Прокуратурата: Няма как да се изселят ромите от Бяла черква

Обстановката в града вече е спокойна
Обновена: 19 авг 2014 13:58 | 19 авг 2014 13:41,
97
Прокуратурата: Няма как да се изселят ромите от Бяла черква
Снимка: архив Булфото

В законодателството няма текст, на базата на който ромските фамилии, срещу които се вдигнаха жителите на Бяла черква, да бъдат изселени от града. Това обявиха от прокуратурата във Велико Търново, цитирани от БТА.

По-рано днес хората от Бяла черква за пореден път излязоха на улицата с искане четирите ромски фамилии да бъдат изселени. Напрежението в града тлее от години, но ситуацията ескалирала преди дни, когато местен младеж бил пребит в дискотеката от негови връстници от ромските фамилии.

Още по темата
За изселването на проблемните семейства настоя днес и кметът на Бяла черква Албена Тодорова пред председателя на Окръжната прокуратура във Велико Търново Емил Денев.  Събрани са 700 подписа със същото искане от жителите на града. 

Обстановката в Бяла черква към момента е спокойна, екипи на жандармерията и полицията контролират ситуацията, обяви Денев. Той съобщи, че са ситуацията се наблюдава от прокуратурата, съставени са няколко преписки и е образувано едно досъдебно производство.

"Към момента сме извършили всички възможни процесуално-следствени действия, позволени от закона, за да не се провокира повишаване на напрежението", коментира Денев.

Той уточни, че недоволството на хората е насочено към 18 души, които от няколко години са се заселили в града, а през последните месеци жалбите срещу тях са зачестили.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
14
 
! Отговори
До Анчо Шукри преди 9 години
Така е, имате! Но освен права, човек има и задължения. А балансът между двете е в основата на всяко едно добросъседство в частност и обществото като цяло.Простичко е и не иска много усилия, но...
33
3
 
17
 
! Отговори
националист преди 9 години
От *** и комунисти-социалисти няма отърване.
32
0
 
14
 
! Отговори
до Анчо Шукри преди 9 години
Кой кога ви е оспорвал правата? Само че те са точно толкова колкото са и на останалите граждани на България. Кой ви внуши, че вие имате повече права от останалите?И не пренебрегвай историческия път на получаването на гражданските права. Човек най-напред приема ЗАДЪЛЖЕНИЯТА, които произтичат от неговото гражданство, започва да ИЗПЪЛНЯВА тези задължения и чак тогава получава права.Но на вас правата ви бяха подарени,без да ви се държи сметка дали си изпълнявате задълженията! Затова халът е такъв
31
2
 
14
 
! Отговори
ьь преди 9 години
Дайде да отделим малко от териториата си и да им направим автомомна държава. Бодлива тел и въоражен патрул по границата, който прмине стрелба.. да си се управляват сами и да си се циганият там ей...
30
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
След като в закона има възможност да се изсели съкооператор от кооперацията трябва да може да се изсели съселянин.
29
0
 
18
 
! Отговори
Цеко преди 9 години
Да си прокурор трябват топки , да си полицай трябва и началника ти да е с топки ! В БГ това не е така !!!
28
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Боже! Каква пародия на държава? "Органите на реда" предпочитат да охраняват престъпници, отколкото да им покажат откъде изгрява слънцето! Това по коя европейска директива го правите?
27
0
 
15
 
! Отговори
уж-демокрация преди 9 години
Не би трябвало да има трудности, ако хората искат много, в законодателството да се въведат ефективни мерки срещу самозабравили се лица, семейства и цели фамилии. Само това реално е демокрация. Всички други форми са посттоталитарни, преходни ли олигархични решения, щом потъпкват желанието на местните. И запомнете, че законите и правилата се пишат от нас, съобразено с неписаните правила и закони.Накратко - щом са се събрали хората и са заявили това си желание, то го направете! Не казвайте неможе!
26
25
 
2
 
! Отговори
Анчо Шукри преди 9 години
Българете трябва да разберете, че ромите имаме права.
25
0
 
8
 
! Отговори
Да ма не точно преди 9 години
До Добре де!Само да ти поясня , че в затвора праща СЪДА , а не ПОЛИЦИЯТА. Схващаш ли ?
24
0
 
13
 
! Отговори
Добре де! преди 9 години
Може и да не се изселват, ама полицията трябва да си гледа работата и някои направи ли нещо -- веднага в затвора!Полицията трябва да се съобразява с новите дадености и да не продължава да слугува на ДПС -- така, че *** трябва да бъдат най-послушните и да внимават!!!! Затвор!!!Ако, трябва ще се въведе и смъртната присъда!
23
0
 
10
 
! Отговори
До 17 преди 9 години
Нали знаеш, че в българската история има подобен пример за справяне с проблем. Само че не са ги натоварили на яхти, а на шлепове. И не са били от друг етнос, а са имали неприемливи политически възгледи, които са се опитали да приложат на практика. И не са отплавали за друга държава, а просто с шлеповете се е случило нещо Станало се е през 1923 г.
22
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Значи трябва да се промени законът. Това не е невъзможно. В противен случай се стимулира саморазправата. Тези хора вече са били прогонени от други места, а оттам, където са извършили изнасилвания, са ги изгонили други ***.Изводът е ясен - били са прогонени, въпреки че законово основание за това няма. Просто хората са се справили сами.
21
2
 
15
 
! Отговори
ПОЛИТИЦИ БГта преди 9 години
ЕЕХ,АКО ХИТЛЕР БЕШЕ СПЕЧЕЛИЛ ВОЙНАТА,СЕГА НЯМАШЕ ДА ИМАМЕ ТАКИВА ПРОБЛЕМИ,ПОЛИТИКА КОЙТО Е НАПРАВИЛ МНОГО ЗА БЪЛГАРИЯ СЕ КАЗВА АДОЛФ ХИТЛЕР,БЛАГОДАРИМ ТИ ФЮРЕРЕ
20
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Значи да ги изселим от населеното място нямало текстове. А интересно защо има текстове за изселване от етажната собственост на лица с доказан рецидив от нарушения (не че някога се е случвало или поне аз не знам!) и докъде трябва да се стигне за да почне държавата и някои от нейните органи да си изпълняват задълженията спрямо наглото неспазване и погазване на закона/реда? Тук ще направя отпратка и към вчерашната закачка с "паяка" в Несебър. Явно хората трябва да грабнат сопите, за да се отпочне..
19
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хората не разбраха ли , че няма Държава и трябва да вземат нещата в свой ръце?---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Няма държава ли! Я скочи на турците, *** или банките, да видиш дали няма държава. Какви медии ще лавнат, какви социолози и психолози ще завият, какви НПО-та и посланици ще се сразквичат, каква жандармерия и полиция ще ти се изсипе. ДЪРЖАВА ИМА. НО ТЯ Е СРЕЩУ БЪЛГАРСКИЯ ЕТНОС.
18
0
 
13
 
! Отговори
IYI преди 9 години
абе в един момент ще се втвърди чепът,но не осъзнавате,че времето е злато,особено за децата ни.
17
0
 
15
 
! Отговори
asd преди 9 години
някой изтри всички коментари. Да живее свободата на словото.
16
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Фиктивни прегледи "по документи"... 90% от нещата в държавата се правят на този фиктивен принцип. От технически прегледи на МПС-та до оценките на студентите в университетите. България е фиктивна държава където всичко е наред "по документи". Безработицата намалява "по документи", заплатите се вдигат "по документи". Няма етническо напрежение "по документи". Гръбнакът на организираната престъпност е счупена "по документи".А фирмата поддържаща ковчега в тази сграда? И тя ок по документи.
15
0
 
27
 
! Отговори
няма как преди 9 години
Ами да се заселим тогава в прокуратурата...