МО готово да изпрати допълнителни сили в Мизия

Хеликоптерите остават в близост до града, увери Ангел Найденов
Обновена: 3 авг 2014 13:06 | 3 авг 2014 13:06, Красимир Ангелов
51
МО готово да изпрати допълнителни сили в Мизия
Снимка: БТА

Ако има нужда ще изпратим допълнителни сили в Мизия, обяви министърът на отбраната в оставка Ангел Найденов пред "Фокус“.

Той отказа да коментира в детайли случващото се в района, но уточни, че хеликоптерите на МО остават на разположение. Имаме готовност да вдигнем още един хеликоптер, ако е необходимо, посочи Найденов.

Хеликоптерите са обходили на практика всички населени места и съответно района на Мизия. Те ще бъдат в близост до града и ако се налага допълнително вдигане, ще бъдат на разположение в помощ на местната власт и на хората от засегнатия район, увери военният министър в оставка.

Освен това в Мизия се очаква и модул от военното формирование в Плевен, който е в състав от 30 човека и разполага с необходимата помощ за оказване на допълнително съдействие на НС „Пожарната безопасност и защита на населението”, както и на местните и регионални власти”.

Още по темата

"Пренасочихме допълнително и втори модул от инженерните части в Белен, в състав от 40 човека, също с техника съответно и със спасителни лодки. Това беше модул, който пътуваше за района на Кърджали за оказване на съдействие на местните власти в района на язовир Боровица, но преценихме, че е много по-неотложно да бъдат насочени към района на Мизия”, обясни Ангел Найденов.

Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров обяви пред БНР, че са взети мерки за всички, за които има данни, че са бедстващи. По думите на Лазаров превантивните действия от страна на институциите е започнала още от петък, а населението е било предупредено за очакваното бедствие.

"За съжаление някои от жителите не са се съобразили с нашите указания. Има една жертва – възрастен човек. Той е бил предупреден многократно от сина си – наш служител, но не се е съобразил с взетите мерки, останал е в дома си и е загинал. Нямаме данни за други жертви до момента“, посочи Лазаров.

Той подчерта, че са осигурени техника и служители на МВР от съседни области за справяне с бедствената ситуация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За тези в сайта ,които използват трагедията на нещастните хора за политически цели-***,замълчете поне днес ,докато се рабере колко са мъртвите,после вземайте рублите.
30
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Като е готово да ги праща!Или чака камерите като Йовчев.
29
0
 
3
 
! Отговори
Йоско преди 9 години
Е....ти армията! Не могат да пазят границата щоту от нато не давали, не могат да помагат при природни бедствия щоту не им било разпоредено,за кво ли въобще ги държат още, за да прави президента всяка година още 30-тина лапачи с генералски пагони,да лапат заплатки и премии, да си помагат с даржавни парички за наема си и най-вече да се правят на войници при поредното учение с братски военни от нато и да си вярват колко велики и необходим са, но на кого и на каква цена??????????????????
28
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хеликоптерите остават в близост до града, увери Ангел Найденов-------------Айде стига по-католици от папата! Хеликоптери, та хеликоптери?!?Нима това не са вертолети?Потурчването, пардон - поамериканчването е в ход, както в турското робство, където Гочоолу и Дочоулу си говорели на гръцки, та да могат по-добре да се разберат...На краварите държавата и културата им са от по-малко от 300 години, ние имаме култура от повече от 1300 и постоянно ни набутват техните глупости в езика и културата.
27
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Възрастните хора трябва да се евакуират задължително принудително и няма какво да ги питате. В 99% те не могат да преценят опасността и са като малки деца, почти винаги не адекватни в критични ситуации. Затова стават и лека плячка на всякакви измамници.
26
0
 
2
 
! Отговори
Bai преди 9 години
До Танкист от БанкяС това изказване показа че си Българин.Българин означава важното е не аз да съм добре, а вуто да е по зле.Никой не те кара да даваш помощ,но утре може земетресение да счупи твойта къща и тогава,кво правиме ако на всеки му е през дедовия кажи ми ?
25
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Просто не виждам каква връзка има между това, че полицията не е могла да арестува някой и наводнението."Всички плащаме на полицията, за да може ако някой се случи нещо полицията да помага, не всеки го обират - тов е един вид бедствие. Това е солидарност. Същото е и с другите бедствия. Затова сте на такова дередже, защото още не може да ги осъзнаете тези неща. Всички да плащаме данъци за полицията да ми пазат къщата, но ако водата отнесе нечия къща - кучета ги яли хората там, аз защо да плащам
24
1
 
3
 
! Отговори
до №28 преди 9 години
Тук става въпрос за наводнение, пич. Не за обир. Мисля че е достатъчно вясно от статията. Или какво се е случило според теб? Водата е влязла в къщите на хората, грабнала е телевизора и компа и се е изтекла и изнесла преди да я види и арестува полицията ли?Просто не виждам каква връзка има между това, че полицията не е могла да арестува някой и наводнението. Ако си недоволен какво плащаш като данъци се обърни към съда. Нали имаш достатъчно пари за съд като имаш такава голяма къща каквато описваш
23
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен"Това което предлагаш е да се върнем в Дивия запад на САЩ през XIX век."Аааа, дивия запад! Ако някой остане без къща заради наводнението - "Защо трябва всички ние да им правим нови къщи ?", ама ако е за твойта къща да се пази - а не, всички трябва да сме солидарни, иначе сме дивия запад.
22
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименХа ха ха - смешникТова което предлагаш е да се върнем в Дивия запад на САЩ през XIX век.
21
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 23Утре някой може да взриви къщата ти и ако няма полиция няма да откриеш кой е. Справедливо е да плащаш повече данък според имота ти, защото и полицията трябва да харчи повече да пази по-скъпия ти имот.
20
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ГЕРБ и ДПС съсипаха държавата с избори и референдуми. Сега вместо за къщи парите отиват за партии и гласове.
19
6
 
3
 
! Отговори
Танкист от Банкя преди 9 години
Гледам щетите от наводненията. Прави впечатление, че всички срутени къщи са правени от кирпич, вероятно преди повече от стотина години. Такива бяха и къщите които водата разруши в с. Бисер.Питам се, може ли поколения наред да не си мръднат задниците и да си направят къщи в които да живеят спокойно. Защо трябва всички ние да им правим нови къщи ? Каква вина имам аз, че до като съм се блъскал да си направя къща друг е ял и пил на корем и продължил да живее в прадядовия си коптор ?
18
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Господ ни наказва,защото продажните и алчни управници продадоха страната на антихристовата юдо-масонска секта.Лошото е,че страда обикновения човек.Но той си плаща за прословутото българско овчедушие.
17
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** да ходи да изгриба водата с тенекии, вместо да дреме тук и да трие коментари които няма възможност да схване, поради тежкото си ментално страдание.
16
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гледайде БНТ 1 има хубав концерт.
15
2
 
8
 
! Отговори
Кочо преди 9 години
Българите на есен трябва да са готови да изпратят крадливите е некадърни политици от последните 25 години в затвора или в историята!
14
2
 
2
 
! Отговори
до 11 преди 9 години
Коментар 14 е за теб мало.мнико.
13
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ей *** отиди в Мизия с една лопата да помогнеш само ти ли не разбра ,че ссср банкрутира 1989-та години.Най-големите агресори за държавата сте управляващата червена-русофилска дружинка от 70 г. насам.
12
6
 
15
 
! Отговори
Mr.STARBUCKS преди 9 години
Вчера тия 45 000 дето ядоха и пиха на Бузлуджа, да не се ослушват , ми да грабват лопатите и да отиват да помагат.Половин България е под вода , а тия наглеци не се трогнаха и се качиха на върха да душат на Станишев и Миков пръднята.