Шофьор удари 12-годишно дете на пешеходна пътека в Русе

Момчето е с комоцио, без опасност за живота
Обновена: 20 окт 2014 14:01 | 20 окт 2014 09:34,
33
Шофьор удари 12-годишно дете на пешеходна пътека в Русе
Снимка: архив, Булфото

Автомобил блъсна 12-годишно момче на пешеходна пътека в Русе, съобщиха от полицията.

Инцидентът е станал малко преди 8.00 часа тази сутрин.

Момчето пресичало с баба си на пешеходна пътека на кръстовището на бул. "Плиска" и ул. "Митрополит Григорий". Автомобилите в първите две ленти спрели, но 60-годишният шофьор на "Ситроен Берлинго", намиращ се в третата лента за движение, не пропуснал пешеходците и блъснал детето.

От удара момчето e получило комоцио и е откарано с кола на Спешна помощ в русенската болница. То е без опасност за живота, но е оставено за наблюдение в отделението по неврохирургия.

Пробата за алкохол на шофьора е отрицателна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
7
 
! Отговори
Драйвър преди 9 години
Съгласен с pepe. Имам навик да намалявам при пешеходна без значение дали се вижда пресичащ, особено когато няма добра видимост. Редовно следва "що намаляваш, нема пешеходци".
19
2
 
5
 
! Отговори
Обективен преди 9 години
В случая най-вероятно в третата лента не е имал видимост, че пресичат хора по пешеходната пътека, въпреки че шофьори има всякакви.
18
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Господ ще накаже гадния шофьор!
17
0
 
17
 
! Отговори
ЕА преди 9 години
В практиката ми на шофьор имам не един (за съжаление) случай, в който спирайки пред пешеходната пътека, за да дам предимство на пешеходец, съм поставяла живота му в опасност, заради *** зад мен, който тръгва да ме изправарва с "*** газ".Пресичам улици и в София, и в Русе - за съжаление факт е, че в Русе е ИЗКЛЮЧИТЕЛНА рядкост някой да спре на пешеходна пътека.Дано детето оздравее бързо без трайни последици за телцето и психиката му!!
16
0
 
2
 
! Отговори
до коментар 18 преди 9 години
Кои са тези с номера ПК
15
0
 
15
 
! Отговори
pepe преди 9 години
Активен шофьор съм и като такъв съм имал доста ситуации. Винаги мнооооого внимавам около пешеходни пътеки. Имам дете, жена, родители....Масов случай е да спреш и тъпанара зад теб да даде *** газ и да се престрои в друга лента. Масов случай е да спреш и *** зад теб да ти *** или най-малкото да те храни.За Обективния под мен, шофирам в София и не съм забелязал да има кой знае каква разлика между номера С и останалите. *** и нормални хора виреят на вссяъкде, не само в Столицата.
14
8
 
10
 
! Отговори
Обективен преди 9 години
Не знам как е в Русе, но в София отдавна започнаха да спират при пешеходци на пешеходна пътека. Изключенията се знаят: коли на МВР и коли с несофийски номера, не всички разбира се, но винаги трябва да имаме едно наум. Особено опасни са тези започващи с СО, ПК, КН, В, М, ... но има и други.
13
1
 
6
 
! Отговори
Факт преди 9 години
И не забравяйте, че според Закона за движение по пътищата, правилата, които трябва да се спазват са еднакви на всички прешеходни пътеки, независимо от типа им - зебра, успоредни линии или неочертана и необозначена с пътни знаци или маркировка пешеходна пътека като продължение на тротоара на кръстовищата.
12
22
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
С мойто ауди на 2-3 метра преди пешеходна пътека форсирам двигатела без съединител и досадните пешеходци се разбяхват като пилци.
11
3
 
6
 
! Отговори
шофьор преди 9 години
продължениена практика пешеходни пътеки се явяват всички кръстовища и пресечки, като повечето от тия не са очертани с пътека!
10
1
 
11
 
! Отговори
шофьор преди 9 години
подкрепа за коментар 6 и като допълнение ЦИТИРАМ чл. 119, ал. (3) от ЗДвП: "Пешеходната пътека е част от пътното платно за движение, очертана или НЕ с пътна маркировка и сигнализирана с пътни знаци, предназначена за преминаване на пешеходци. на кръстовищата пешеходните пътеки са ПРОДЪЛЖЕНИЯТА НА ТРОТОАРИТЕ И БАНКЕТИТЕ ВЪРХУ ПЛАТНОТО ЗА ДВИЖЕНИЕ"..... ей това не се отчите от над 50 проц. от шофьорите, които са и пешеходци (by the way), че пешеходна пътека не е само очертаното място по улицата!
9
4
 
6
 
! Отговори
аналнологичен случай преди 9 години
ЗА ТЪПИЯ МЕГАЛОМАН БГ, КУПИЛ ЕДНА КАМАРА ТЕНЕКИИ РЕШЕНИЕТО ЗА БЛЪСНАТ ПЕШЕХОДЕЦ - ВЕДНАГА СЪД ПО БЪРЗАТА ПРОЦЕДУРА,( ЩОТО ТОВА Е ГОЛЯМО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ДА ГАЗИШ ХОРАТ), И ПАНДЕЛА ЗА ДЪЛГО +ПЛАЩАНЕ НА ПОТЪРПЕВШИТЕ!!! 2 ПРОЦЕСА ОТ ТОЯ ТИП, ДОБРЕ ПОКАЗАНИ ПО ВСИЧКИ МЕДИИ И ДЕБЕЛОТИКВЕНИКА БГ ЧЕ МУ ОМЕКНЕ МАНЕРКАТА И ЩЕ СЕ ВТВЪРДЯТ РЕФЛЕКСИТЕ!
8
2
 
17
 
! Отговори
СЪДИЯТА преди 9 години
............ Няма да се стягате!............. "Шофера" ако е "наш човек" и има необходимите връзки и финансови възможности ;) НИЩО няма да отнесе като наказание......... Ще изкараме , че момчето само се е блъснало в почти спрялата кола! Както сме го правили много пъти..........
7
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Забранете на турците да шофират, защото ето какво става, двама българи спират, за даване на предимство, а ястребът дава газ през пешеходната. Ама то това нещо се преподава на шофьорските курсове, на които те не са стъпвали.
6
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Трябва да си в много напреднал стадий на деменция, за да не се сетиш, защо колите в двете десни ленти спират пред пешеходната.
5
27
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Трябва да има забрана за сядане зад волана от 60 години нагоре. Не виждат, не чуват ама седнали да карат някава трошка
4
6
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В кирливия правилник, който българинът не го научи вече цял век, пише, че пред пешеходна пътека се намаля скоростта, НЕЗАВИСИМО дали има човек, който ще пресича или не. Защото не всеки път има видимост и някой може да изскочи всеки един момент. А за децата има специални СЕКЦИЯ ПО ДЯВОЛИТЕ!!! Първото нещо на което му се набива в главата на един шофьор е непредсказуемостта на децата. На тази скапана държава не и са виновни политиците, а простият народ, който не знае какво е отговорност!!!
3
7
 
7
 
! Отговори
tih velikan 681 преди 9 години
Tolkova e dolno...tupo...s tozi mizeren bulgarski mantalitet na shofyuri..edva li ne decata i izobshto peshehodcite sa vinovni za presichaneto na zebrata pa dori i na zeleno....samo v BG karat kato divaci..obezumeli..Izlezte v chujbina i shte razberete kakvo pisha...
2
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
То това им е редовния номер, дясната лента спират, а тия в лявата дават газ. ***.
1
3
 
28
 
! Отговори
Tatul преди 9 години
Пандиз за дядката. Ще се научите да спирате на 5метра от пешеходната пътека и да изчаквате.