Близък на работник: Момчето работеше тук, за да оцелее!

Семейства чакат информация след взрива в Горни Лом
Обновена: 2 окт 2014 10:35 | 2 окт 2014 10:34, Анисия Иванова
40
Близък на работник: Момчето работеше тук, за да оцелее!
СНимка БТА

Колона от автомобили се е образувала близо до отцепения завод за боеприпаси в Горни Лом, където късно снощи се взриви цех за обезвреждане на боеприпаси. Отпред са хора, които чакат да се свържат с близките си и се надяват те да са оцелели, съобщи bTV.

Хората са изключително разстроени, чакат информация за своите близки, плачат, повечето от тях не искат да говорят. Засега обаче никой не ги е потърсил и не им е предложил помощ. Отпред пред завода има екипи на Червения  кръст и психолози.

Един от чакащите отпред е Красимир, който чака своя 25-годишен племенник, тук е неговата майка и други близки на момчето. По думите на Красимир той се е чул с племенника си последно в 12.00 часа вчера, а от 14.00 часа момчето е трябвало да започне работа. Чичото е разтревожен, защото след взрива от младежа няма обаждане.

„Чухме по телевизията вчера, че е станал инцидент, тръгнахме веднага, снощи сме дошли в 12.00 часа, досега чакахме. Спахме в колите, никаква информация не ни дават до момента, никой не дойде при нас“, разказва той.
„Племенникът ми беше стругар, казваше, че обезврежда бомби, работеше от 3 месеца, на 25 години е“, допълва Красимир.

Още по темата
Племенникът ми беше със средно завършено образование, но това няма нищо общо с работата тук, признава чичото.

Красимир казва, че много пъти са говорили с момчето и са настоявали да престане да работи.

„Но понеже е финансово затруднен, младите хора тук няма къде да работят и момчето се принуди да дойде тук да работи“, допълва чичото.

По думите на Красимир племенникът му е споделял, че вътре е опасно, че нещо може да гръмне, защото преди години отново е имало взрив. „Ще карам още малко, за да мога да оцелея“, казвал 25-годишният племенник.

Младият работник казвал, че получава минимална заплата – в рамките на 300 -400 лв., заплата като за по-млад работник. "Бяха му обещали, че ще му вдигнат парите, очакваше повече парички, така му бяха обещали", допълва Красимир.

Това е ужас, трагедията е голяма, смята близкият на изчезналия работник.

Собственикът, който вчера е бил в кризисния щаб, е казал пред bTV, че няма информация как е възникнал взривът, не не знае колко души са вътре, знае само, че и неговият син е вътре.

По данни на МВР термокамерите засега не показват признаци на живот вътре.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още по темата: взривзагиналГорни Лом
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
1
 
! Отговори
nedoumyavam преди 9 години
Kak taka ne se znae kolko i koi hora sa vatre?!V Germaniya v koyato i da e firma ne moje6 da vleze6 ey taka...A statiyata e pove4e ot negramotna!!!6to za pisa4i sa tova?Drazne6to povtorenie nadumi,absolyutna negramotnost,vse edno 4eta izpitna rabota na troykadjiya!!!
27
0
 
1
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Дрим, прав си и скоро ще има такъв конфликт с Турция, но ако ние, които разбираме, седим и чакаме това да стане, ще ли си намерим място в гроба, когато застанем пред Съда на предците си? Не е ли по- добре да предизвикаме тази енергия преди да е станала белята, защото като стане покрай сухото ще гори и мокрото!
26
2
 
8
 
! Отговори
Обезврежда бомби преди 9 години
Какви БОМБИ обезврежда този завод ? И на кои държави са ?Или ни карат да си ликвидираме Българското оръжие ,за да закупуват западни и 2 % за въоръжаване !
25
0
 
16
 
! Отговори
Dream преди 9 години
Демографски, икономически и културно-духовно сме в колапс . Тази убийствена инерция трябва да бъде спряна, но затова се иска не само колективния дух за промяна, но и геополитически размествания, в които България да се репозиционира спрямо сегашния й статут. Такива глобални промени се случват само на границата между две войни. Колкото и грозно да звучи, нашия шанс е в бъдещ голям военен конфликт и силата на колективния идеал. До тогава оставаме в будна кома, докато някой не изключи системите.
24
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
То просто е безумие!!!!Да работиш такава работа за такива пари?????????????НЯМА ЛИ ТУКА ДЪРЖАВА??????А статията е написана толкова неграмотно.Грешки с часът на започване на работа-12 е на обед,вечер е 0:00После постоянни повторения на думи
23
1
 
26
 
! Отговори
Нели преди 9 години
и утре отново ще си изберем мутрите и разбойниците да ни управляват и те ще си живеят по плажовете ние ще си мрем като песове и така
22
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Последният в България да изгаси лампите (ако не е спрял токът).
21
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пропаднала държава благодарение на тези който я управляваха и разграбиха по време на 24 годишен криминален преход гласувайте утре за тях
20
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Господи, каква трагедия. Горките хора. Да ти дават минимална заплата за толкова опасна работа, какво безумие. Защо се е случило това? Явно ще е започнало и ще е станала верижна реакция. Дано има оцелели, дано. Моите съболезнования към близките...
19
0
 
39
 
! Отговори
Георги преди 9 години
Чудя се какво ли трябва да стане за да може българите да вземат държавата в ръцете си. По дяволите ние сме 7 милиона, а има сигурно 500 мутри, които се подиграват с всички. Толкова ли не можем да направим нищо? Мълчи мълчи народе, търпи като овци. Докога ще чакаме друг да ни "оправи"? Докогаааа?
18
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В бедната ни държавица се пести от всичко (оборудване, заплати, модернизация, персонал и др.) Ако даваха нормални заплати можеби щяха да рабтят хора които не са там само за да оцелеят.На всички ни е ясно че не дават ли пари квалификацията и мотивацията на хората е под всякаква критика.
17
0
 
15
 
! Отговори
Златен лъв преди 9 години
До Анонимен 13Подобно е положението със златните мини в Румъния, Гърция и даже Турция. И отново става дума за канадски фирми. Явлението - уви! - е още по-широкообхватно.
16
1
 
14
 
! Отговори
До 12 преди 9 години
До До 3"И какво като им нарисуваш на бюлетината един зеленчук. Гласът ти се анулира и се разпределя по броя на процентите между влезлите партии в парламента"Би трябвало да е така, но всъщност невалидните бюлетини при добро желание се отчитат като гласове за платилата партия. Опитайте вие лично, роднините ви, приятелите, хора на които вярвате, пуснете невалидни и вижте дали въпросната секция ще отчете такива. По-вероятно -не.
15
0
 
63
 
! Отговори
Стойко преди 9 години
Да загинеш на 25 - една възраст в която мечтаеш за смисленото - семейство, деца, усмихнати родители в достойна старост. Загубихме магията на живота, остана ни дребното съществуване ден за ден, без достойнство, без знание, без ценности, без мечти. Глобалистичен модел в който, всички сме огромно стадо в пирамидата на всеобщатаексплоатация. Тъжа за това момче и за всички изгубени малки светове от мечти в тая красива, но обречена страна. Патетиката тук не е излишна, имахме всичко но нямаме воля!
14
0
 
30
 
! Отговори
музер преди 9 години
в мутренска държава какво друго да се очаква и арсенал казанлък са го подарили на турците само курупция и предателство с избори купени предварително не става само стрелба
13
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сега за всяка жертва по един разтрелян да има или публично унижен - не ме интересува политик ли или собственик или държ. служители
12
11
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ПО ЗЛЕ СМЕ ОТ АРРИКАНСКА ДЪРЖАВА,ДО ТАМ НИ ДОКАРАХА НЕО-ЛИБЕРАЛИТЕ ДЕТО ПО УКАЗАНИЕ НА ПОСОЛСТВОТО НА САЩ НИ УПРАВЛЯВАХА ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ 25 Г.ПРЕДИ МАЛКО ПО ТЕЛЕВИЗИЯТА НА АТАКА НАУЧИХ ОТ ПРОФЕСОР ГЕОЛОГ,ЧЕ БЪЛГАРИЯ Е НА 3 МЯСТО В СВЕТА ПО ЗАЛЕЖИ НА ЗЛАТО,НО ЗЛАТНИТЕ НИ МИНИ СА ДАДЕНИ НА КОНЦЕСИИ НА АМЕРИКАНСКА И КАНАДСКА ФИРМА ,КОИТО ИЗНАСЯТ РУДАТА НИ ЗА ОБРАБОТКА В АНГОЛА .ИМАЛЕ СМЕ ЗАЛЕЖИ ЗА ТРИЛИОНИ ДОЛАРКОИТО СЕ ИЗНАСЯТ А ПОСЛЕ НАШЕНСКИТЕ УПРАВНИЦИ ВИКАТ,ЧЕ УЖ НЯМАЛО ПАРИ ЗА ПЕНСИИ И ЗАПЛА
11
0
 
26
 
! Отговори
До 3 преди 9 години
И какво като им нарисуваш на бюлетината един зеленчук. Гласът ти се анулира и се разпределя по броя на процентите между влезлите партии в парламента т.е. 30% за ГЕРБ, 20% за БСП, 15% за ДПС и т.н. Все едно си гласувал за всички тях помалко. Виж ако 80% от гласувалит нарисуват по 1 зеленчук ще има голям отзвук в Европа най-малко. Т.е. керванът си върви кучетата си лаят, светът е голям и спасение дебне отвсякъде. Пълна порно.графия.
10
7
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
явно собствениците са близки до ГЕРБ,защото сикаджийската мутра ББ по БТВ,заяви,че не трябвало хората да обвиняват собственика,защото видите ли той(човека0 давал поминък на населението,а и сина му бил пострадал по време на инцидента.Ало,какъв поминък бе мутро гербаджийска ,това заплата ли е да бачкаш за 240 л и с временен договор
9
0
 
18
 
! Отговори
Strict преди 9 години
До 4Да, всички са доволни... с изключение на предалите богу дух!