Йордан Бакалов: Никой не знае колко са жертвите в Горни Лом

Смята се, че работниците на смяна във фабриката са били 15
Обновена: 1 окт 2014 23:09 | 1 окт 2014 22:50, Веселина Йорданова
115
Йордан Бакалов: Никой не знае колко са жертвите в Горни Лом
Снимка: БТА

Вътрешният министър Йордан Бакалов заяви, че вероятно има жертви на взрива във фабриката за утилизиране на боеприпаси в Горни Лом, но никой не може да каже колко са.

„Жертви сигурно има, но никой не може да каже колко са, защото никой не може да влезе в района на взрива“, каза Бакалов за "24 часа".

Още по темата
По думите му никой не знае колко точно работници са били на мястото на взрива. Данните са, че са утилизирали мини.

Собствениците на фабриката - баща и син не отговарят на телефоните си, най-вероятно са били също в района на взрива. На телефоните си не отговарят и работниците, за които се знае, че са били на смяна. Смята се, че са били 15.

Според Бакалов е възможно през нощта над фабриката да бъдат пуснати безпилотни самолети с инфрачервени камери, които да потърсят оцелели и да видят какво е положението. Във фабриката може да се влезе 24 часа след последния взрив и за това ще се търсят доброволци, каза още министърът.

По думите му какво точно е положението и колко са жертвите може да се разбере не по-рано от утре. Районът е отцепен, не се допускат хора, които да влизат и излизат в самия периметър на завода.

Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров заяви пред БНР, че очаква да има жертви при взрива. Към момента нямаме установена информация за жертви, поради обективни причини, но няма как да скрия, че очакваме да има жертви, посочи той.

МВР съобщи, че в ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ заседава оперативен щаб във връзка с инцидента в Горни Лом.

Щабът анализира ситуацията и набелязва конкретни действия за обезопасяване на района и гарантиране сигурността на гражданите и спасителните екипи. Към момента не е постъпила достоверна и потвърдена информация за броя на хората, които са били на смяна по време на инцидента, уточняват от пресцентъра на ведомството.

Районът около фабриката за боеприпаси продължава да бъде отцепен. На място са разположени екипи на пожарната, полицията и Бърза помощ.

Утре в светлата част на денонощието ще бъде извършено разузнаване на терена чрез използването на безпилотни самолети и специализирана техника. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
15
 
! Отговори
игнатоб преди 9 години
Олигархията начело с хамелеона от \дондуков вън от БГ
20
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да гърми цялата държава и да свършва тази мъка. Всяка седмица стават зверски трагедии. Всъщност ние нямаме държава!!! Всичко е оставено на самотек.
19
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А Близнашки е на мача Лудогорец- Реал
18
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Колко TIR-а с боеприпаси за крадене имаше в района на инцидента? Крадливи дскомунизомилиционерски ***.
17
3
 
18
 
! Отговори
nikonik01 преди 9 години
ВЕНАГА ДА СЕ ПРЕКРАТИ ПРЕДИЗБОРНАТА КАМПАНИЯ!!!!!СЕГА ВНИМАТЕЛНО НАБЛЮДАВАЙТЕ КОИ ПАРТИИ ЩЕ ИМАТ КАМПАНИЯ УТРЕ И ДРУГИ ДЕН.
16
2
 
12
 
! Отговори
боже проклятие преди 9 години
Господ наказа управниците за тока. Жалко само за семействата на невинните жертви.
15
8
 
24
 
! Отговори
Ignatob преди 9 години
Революция!Смърт на капитализма и крадливата олигархия!
14
5
 
11
 
! Отговори
да припомня само преди 9 години
Зесекретиха делото за взривовете край ПетолъчкатаРоднини на загинали плачат пред залата и искат тежки присъдиРайонният съд Ямбол даде ход на делото за взривовете край Петолъчката. Според съдията по делото Васил Атанасов процесът представлява държавна тайна, затова делото се гледа при закрити врата. В момента се разглеждат молбите на пострадалите, за да бъдат конституирани като граждански ищци или като частни обвинители.
13
6
 
18
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 9 години
Стига вече трагедии в България! СТИГА! СТИГА!!!!!!!!Дано няма пострадали.
12
5
 
24
 
! Отговори
дядо ти преди 9 години
Йорданчо, Йорданчо, Йорданчо излез и кажи, всички са измрели, иначе поне ще извикат, кажи защо частни фирми правят утилизация на боеприпаси, къде е "армията"!? Готвите ли се за война с русия ? Колко още заеми ви трябват за замазване на некъдърността ? Знаете ли, че за геноцид давност няма !?
11
5
 
14
 
! Отговори
да припомня само преди 9 години
Стана си стандартна практика военните чрез разни крадливи фирми да разпродаватп боеприпасите и след това да взривяват складовете, за да не останат следи от кражбите.Гърмят боеприпаси, трима са в неизвестност, деветима са ранениЧасове след началото на взривовете информацията продължава да е оскъдна и противоречиваТрима души са в неизвестност и деветима са ранени при взривове в частен склад за съхранение и унищожаване на боеприпаси на фирма "Берета трейдинг" край ямболското село Лозенец, близо до пътния възел Петолъчката. Експлозиите, които започнаха към 14.40 часа във вторник и продължава
10
8
 
16
 
! Отговори
ei bokluci преди 9 години
Този министър с тази празна кратуна веднага да си подава оставката некадърник мръсен - стои и чака да заметът следите простака неден
9
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Докато беше извън властта н този не можеше да му зпушиш устата а сега .........."Ни чул, ни видял"
8
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя празнодумец НИКОГА НИЩО не знае.
7
4
 
36
 
! Отговори
ei bokluci преди 9 години
Срамота и наказание е това правителство за България ! Как така незнаят броя - лъжат не са 15 много повече са ! Как така няма техника - бронирани машини могат да влязат. Как така стоят и ще чакат 24 часа? Какви са тези сърца които имат тези ***. Какви са тези хора , *** , *** ни управляват ! Слугинаж на Бойко са те, прокарват искания и за скъп ток, некадърниците мръсни. Избиват народа ни. Съчуствам на семействата, дано имат сили ...
6
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Утре в светлата част на денонощието ще бъде извършено разузнаване на терена чрез използването на безпилотни самолети и специализирана техника." А някой да се сети че вътре може би има ранени за които всяка минута е решаваща
5
18
 
11
 
! Отговори
Утилизатора преди 9 години
Те хората плащат за утилизация,но ги гърмят боеприпасите,а не режат снаряди и мини за да вадят тротил или хексоген за по 2 лева килото.Но както винаги червените разбойници търсят далаверата и умишлено държат вече толкова години хората гладни.Да се чудиш какво значи това :Европа им дала пари,но те не могли да ги усвоят?!Нали средствата за производство не трябва да попадат в ръцете на този който може?Това са резултатите
4
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
След подобен взрив стана атентат.Така и не ср разбра откъде е тротилът за Сарафово.
3
11
 
48
 
! Отговори
НИКОГА ВЕЧЕ ГЕРБ ! преди 9 години
Служебното герберско правителство на Близнашки беше много активно и самоуверено, когато сменяше областни управители и назначаваше такива верни на ГЕРБ.Беше много самоуверено, когато за малко не обяви война на Русия.Сега обаче, когато е налице огромна трагедия се вижда колко жалки и неадекватни са верните на Боко Тиквата министри от служебния кабинет.Казвах го преди, ще го повторя и сега. Само със слугинаж на западните господари държава не се управлява !
2
1
 
30
 
! Отговори
Пак недоразбрал преди 9 години
Утилизацийка, а? Доходен бизнес! Съ съответните особености, който всеки може да установи, дори и без интернет.