Бърз влак дерайлира край Стара Загора, машинистът загина

Тежкият инцидент е станал в района на ж.п. гара Калояновец
Обновена: 12 юли 2014 19:08 | 12 юли 2014 16:34, Красимир Ангелов
172

Снимка: Impact Press Group

Тежък инцидент с бързия влак София - Варна е станал в района на ж.п. гара Калояновец, област Стара Загора, съобщиха от МВР.

По първоначална информация композицията е дерайлирала. Към мястото на инцидента веднага са изпратени екипи на Спешна помощ, полицията и пожарната. Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров също пътува към мястото на инцидента.

От министерството на транспорта потвърдиха, че вследствие на инцидента е починал машинистът на влака. От полицията в Стара Загора уточниха, че са ранени общо 14 души. Няма опасност за живота им.

Инцидентът е станал около 15,15 часа. Влаковата катастрофа е станала на входните стрелки на гара Калояновец, съобщи пред bTV Християн Кръстев, главен директор на „Холдинг БДЖ.“ По думите му загиналият машинист е от локомотивно депо Пловдив и е загинал на място.

Във влака са пътували около 150-160 пътници, уточни Кръстев. Повечето от тях се преглеждат на място, но няма сериозно пострадали.

По трасето имаше ремонт, който приключи съвсем наскоро. Влакът се е движел според указанията, посочи шефът на БДЖ.

Премиерът Пламен Орешарски също потвърди за инцидента в социалната мрежа Facebook.

"Днес в 15.17 е станал тежък инцидент с влакова композиция на пътнически влак София-Варна, която е дерайлирала в района на ж.п. гара „Калояновец”. Към мястото на инцидента са изпратени екипи на Спешна помощ, полиция, пожарна безопасност и защита на населението. В момента се уточнява броят на пострадалите.

Създадена е организация и към мястото на инцидента пътуват вицепремиерът Цветлин Йовчев и главният секретар на МВР Лазаров, както и министър Данаил Папазов и зам. министър Гинев, шефовете на БДЖ Християн Кръстев и на НКЖИ Милчо Ламбрев. Поддържам непрекъсната комуникация с компетентните органи относно ситуацията", сочи изявлението на премиера.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
124
0
 
2
 
! Отговори
Бивш Жп-ец преди 9 години
Ужас! Лека му пръст на машиниста - човека остави две деца !Чудя се защо се случват тези наказания?! Но ще се включа да кажа две думи:Никой не знае какво точно се е случило освен помощник машиниста! Той знае отвътре нещата.Аз съм запознат горе-долу с движението на влаковете.По принцип при влизане на стрелки при следващо отклонение скоростта ВИНАГИ е 40 км. ограничение!Машинистите са наясно с това и тези сигурен съм също! Убеден съм ,че НЕ скоростта е причина ,а нещо друго!Почивай в мир !!!!!!
123
0
 
3
 
! Отговори
Колева преди 9 години
Преди някорлко години подновиха железния път в участъка Бутово Павликени Г.Оряховица. Скоро след това пътувах с врака и по този маршрут и ми направи впечатление, че влакът пътува с ниска скорост-. попитах началника на жпучастъка защо е ниската скорост по нов път , а той ми отвърна,че така трябва. Известно време влаковете ще се движат така. Такива били изискванията. Не съм специалист, но това ми направи впечатление и сега след този случай си го припомних. Май има и нарушена комуникация .
122
0
 
0
 
! Отговори
bai baio преди 9 години
tova e mnogo losho
121
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Зелени глави,червени глави, всичко в БДЖ стана бъркотия. Жалко за човека и семейството му! Пак ще замжат положението и няма да има виновни, или ще изгори бай Иван.
120
0
 
4
 
! Отговори
Ние преди 9 години
Ние знаем причините ама си мълчим. Причините бяха 47,а в сегашния правилник са 30. Нали се сещате? Дайте повече да не правим компромиси с всички и всичко,защото или ни изкарват виновни или в крайна сметка мъртви... и всичко това за някакви смешни 800лв!
119
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
почивай в мир колега
118
2
 
6
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 9 години
*** ПАК СА БРАЛИ БОЛТОВЕ ПО ЖП ЛИНИЯТА!
117
0
 
9
 
! Отговори
жп-еец преди 9 години
никой машинист не си позволява това. Има си книжка разписание, скоростна лента в локомотива която записва скоростта, а и участъка е с АЛС автоматична локомотивна сигнализация която не позволява това (ако работи).В машината има и помощник машинист
116
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И аз си мислех, че *** са виновни, но навсякъде чета, че машинистът е давал много зор на влака. Има логика, щом са били нови линиите си е позволявал да вдига по-висока скорост и просто не е преценил точния момент в който да намали. Това е и според показания на пътници. Също според техни показания *** са помогнали доста в спасяването на хората, така че явно имало и свестни ***, да не повярва човек. Лека му пръст на човека иначе, за мъртвите или добро или нищо.
115
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
престанете с версиите си за кражби пътят е безнаставов т.е няма джонтови съединения а релси не се вадят така
114
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ГЕРБ-Експрес ;))))))))))) Хо-хо-хо-ха-ха !
113
7
 
3
 
! Отговори
Сър Пичук преди 9 години
Абе само аз ли си мисля, че при управляващи антихристи катастрофи, природни бедствия, банкови трусове, далавери за милиарди, фалити на жизнено важни системи като здраве, образование, пенсии и т.н. са ЕЖЕДНЕВИЕТака че матряла да се стега отсега и преди да гушне от глад букета да бега да им гласува пак!
112
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Аз не бих патувал с БДЖ !Добре ,че все още може да се пътува с колазащото според доклад на ЦРУ ще доиде ден когато извън големите градове ще се пътува само с конвой като в Ирак заради пълчища от грабещи ***."-------------Гледай филма "Груз 200".
111
2
 
0
 
! Отговори
аз преди 9 години
точно казано 125....поне една година да разтоварва като самосвал , аколкото до о4ите нека бъде докато е жив и мърда
110
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какво направи Русия от България?
109
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
НИКОГА ВЕЧЕ БКП_БСП Никога вече капитализъм! Костовистките *** *** за 25 години не мръднаха сантиметър в развититето си. ЦРУ само ги хрантути, но и самите цру-шници са напълно деградирали. Навсякъде се провалят с трясък - от Афганистан до Либия, сега в Украйна. Путин прави военни бази в Латинска америка и скоро ще ги подпука. Бай-бай Америка!
108
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кой не скача е червен! Ето ви капитализъм в действие. От 9 млн. България стигна 6 млн. Геноцид на капитала - за щастието на американски и германски банкери и техните лакеи Киряк Стефчовци.Без силна БКП начело на Отечествен фронт, България ще загине. Събуди се, българино!
107
3
 
2
 
! Отговори
До 137 преди 9 години
Дали ще грабят наличните ***, колко ще са на брой и дали изобщо да има от тази популация в страната ни, зависи само от нас.Част от народа е вече узряла за действия. Липсва само точният човек за водач.Останалите все още блеят и повтарят клишета, когато им заговориш за ***, но това се дължи само на факта, че не са добре осведомени - статистически данни, битови подробности за *** махали, евентуални политически последствия от всичко това след 20-ина години и други подобни.
106
1
 
6
 
! Отговори
Мъж преди 9 години
Ремнота по линията го правят, както всичко друго в БГ. Една голяма кражба.
105
4
 
1
 
! Отговори
7 преди 9 години
До Анонимен 132Алеле , колко си *** ....