7 млн. лв. ще е джакпотът в 6 от 49 за четвъртък

Тотото връща хакерските 5 млн. лв. отново в играта
Обновена: 12 авг 2014 11:37 | 12 авг 2014 11:31, Анисия Иванова
23
7 млн. лв. ще е джакпотът в 6 от 49 за четвъртък
Снимка: архив Булфото

Около 7 млн. лв. ще бъде джакпотът в тиража на тото 6 от 49, който ще бъде изтеглен този четвъртък. Това обяви пред bTV Мария Янева, директор на Дирекция „Обработка на тиражите" в Българския спортен тотализатор.

Тя уточни, че днес Комисията за хазарта ще вземе решение 5-те млн. лв., за които беше направен опит да бъдат откраднати чрез хакерска атака, да се върнат в тиража и да се разиграят в предстоящия тираж. Това ще е третата най-голяма сума в историята на тотализатора.

Още по темата
В събота от прокуратурата съобщиха, че двама 19-годишни са задържани за опит за измама за над 5 млн. лева с печалба от Българския спортен тотализатор. Двамата варненци опитали да заблудят служители на тотото, за да получат печалбата, натрупана във второ теглене на 6 от 49 в 51-ви тираж. Вчера стана ясно, че двете момчетата са братовчеди и са ученици от математическата гимназия във Варна.

От Българския спортен тотализатор са категорични, че опитът им е бил засечен само за четири минути, като сигналът влиза, още докато се обработват числата от нереалната шестица.

"Не са ни надхитрили, веднага знаехме, че печалба няма. Още при вкарването на числата в системата, имаме си защити, които показаха, че е имало опит за манипулация”, увери Янева. Това, че скандалът се разкрива 13 тиража по-късно тя обясни със „следствената тайна” и съвета от разследващите случаят да не бъде огласяван.

По думите на Янева печалбата е обявена, за да може да се стигне до измамниците. „Двете момчета са пуснали фиша във Варна на обяд в четвъртък преди тиража на 26 юни. Имали са само две печеливши числа. Пуснали са фиш с една комбинация и после са се опитали да променят комбинацията”, разказа тя.

"Тиражът се теглеше в четвъртък, едното момче дойде още в понеделник. Взехме му личната карта и я снимахме, предадохме всички документи на следствието. Карахме го да пише молби собственоръчно и тогава той може би се усети”, обясни още Янева.

По думите й  системата, с която работи тотото, е въведена преди година и половина и това е първият подобен опит за пробив в нея. „Има много защити на различни нива, няма човек, който знае абсолютно всички”, допълни още тя.

Янева е убедена, че в измамата няма участие на вътрешен човек, нивото, на което е хванат опитът за измама, е много ниско.

"В четвъртък джакпотът ще бъде 7 млн. лв.”, увери в заключение тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още по темата: тиражизмамаБСТ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
0
 
! Отговори
Коко преди 9 години
5 дена за размисъл и след отказ да плати такса ;Джако' са му натресли опит за измама, уж имало някаква си манипулация на числата. После се оказало, че било от компа на служител на Тотализатора. Съвсем се оплетоха, май.
18
0
 
1
 
! Отговори
177 преди 9 години
Така като чета коментарите до тук е видно, че повечето хора смятат, че тотото е измама. Аз съм убеден, че е така. Освен еднаквите числа в двете поредни тегления и другите неща,за които вече е писано в предишните мнения,в подкрепа на това твърдение е и фактът, че тотото упорито отказва да въведе игрите евроджакпот и евромилиони, където измамата ще е невъзможна. От тотото даже вече не говорят за тези игри. Те ще отлагат и ще крадат и ще ни мамят докато могат.
17
5
 
1
 
! Отговори
абе... преди 9 години
абе как така 5 млн.джакпод - нали беше 2,5 млн - как ще вземеш 5 млн като са обявени по-малко - или аз съм неразбирщ или....има голяма мафия!!!!!??????
16
1
 
6
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Само аз ли имам усещането ,че схемата е работила и друг път.
15
1
 
9
 
! Отговори
пеевски преди 9 години
добре че ударих 4-ка за 50 кинта и си избих разходите...бал съм го вече тотото.мошеници!!!
14
3
 
10
 
! Отговори
Дони преди 9 години
Както навсякъде и в тотото се краде яко,още от времето на Пеевските.Няма дейност в Българиякъдето да не се краде.Това е и същността на капитализма.Само на запад отдавна са свикнали ивсичко е добре замаскирано.Ние докато свикнем ,че всичко е далавера,България може и да я няма.
13
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Трябва да допуснем и версията, че всичко е скалъпено, за да се разшуми около джакпота.
12
2
 
18
 
! Отговори
... преди 9 години
Като имате толкова добра защита, защо не разследвате как така в два последователни тиража излязоха едни и същи числа, когато майката на Пеевски беше шеф на тотото? Ще ви припомня, че това беше при предишното управление на БСП=ДП
11
1
 
23
 
! Отговори
boc преди 9 години
Браво на тези две момчета!Те показаха и на практика доказаха, как се печелят милионите от джакпота.Най-лесно е, когато се съберат няколко милиона, да се манипулира системата от вътрешен човек и джакпота да се вземе от определен "наш" човек.Ето ка ш*пара Пеевси е натрупал милионите си благодарение на св**ята-майка!След влизане в ТОТО на системата с джакпот, всичко се опорочи.Не случайно не се опоменават имената на спечелилите, както е в нормалния свят - те не са случайни хора или не съществуват
10
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
НСИ могат много да научат от тотализатора. Едно преброяване на населението не можаха да направят като хората. Тотализатора всяка седмица по два пъти преброява шараните с безпогрешна точност!
9
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Системата е-хвърляй брашно прави мъгла.Сега ще ни спретнат една хубава пиеса с печеливш,с добрите лелки и чички от тотото и ние ще сме спокойни вече.Кражби и измами няма,не е имало и няма да има.ВЕРВАМЕ ви....
8
1
 
11
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 9 години
Тотото е опозорено!!!!!!!!!Всеки може да си пусне фиш онлайн!!!!!!!!!!!!!!Няма вече хартиен носител гаранция няма нищо!!!Ония изобщо не са ги хванали!!!! Просто им е направило впечатление, че фиша е бил пуснат онлайн и са ги разпитали та са си признали нищо повече!!!!Тотото е напълно опозорено!!! Какво остава шефовете на тотото да решат да приберат печалбата ще го направят като нищо!
7
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Само измами с това тото щом на оня нерез майка му е толкова богата има цяла империя от вестници .Това е 100 % от шестици не е от мижави тройки.
6
1
 
26
 
! Отговори
Пиранка Шаранкулова преди 9 години
Захапвайте стръвта, бе шарани.7 са гафовете на Тотото.При бай Тошо числата се теглеха на ръка и мине не мине тираж - шестица.Сега копютрите са умни и хитри машинки. Въртележката си знае работата. Кои числа да си хареса. И хората на хората печелят.То не бяхя два последователни тиража с еднакви числа и 18 шестици, комисията поради лампите не видяла правилно едно число и обявяват друго..., непотърсени милиони...Абе, сигурна е работата на работещите.Спортния тотализатор за спорни цели
5
1
 
16
 
! Отговори
ТОТО Котуньо преди 9 години
Айде сега балъците бегом към тото пунктовете.Юруш народе, че джакпот не остана...
4
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кое е честно в тази държава, че една лотария да бъде честна? Крадат се държавни пари, европейски пари, че едни лото пари ли няма да се окрадат?
3
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Печалбата е разпределена, не берете грижи за нея
2
0
 
17
 
! Отговори
-- преди 9 години
"Не са ни надхитрили, още преди тегленето на тиража знаехме, че печалба няма. А при вкарването на числата в системата, имаме си защити, които показаха, че е имало опит за манипулация, увери Янева.
1
1
 
20
 
! Отговори
Пешко преди 9 години
Именно от тотото тръгна стремителният възход на Ирена Кръстева и синчето й