Лазаров разпореди проверка за бежанците в Розово

"Нека случаят не става повод за дискусии за етническа толерантност"
30 апр 2014 19:55,
111
Лазаров разпореди проверка за бежанците в Розово
Светлозар Лазаров. Снимка: БТА

Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров разпореди проверка на случая в казанлъшкото село Розово, където 17 бежанци, сред които 6 деца, бяха принудени да напуснат наетата от тях къща заради недоволни местни жители.

Проверката трябва да установи дали е спазена процедурата по даване на бежански статут на лицата, дали те са спазили процедурите и дали местната власт им е издала адресна регистрация, тъй като бежанците твърдят, че са поискали такава, но са получили уверение, че няма да я получат, обясни Лазаров.

Още по темата
Според него този случай не бива да става повод за дискусии на тема "етническа толерантност" и "етнически чисти градове".

Светлозар Лазаров обяви още, че по-голяма част от лицата, които влизат нелегално в страната ни, минават през зелена граница.

От началото на годината България е приютила над 650 лица. 525 от тях са влезли на наша територия през зелена граница. Други 2367 въобще не са били допуснати в България.

По повод информациите, че нелегалните емигранти са били обект на насилие от страна на граничните полицаи, главният секретар на МВР заяви: "Хората не бива да се сърдят на отношението на колегите, защото те с телата си пазят границата, подложени са на обиди, включително ги замерят с камъни за това, че не пускат някого да премине през държавната граница".

Светлозар Лазаров изрази готовност да разпореди проверка по всеки случай на насилие, стига да има конкретни данни за инцидент и ясен източник.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
2
 
12
 
! Отговори
Киро Майтапа преди 10 години
Не винете българския народ, българските хора, толкова сме смачкани, толкова несигурни, толкова обезверени,... реакцията на хората в Розово е напълно закономерна...България е в кома, когато поне малко се съвземем, тогава може и да станем малко по-добри и тогава може би наистина ще имаме сили да помогнем на тези хора
28
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Лазаров вече е крайно време да си ходиш, нещастен араболюбец.Видя ти се простотията в Лясковец. И без това си кух като лейка. Върви срещу БЪЛГАРИТЕ и ще си го получих нещастнико
27
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Браво на кметицата на Резово, че слуша хората. По-мъж е от ББ в добрия смисъл на думата/ за който гласувах/. Като съдя помоите познати с които спорихме за различните партии, а сега сме на едно мнение срещу афроарабските нашественици, може би настъпва часа на истината всички БЪЛГАРИ срещу продажните политици.
26
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В името на ,,етническата толерантност,,бяха разрушени и ограбени хиляди домове.Изклани и изнасилени стотици ,може и хиляди старци и старици.И то под внимателният и зорък поглед на държавата и МВР,сакън да не би Българите да почнат да се защитават. Ако се защитават и протестират това се нарича ,,ентическа НЕтолерантност, расизъм,,И дори днес това отношение към етническият Българин на потискане продължава с пълно съдеиствие на държамната мощ независимо кой е на власт,ГЕРБ, БСП,НДСВ, ДПС,и т.н
25
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
DNES.BG, много ви моля публикувайте и това:И Гърция гони бежанци със сила, разкрива "Амнести интернешънъл"Публикувано е по случайност в НПО сайт
24
0
 
10
 
! Отговори
Ф.С.В преди 10 години
"Хората не бива да се сърдят на отношението на колегите, защото те с телата си пазят границата, подложени са на обиди, включително ги замерят с камъни за това, че не пускат някого да премине през държавната граница" НИЕ хората не се сърдим - НИЕ се радваме че точно така трябва да се действа - БРАВО НА ПОЛИЦИЯТА -
23
0
 
9
 
! Отговори
Рали1 преди 10 години
До Идеалист"защо не се противопоставихте, когато в тази значително уредена страна за региона си Сирия, се проведе външна дестабилизация?"-за да имаш позоция трябва и да знаеш какво става там,каква е държавата,каква е политиката,кой е Башар Асад,или кои са алаутите?Сунити,шиити?Информацията е изкривена и едностранна.Общата ни история в миналото не се и споменава,трудолюбието на този изстрадал народ -също.Но идващите в България в голямата си част НЕ СА СИРИЙЦИ и не са от пострадалите райони.
22
1
 
3
 
! Отговори
Samo minavam преди 10 години
Този на снимката е достоен ученик на някои комунистическо-милиционерски гащник.Липсва му и усета за чест,ако го имаше,нямаше да е толкова жалък,но това е тема на друг разговор.Мамин,нямаш ли поне един умен сътрудник,които да ти напише един доклад,какво мислят хората в тази държава или умствения ти капацитет и да ти поддържа равновесието когато ходиш.Един източен мъдрец казва,Сун Дзъ..оставяи на противника си,изход за остъпление,защото става зъл и непредведим.Хората са в ъгъла.....
21
5
 
2
 
! Отговори
Идеалист преди 10 години
До Анонимен преди 17 минути : За моята халка не се тревожи, и аз когато отидох там занесох с мен много предразсъдъци натрупани в годините на обучението ми в нашите училища, но след 3 месеца научих доста за другите хора. Работих заедно с хора от 11 националности и се скарах само с един българин, защото постоянно проявяваше андрешковщината си. Питам ви драги сънародници, защо не се противопоставихте, когато в тази значително уредена страна за региона си Сирия, се проведе външна дестабилизация?
20
0
 
15
 
! Отговори
Рали1 преди 10 години
До IdealistНяма място за сравнение законното пребиваване и работа по договори с фирми и нелегално преминаващите с неясен произход и намерения в страната ни, предимно мъже. Предимно мюсюлмани и несирийци. Също и намесата на всякакви знайни и незнайни чужди наблюдаващи чужди организации.Мълчанието и лъжите на нашите управляващи!
19
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до идеалнияГлупако, ако си разширил халката- беж в Арабия и не поглеждай назад и бъди много щастлив!
18
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
к,ъф е тоя дето иска проверки , да доиде дами го провери нещастници .кого проветряваш *** не усещаш ли 4е си НИКОИ
17
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Дедите ми са се били за тая земя с кръв и пот, сега политиците ни дават земята ни на амуджи и *** ей така...
16
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тоя защо още е на пост. Като не си подава ОСТАВКАта да го уволнят!
15
6
 
4
 
! Отговори
Idealist преди 10 години
Когато в България, комунистическата мафия предизвика изкуствена инфлация и ограби спестените пари на 2 поколения българи, аз живях и работих в арабска страна. Изхранвах за 1 година семейството си за 3 месеца работа. Хората ме уважаваха и никой не ме е обидил на етническа или верска основа. Това бяха най-хубавите години от живота ми. Срам и позор за този, чалгаризиран и изумял народ. Вярвам. това което се говори за южната ни граница е вярно. Срам, харам - казват арабите!
14
2
 
14
 
! Отговори
sla_sla преди 10 години
Ама вицеоремиера какво се държи като началник на тези хора и тяхната кметица..... Браво на кметицата, че си слуша хората. Те са я избрали и каквото искат -тя трябва да го прави. хората не искат такова присъствие и толкова. Да ги пратят бежанците в Брюксел....да , ама не. Нали ще загрозят техните жълти павета..
13
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Западна Европо, е би си пи чката май чина и ни остави на мира, да ти се връща двулична лицемерко!
12
5
 
2
 
! Отговори
Шоп преди 10 години
Странно защо джуджето още не е сменило травестита Гаджева с рускиня?
11
7
 
0
 
! Отговори
Шоп преди 10 години
Рускини и украинки им закарайте на тези мъже, че българките за тех са недостойни.
10
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тази война в Сирия я запали Запада с активната намеса на Таиб Ердоган! Сега палят война и в УкраИна, Бог да ги накаже содомляците!