Пускат на търг трите лъвчета от разградския зоопарк

Наддаването за всяко от тях ще започне от 600 лева
17 окт 2014 10:17, Красимир Ангелов
18
Пускат на търг трите лъвчета от разградския зоопарк
Снимка: Reuters

Трите малки лъвчета, родени това лято в разградския зоопарк, ще бъдат обявени за продажба чрез публичен търг с тайно наддаване при начална цена от 1 800 лв. Това се посочва в докладната записка, внесена от зам.-кмета Ценка Таракчиева, която ще бъде разгледана на заседания на постоянните комисии през следващата седмица, съобщава БТА.

Окончателното решение лъвчетата да бъдат предложени на купувачи ще вземе Общинският съвет в Разград на предстоящото си заседание на 28 октомври.

Още по темата

Преди седмица кметът Денчо Бояджиев обяви, че директорът на цирк "Балкански" акад. Александър Балкански е подал молба с искане за закупуване на лъвчетата, като е декларирал намерението си за участие в тръжни процедури за продажба.

Изготвена е пазарна оценка на лъвчетата от лицензиран оценител, като всяко едно от тях е с начална цена 600 лева. Към момента на оценката всяко едно от мъничетата е с тегло между 12 и 15 кг и височина около 30-35 см.

Трите малки лъвчета са родени на 14 юли от по-възрастната от двете двойки - шестгодишните Хектор и Рая. С другата лъвска двойка, поколение на същите родители, общият брой на царските животни в разградския зоопарк наброява седем.

Главният експерт "Земеделие и стопанска дейност" в община Разград д-р Михаил Балтаджиев обясни, че лъвчетата се развиват добре. Продължават да сучат, но изяждат и по 250-300 грама месо на ден.

Малките все още нямат имена, тъй като според служителите на зоокъта е редно това да го направят бъдещите им собственици.

Главният експерт каза още, че трите лъвчета са мъжки и затова е било решено да бъдат продадени. По думите му освен това изхранването на седем лъва не е по силите на общината от финансова гледна точка, защото всеки един от тях изяжда на ден по 5-6 кг месо.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още по темата: зоопаркРазградлъвчета
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
3
 
! Отговори
гсдгдфс преди 9 години
Отвратително.....
13
2
 
0
 
! Отговори
скромен преди 9 години
>Явно за разлика от мен не си участвал в общински търгове<....... Колко лъва си купил?
12
0
 
1
 
! Отговори
АНТИМАТУРА преди 9 години
няма ли да липсват на женската?
11
0
 
4
 
! Отговори
AHТИМУТРА преди 9 години
Много по-добро решение от това с убийството на ягуара Алонсо щото кмета на Ловеч бил подписал договор, че ще се грижи за него и прехранва!
10
2
 
3
 
! Отговори
пена преди 9 години
Днес лъвчета, в скоро време и хора ще продават на "публични търгове"..
9
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Просто некви котки.
8
4
 
2
 
! Отговори
скромен преди 9 години
До "Ко? Не!": Лекувай си дислексията или чети по-2 пъти даден материал! Става въпрос за първоначална цена на търг...
7
1
 
14
 
! Отговори
AniLeo преди 9 години
Да бе, голяма грижа ще им окажат в цирк Балкански!Ти знаеш ли как се тренират животни за циркове? Все едно да тръгна да ти разкажа от къде са се научили танцуващите мечки да танцуват. Да може и да не е толкова варварско отношението спрямо лъвовете там и сегa..но тия животни не са се родили за да забавляват болните ви мозъци в петък в 9 в шатрата до Мол София. Цената дори не я коментирам,.аз мога да си купя лъв и повярвайте ми мога да направя всичко с него..включително да го изям?wtf?
6
19
 
6
 
! Отговори
кулинар преди 9 години
Пържола от лъвско не съм ял, ама 600 лева ми се струва приемлива цена за този деликатес! Пълнено лъвче с оризче, гъби и маслими ммм!
5
3
 
19
 
! Отговори
ЛЪВ преди 9 години
До До AniLeoЗащото това е ЦАРЯТ на животните... НЕ на зоопарковете и цирковете с животни!!!
4
8
 
6
 
! Отговори
онбашията преди 9 години
До AniLeoимаш право, предлагам да ги пуснем в гората на воля :) и без това планините се напълниха с нагли туристи, като изядат двама трима набързо ще им мине мерака да се бутат дето не им е мястото и ще прекарват съботния следобед където е редно - в мола.
3
10
 
7
 
! Отговори
До AniLeo преди 9 години
Защо си мислиш че в цирка няма да се грижат за тях? Особенно в Балкански където хората си имат традиции и опит с такива животни. Тези лъвчета нямат шанс в дивото. По-добре ли ще им е в клетка в друг зоопарк? Защо не тъгувате за конете които теглят ромските каруци, за кучетата и котките които живеят като домашни любимци?
2
1
 
29
 
! Отговори
Пъзел преди 9 години
Само да не ги дават на ловИчкия зоопарк...може после някой селски бег да ги гръмне...
1
11
 
20
 
! Отговори
AniLeo преди 9 години
Tova e skandalno!!!!!!!!!!!!!!!Gorkite jivotni, ne stiga che sa rodeni v kletka, a sega ima shans da gi prodadat na bezcenica v cirk...*** jalkata istoriq!