Проверяват за касови бележки и след работно време

НАП затяга контрола и в почивните дни
Обновена: 11 юли 2014 14:14 | 11 юли 2014 11:43, Веселина Йорданова
8
Проверяват за касови бележки и след работно време
Снимка: архив, БулФото

Над 1600 са инспекторите на Националната агенция за приходите, които ще проверяват за отчитане на обороти и издаване на касови бележки.

Хиляда и двеста ревизори от Националната агенция за приходите са се присъединили към колегите си, които следят за данъчни нарушения в търговските обекти, информират от НАП.

Ревизорите ще продължат да се занимават с основната си работа - извършване на ревизии, а проверките за касови бележки ще правят в извънработно време и в почивните дни. В инициативата ще се включат и ревизорите от структурите за големи и средни данъкоплатци в София.

Системата за дистанционна връзка на касовите апарати с НАП периодично дава данни за спад на оборотите на определени групи търговци след 17.30 ч. в делничните и през почивните дни.

Според звеното за данъчен контрол на НАП подобно поведение е резултат от очакването, че в тези периоди не се извършват проверки. По тази причина голяма част от контролния ресурс на приходната агенция ще се съсредоточи във вечерни и проверки през почивните дни.

Глобата за физическо лице, което не издаде касова бележка, е до 500 лв., а за юридически лица, укриващи обороти, може да се стигне и до запечатване на търговския обект.

Заради засиленото присъствие на инспектори и за да се избегнат опитите за измами, от приходната агенция предупреждават, че при проверки служителите й винаги се легитимират със служебната си карта. Освен това инспекторите на приходната агенция не приемат и не изискват плащания в брой. Всички дължими глоби се плащат по банков път.

Всеки може да сигнализира на телефон 0700 18 7000700 18 700 за данъчни нарушения и неиздаване на касови бележки на цената на градски разговор от цялата страна.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Смях...не си спомням да са ми издали касова бележка от спортни занимания, фризьорска или козметична услуга, на никой не му пука от проверяващите органи и това и от години и те много добре го знаят. Ако е инцидентно да сигнализираш....
5
0
 
3
 
! Отговори
ivza преди 9 години
"Пазете се,идем".Абе неграмотници,така ли се правят проверки.Като не знаете, потърсете съвет от старите,които изритахте.А и какви ли проверки правите.На определени обекти,а в други /на помазаните/ не смеете да влезете.Пример-колко проверки са направени на личните лекари и при прием за ден 100 човека на колко от тях са дали касовв бон.А какво източват от здравната каса с компенсацията за пенсионерите.Ами проверки на едноличните търговци на патентен данък.Пари много за вземане,няма кой или желание
4
0
 
6
 
! Отговори
съвестен преди 9 години
И като звъннеш на този номер да подадеш сигнал ти искат ЕГН, имена, адрес и накрая на сигнала ти казват и че ще ти пишат.. Интересно дали после не уведомяват и търговеца кой точно го е "изпял"...В България всички закони са проформа за заблуда населението и за кокошкарите!!
3
1
 
8
 
! Отговори
az tam преди 9 години
Бе пратете ги тия хора да вардят митниците, на Цецо Василев 200-те милиона да търсят и запечатат в мазето. Когато парите на хората като лавина изтичат към свитата на Доган от олигарси, ние ще залъгваме хората с актове на продавачите по сергии.
2
1
 
5
 
! Отговори
много ядосан преди 9 години
До клиентМного го "кръщават" наливното вино в котелските механи!Не се наядоха, бе!
1
1
 
12
 
! Отговори
клиент преди 9 години
НАП да заповядат в таверна ''Елпида'', гр. Котел! :) При въпроса ми ''Няма ли да ни донесете касова бележка?'', сервитьорката отвърна, че не дават касови бележки на никой :)