От вторник плащат заплати в "Автомагистрали-Черно море"

Строителите запазват стачна готовност
2
От вторник плащат заплати в "Автомагистрали-Черно море"
Снимка: БТА

От вторник ще започне изплащането на заплатите за май на работещите в „Автомагистрали-Черно море”. Това стана ясно днес след поредния протест на хората от строителната фирма, съобщи БНР.

Председателят на УС на Агенция „Пътна инфраструктура” Стефан Чайков е уверил синдикалния лидер на дружеството Господин Янков, че утре УС ще вземе решение за превеждане на 2,4 млн. лв., с които да бъдат изчистени част от задълженията към фирмата.

Още по темата
Парите трябва да бъдат по сметката на дружеството най-късно във вторник. Чайков е уведомил Янков, че утре ще бъде свикана пресконференция, в която ще участва и министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева. На брифинга ще бъдат обявени намеренията за решаване на казуса с „Автомагистрали – Черно море”.

Работещите в дружеството запазват готовност за стачни действия до пълното издължаване на заработените суми.

По повод протестите регионалният министър Десислава Терзиева заяви в Бургас, че съчувства на работниците. Терзиева обаче беше категорична, че трябва първо да спрат поръчките за строителство на пътни участъци на най-ниска цена.

„Особено на магистралите, това успяхме да го спрем и казахме, че трябва в Закона за обществените поръчки да се предвидят специални текстове за подизпълнителите, за да могат те правилно да наемат работниците и да им заплащат. В конкретния случай с това отношение между работници и изпълнител по договора се злоупотреби", каза още министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Червените хептен ***