Съучениците на Леа със спуканото тъпанче вече са в час

В сряда решават дали агресивният Митко ще бъде изключен
Обновена: 25 ное 2014 11:12 | 25 ное 2014 11:11,
56
Съучениците на Леа със спуканото тъпанче вече са в час
Снимка: Dnes.bg

Всички 21 деца от 4 б клас на СОУ „Братя Миладинови” в Пловдив днес влязоха в класната стая. Това се случи, след като вчера родителите им не ги пуснаха на училище заради агресивен съученик, който спука тъпанчето на 10-годишната Леа от класа.

Още по темата
Инцидентът стана в час по музика. Родителите са подписали жалба срещу ученика Димитър, който тормози целия клас, и протестират срещу бездействието на ръководството на школото, което не взима мерки срещу него.

„Взе една кукичка за плетене на гривни и ми бръкна в ухото, изпищях и после ме заведоха на лекар”, разказа пред Dnes.bg малката Леа.

Веднага след случилото се тя посещава близката поликлиника, а по-късно е оперирана.

След като вчера родителите спряха децата си от училище и Митко беше сам в класната стая, днес те ги пуснаха да проведат учебните занятия, защото момчето отсъства.

Другите деца от класа се оплакват, че са обиждани и тормозени от Димитър. Показвал неприлични жестове и към учителите. 

Димитър е само в четвърти клас, а това е петото учебно заведение, в което учи. Децата разказват, че избухва винаги когато някой се обърне към него с фамилията му. Потърсени за коментар, родителите на момчето отказаха да говорят.

„Той има много дефицити, които във времето не са наваксани. Такъв случай съм нямала от страна на родителите, които защитават изключително много сина си, а ние проявяваме изключителна толерантност и търпение до момента”, заяви пред Dnes.bg директорът на СОУ „Братя Миладинови” Румяна Петрова.

Митко е осиновен, но с него не са работили психолози. На извънреден педагогически съвет в сряда ще бъде взето решение дали Димитър ще бъде изключен от училище.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
1
 
4
 
! Отговори
Младен преди 9 години
Това не е дете а *** който няма място сред другите ученици.Или да се оправя или да върви на майната си.
42
0
 
5
 
! Отговори
АНОНИМНА преди 9 години
ДАЙТЕ ПОВЕЧЕ ПРАВА НА УЧИТЕЛИТЕ. НЕ МОЖЕ ЕДИН ПИКЛЬО, КОЙТО НЕ МОЖЕ ПРАВИЛНО ДА СИ КАЖЕ ИМЕТО ДА ТЕРОРИЗИРА ОСТАНАЛИТЕ ДЕЦА. ЕТО , ЧЕ ПАК ЛИПСВАТ ПЪРВИТЕ СЕДЕМ ГОДИНИ.КАКВО ОТ ТОВА , ЧЕ Е ОСИНОВЕН. ПО ТАЗИ ЛОГИКА ВСИЧКИ ОСИНОВЕНИ ДА ЗАПОЧНАТ ДА ВЪРШАТ БЕЗОБРАЗИЯ.ВИНОВНИ СА РОДИТЕЛИТЕ МУ ЗАЩОТО В СТРЕМЕЖА СИ ДА ГО ПРИОБЩЯТ КЪМ СЕБЕ СИ ТЕ ГО ПРОВАЛЯТ ЗА ЦЯЛ ЖИВОТ.С ТЕХНИТЕ ОТСТЪПКИ ПРЕД КАПРИЗИТЕ МУ.МАКАРЕНКО ДА ИМ ПОМОГНЕ.
41
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Учителите си траят, защото не са малко случаите когато след направена забележка на някой пикльо, родителите му идват да се разправят с учителя и то пред децата.
40
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
От цлата история най-много ще страда Леа - всичи ще я помнят с тов тъпанче.
39
0
 
14
 
! Отговори
Аз преди 9 години
Представяте ли си какво ще стане от това дете след 4-5 години - един аутсайдер, сърдит, войствен и невъзпитан, защото никой основно родителите, които вместо да говорят с детето си или да потърсят помощ след като е сменило толкова училища на тези години продължават да го защитават и предполагам, че това става в негово присъствие. Жалко за пострадалото дете- дано се оправи. Ако някой посегне на моето дете по такъв начин сигурно не само училището и София ще му се види тясна!
38
1
 
15
 
! Отговори
Нип преди 9 години
Утрешна мутра,която ще управлява държавата, а момичето с всше ще му е секретарка!Сигурно ще фигурира в някое тефтерче...но до там!Както и сега!
37
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЗА ЯК БОЙ СА ВСИЧКИ КОИТО УНИЩОЖИХА БЪЛГАРСКОТО УЧИЛИЩЕ. ПРЕВЪРНАХА ГО В ЗВЕРИЛНИК. НИКАКВА ДИСЦИПЛИНА. ВМЕСТО ДА ГИ УЧАТ ДЕЦАТА НА НЕЩА КОИТО ДА ГИ ВЪЗПИТАВАТ В ТРУДОЛЮБИЕ И ЛЮБОВ КЪМ ВСИЧКИ ХОРА ТЕ ГИ ПРЕВЪРНАХА В ЗВЕРОВЕ. ТОВАЛИ Е БЪДЕЩЕТО НА ДЪРЖАВАТА? НАРКОМАНИ *** АЙДУЦИ УБИИЦИ И КРАДЦИ. ТОВА Е БЪДЕЩЕТО НА ТАЗИ ТЕРИТОРИЯ. ПЪЛНА РАЗРУХА И УНИЩОЖЕНИЕ.
36
1
 
18
 
! Отговори
8 преди 9 години
Димитър е достатъчно голям за да знае, че остри предмети не се насочват срещу хора. Можеше са стане дори по-сериозен инцидент ако и беше бръкнал и извадил окото. Не саморазправа, ами не знам какво в случая. Това не е малко дете, в неговия етнос връстниците вече са татковци. Не го съжалявайте е извинявайте, можеше да осакати невинно дете!
35
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Насилието и саморазправата, трябва да се толерират и популяризират, аз съм ортопед, а жената зъболекар- скоро отворихме оръжеен магазин и бизнеса не върви...
34
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ah kade e MAKARENKO ? Da vazpitava s prachkata v rakata !
33
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Добре, защо винаги слагат снимка на жертвата?? Пуснете снимка на това *** да го видим !!
32
4
 
16
 
! Отговори
Краси преди 9 години
Първоначално ми мина през ума какво бих му причинила на Димитър, ако направи нещо на детето ми. Но размислих и установих, че нито родителите му, нито в предишните училища някой му е показал как общуват нормално хората помежду си. И възникна въпроса: Кой сега е за бой? Всички възрастни нехайни срещнали детето Димитър, родителите му или самия Димитър? Защо никой не казва досега какви мерки са предприемани ?!Нали ние възрастните възпитаваме поколението си!
31
1
 
8
 
! Отговори
оня преди 9 години
онбашине са криви децата че не са го били апък е трябвало. други хора и други начини си има да му се влияе на това дете... даже не е и ТО проблема ами *** които го възпитават. апък ако някой случайно поради кривата си или права преценка няма значение... посегне на МОЕ дете вместо да ми каже и аз да се занимая, ще му счупя и двете ръце... чужди деца НЕ СЕ ПИПАТ. има си начини
30
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Потресен от коментарите ви, почвам да проумявам какво е решението с проблемните деца в училище. Трябва да пращаме децата си въоръжени с огнестрелни оръжия. Нека сами разрешават конфликтите си, както намерят за добре. Което детенце е по-сръчно и бързо, то ще оцелее в престрелката и ще стане пълноправен член на обществото, в което бащи ошамарват чужите деца в училищата.
29
0
 
16
 
! Отговори
До 31 преди 9 години
Как да се бие това момиче с този агресивен Митко?В класа на моя племеничка такъв се изпикава в кохчето за *** и куп други щуротии ,а учителите знаят кой е и непредприемат никакви мерки за отстраняване от училище.
28
11
 
7
 
! Отговори
Ани преди 9 години
Дават само гледната точка на училището и другите родители, но не и на родителите на виновното дете. Да ги чуем какво те ще кажат.Аз имах подобен проблем с моето дете, което е с заекване и невъзможност да се изкаже. От личен опит мога да кажа, че за децата с проблеми няма адекватно решение и всички го гледат сякаш е прокажен. Децата го подиграват и е много лесно да избухне в дадена ситуация. Сега синът ми учи във Франция, но там защо нямам проблем?Трябва нещо да се промени в България, но кога ли?
27
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На кладата!хахахахахаабе верно обществото се опростачило яконе се знае дали тия не обвиняват детето без причинаозлобени, комплексирани, смазани от живота родители са се нахвърлили върху едно детенека чуем и дететоможе да не е баш таказа директорката, психолога и педагогическият съветник няма да говоря - тия стрини така са се оплашили за службичката си, че са готови на всичко, за да я запазят
26
14
 
1
 
! Отговори
онбашията преди 9 години
До 27хубаво си направил, ама половинчато. сина ти днес ще разчита на тебе, а утре на кого? научи го да се бие, това е истината. ако тия пикльовци ги бяха учили да се бият, щяха да си решат проблема сами, а не цялата държава да ги говори сега.
25
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Vaprosnia Mitko dnes namushkal evreiche, utre shte namushka hristianche ne e izklucheno v sledvashtoto uchilishte da namushka i tvoeto dete. No za sega deteto e malko i dobro zashtoto namushkalo evreiche.Svetnete chervenia svetofar i ne spete ! Da napraviat uchilishta za malki teroristi zashtoto kato porastnat shte stanat golemi teroristi !
24
1
 
24
 
! Отговори
\m/ преди 9 години
Да се ПРЕбие от бой тоя Митко, ама здраво!И разни приказки, че боя не оправял и т.н. си ги разказвайте вечер за спокойни сънища, щото само на сън такъв малък ненормалник с погалване по *** ще се оправи. И да, няма място сред нормалните деца, докато не му влезе нещо в малоумната тиква!