Варненски роми: Обижда ни, че ще идват линейки с охрана

Ромите не са най-големите престъпници, смятат от фондация
198
Варненски роми: Обижда ни, че ще идват линейки с охрана
Снимка: Булфото

Идеята, че ще идват линейки с охрана в ромските махали, ни обижда, обяви пред информационна агенция "Черно море" Николай Николов, който е част от ромска фондация във Варна.

Той обяви, че не смята, че представителите на неговия етнос са най-големите престъпници. “Участвах в един проект, който ни даваше възможност да преглеждаме полицейски документи след задържане на извършители на престъпление. От 10 арестувани 7 са българи, а едва 3-ма роми”, каза Николай Николов.

Още по темата
Проблемът с побоя над лекарите отново е комплексен. Голяма част от най-добрите ни специалисти избягаха в други държави, в момента не достигат бройки по болниците и в Спешна помощ. Когато се обадим да викаме линейка, тя закъснява с 1 час, ето защо може някои роми да са ядосани, смята Николов.

„Вижте, ако аз искам да бия някого, няма да му се обадя по телефона да го извикам у дома с линейка. Просто ще изляза от къщи и ще се сбия в махалата”, обясни Николай Николов.

Знае се кои къщи са проблематични и къде стават побоища над лекари, смята ромският лидер.

Според него не всички медици са бити от представители на малцинството. Има и българи, които посягат на бой, каза Николов.

Автор: Деян Михайлов
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


198
Още по темата: ромиВарналинейки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
0
 
3
 
! Отговори
tube преди 9 години
dobre, togava da idvat s kaski i s actioncameri s wifi i gps na glavite i s skafandri - posle v youtube filmite s simulantite speshno bolni :)
65
0
 
26
 
! Отговори
Кой преди 9 години
Не сте, но дори и при тази нажежена ситуация какво се случи само за два дена?1) В Дебелт, служители, на които ние плащаме, с щитове браниха махалата ви, за да не ви пребият възмутени граждани. И същата вечер точно там бе пребита жена, та да докажете, че сте непоправими и ще вършите безобразия просто ей така, да докажете, че ще е по вашия кеф!2) В Хотанца пак нападнаха медицински екип - по времето, когато България е настръхнала срещу вас именно по повод на такива нападения!
64
1
 
6
 
! Отговори
ХИТЪР ПЕТЪР преди 9 години
Предлагам всички студенти които следват медицина да минават курс при К .Пулев и ако издържат на бой тогава да стават медици. КАЗАХ.
63
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За да спестим пари от охрана,нека заедно с линейките да идва и по един данъчен с камера.Само да снима незаконните търговски обекти в ,,бедняшкия,, квартал
62
0
 
15
 
! Отговори
Манго кажи си го: преди 9 години
Нию са убиждами кату гледами полицията наоколу,щоту докату доктура ни приглеждъ,пулицая шъ види ,че сми ,,брали,, джелязу
61
0
 
14
 
! Отговори
Ангел преди 9 години
Аз предлагам да им пратим заместника на д-р Менгеле! От всички болести ще ги излекува! ;)
60
1
 
17
 
! Отговори
ромката преди 9 години
Като се обиждат чернюгите да не викат линейки, а да се лекуват сами с черни магии и катран.
59
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В САЩ са ноправили тока, за осигурените има спициални болници. Том неосигурен не може да припари! Има болници за неосигурени в които работят начинаещи лекари и се чака по 10 - 12 часа. Резултата от лечението е тото-лото. И така. *** да се кара в такава болница и там каквото стане. Там има и здрава охрана. Правиш глупости, бой по кратуната и в затвора за доста време.
58
1
 
33
 
! Отговори
Уау преди 9 години
Най-интересно е ,че дори и животните когато разберат че този който е при тях им помага спират да ръмжат и да ритат ,а само тези двуноги посрещат лекарите като врагове с тояги ,е няма такова племе.
57
1
 
38
 
! Отговори
Оня преди 9 години
Мен пък ме обижда че не си плащате нищо и сте неграмотни пиявици ... но какво да се прави .. .обидчив съм си явно
56
0
 
29
 
! Отговори
хха преди 9 години
Аз предлагам да се направят промени и само хора с платени здравни осигуровки да могат да ползват линейки. А другите сами да стигат до болницата - с такси например. А там вече медиците да преценят дали случаят е спешен или не. И ако не е моля плащайте си.
55
0
 
34
 
! Отговори
dada преди 9 години
До кога някакви си фондации ще определят начина ни на живот!!!
54
0
 
17
 
! Отговори
От Полицията преди 9 години
до анонимен 59Той не е убил жена си с брадва!Тя тъкмо се връщала от хола където напойла коня и му дала малко сено и се спънала на брадвата и без да иска паднала върху нея и си отсякла главата....Невинен е !
53
0
 
3
 
! Отговори
abreviatura преди 9 години
v bg neandertalzi uzat neandertalzi kak da ziveiat ,POMIARSKA NAZIA DIVAZITE SI OSTAVAT DIVAZI ,DA POSRESHTNEM NOVIA AFGANISTANSLED VREME SHTE ZAPOZNAT DA SE RAZDAT *** KAKTO E I SEGA ,NO V PO GOLIAM MASHTABNISHTO NE MOZE DA SPASI VEEZE TAIA NAZIA ,NITO MOLITVI OT BEZBOZNI HORA ,NITO KLETVI,NITO ZERTVOPRINOSHENIA ,NISHTO
52
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Егати неандерталската логика. Мен пък ме обижда някакъв проточовек няколко хиляди години назад еволюционно да ми обяснява основите на цивилизацията.
51
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А като убивате жените си с брадва- хора ли сте, човеци ли сте, какво сте? Той жена си убил, та няма да посегне на екип за бърза помощ ли? Въобще имате ли нужда от такава.......
50
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе, той преди 70 години един чичко с едни мустачки знаеше как да се справи с проблема, ама...не му позволиха да си завърши започнатото.
49
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
буахаха този само като му четеш изказванията и ти идва и жандармерията да им пратиш. Ако му се биело щял да излезе из махалата ... хахаха ами то така може пък да му се добие и лекар, че у маалата къде ще го намери. А пък как така си седиш и изведнъж ти се идва да биеш някого, бе просто така. Идеално, пък и това от 10 арестувани 7 били българи а 3-*** какви са, небългари ли, чшшш това не е ли расизъм бе ?
48
0
 
36
 
! Отговори
do 55 преди 9 години
При 15% роми и 85% българи, министъра спомена че от 220 посегателства над лекари, 170 са от ***, т.е. 75% от битите лекари. Демек *** престъпност по отношение на лекарите се получава непропорционално по-голяма и е доказателство за съществуващ проблем. Т.е. *** бият лекари 5 пъти повече от "нормалното" статистическо разпределение на популацията. На кой не му е ясно че има проблем с нечовеците???
47
0
 
31
 
! Отговори
Ico преди 9 години
Съмнявам се даните на този да са точни и все пак. В България живеят 5% роми и 85% българи. Статистически е нормално да има повече престъпници бълари от колкото *** и все пак 3 от 10, прави 30% ромска престъпност?!?! Даже и по на ромската фондация сметките, сочат, че е по вероятно да си *** престъпник в тази държава от колкото българин ...