Щетите от потопа в Берковица са за 3-4 млн. лв.

Наводненията били причинени от река Берковска
15 сеп 2014 17:32,
1
Щетите от потопа в Берковица са за 3-4 млн. лв.
Снимка: архив Булфото

Щетите от наводнението в Берковица, което доведе до бедствие в Берковица в началото на месеца, по предварителни данни ще са между 3 и 4 милиона лева. Това обяви кметът на общината Димитранка Каменова, цитирана от БТА.

Още по темата

Пораженията са нанесени от река Берковска. На 5 септември тя е излязла от коритото си и е помела помела по пътя си къщи, стопански постройки, дворове. Реката отнесла и настилки от улици, мостове и друга инфраструктура.

В момента обстановката в града е нормална. На четирите семейства, чиито къщи бяха съборени, е предложено общинско жилище.

Димитранка Каменова е отправила официално запитване до Регионалното управление по горите в Берковица колко и какви гори са изсичани през последните няколко години.

Според мнозина учени причина за наводненията и продължителните засушавания в района на Берковица и Монтана през последните 4-5 години е изсичането на горите, което е довело до нарушаване на равновесието в природата и до катаклизми.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това е дето са изпуснали тия *** Язовира изведнаж.А тази кметичка толкова уверяваше , че нищо няма , всичко е под контрол ??Чак да влачи асфалт от улиците и да помете къщи ? Това от разливане на река ли е ?