гражданите, които да подават сигнали без да ги интересува, че комуноидната *** лае какви са предателии доносници по-големи от родителите им... Безнаказаността и егоизма в стил "Ко ме интересува мене тва" докараха хора дето се възползват от овчедушието на народа и яко и нагло се възползват с кофите!
5
5
 
39
 
! Отговори
бг преди 10 години
"заместник-областният управител на Русе Айлян Карамехмедова"??? ****ви комуноидна да ***! Вие ги довлякохте тия!!!
4
1
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Браво и признание на Човека!!!
3
1
 
38
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Сега трябва и сърбин за още 1000бр
2
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименИ за печене на чушки не стават!
1
5
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
*** са в шок. От тук няма как да откраднат.