Строители от "Автомагистрали-Черно море" отново протестират

Те затвориха главните артерии София-Варна и Варна-Русе
16 юли 2014 16:28, Анисия Иванова
3
Строители от "Автомагистрали-Черно море" отново протестират
Протестът в района на пътен възел Белокопитово. Снимка, архив БТА

Строители от "Автомагистрали-Черно море" отново излязоха на протест малко преди 12 часа и блокираха пътен възел "Белокопитово". Те затвориха двете главни артерии Варна-София и Варна-Русе.

Протестната акция доведе до образуването на километрична тапа от камиони и коли, а напрежението ескалира.

Работниците пропускат само моторни превозни средства, които превозват деца, както и линейки. Блокадата не беше свалена, въпреки настояването на полицаите.

Хората протестират вече трети ден заради неразплатени пари от страна на Агенция "Пътна инфраструктура" за строителството на участъка от пътния възел "Белокопитово" на автомагистрала "Хемус" и неизплатени заплати.

Колективът е готов да премести протеста си и в София пред сградата на АПИ, ако до началото на следващата седмица не бъде взето решение за изплащане на дължимите 12 млн. лв.

Още по темата

"Излъгани сме за пореден път", заявяват работниците и казват, че ще останат на пътя, докато някой от отговорните за ситуацията лица отиде при тях на протеста. "Както в другите градове на страната, би трябвало областният управител и кметът да са тук при хората и да ги подкрепят", коментира лидерът на Регионалния координационен съвет на КНСБ Анета Денева, цитирана от БТА.

"Имахме обещание, че днес на заседание на Министерския съвет ще бъде внесено постановлението, което урежда разплащането на всички суми, дължими на "Автомагистрали-Черно море". Това не се случи. И днес то не е в дневния ред. Единственото, което научихме от синдикатите, е, че на 27 юни е внесено постановление от Министерството на регионалното развитие към Министерството на финансите", каза Петя Стоянова, заместник-изпълнителен директор на фирмата "Автомагистрали Черно море".

В началото на месеца от строителното министерство и пътната агенция обясниха, че до момента от шуменската фирма не са представили сертификати за извършена през тази година работа. Терзиева поясни, че е внесла искане правителството да отпусне целево финансиране за обекта, тъй като този строеж се финансира от бюджета и се определя като изключително важен.

От полицията препоръчват на шофьорите обходен маршрут за пътуващите към Варна през Черенча, Новосел и Лозево и обратно в посока София.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: шуменпротестстроители
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Един коктейл *** и няма да има фардома до 2 минути. Не е лесно да си прозз ;) Нали varg ;)
1
0
 
7
 
! Отговори
ля ля преди 9 години
никоя институция в България и пет пари не дава за работната ръка от която зависи! модерен канибализъм!!!