Варненски роми: Обижда ни, че ще идват линейки с охрана

Ромите не са най-големите престъпници, смятат от фондация
198
Варненски роми: Обижда ни, че ще идват линейки с охрана
Снимка: Булфото

Идеята, че ще идват линейки с охрана в ромските махали, ни обижда, обяви пред информационна агенция "Черно море" Николай Николов, който е част от ромска фондация във Варна.

Той обяви, че не смята, че представителите на неговия етнос са най-големите престъпници. “Участвах в един проект, който ни даваше възможност да преглеждаме полицейски документи след задържане на извършители на престъпление. От 10 арестувани 7 са българи, а едва 3-ма роми”, каза Николай Николов.

Още по темата
Проблемът с побоя над лекарите отново е комплексен. Голяма част от най-добрите ни специалисти избягаха в други държави, в момента не достигат бройки по болниците и в Спешна помощ. Когато се обадим да викаме линейка, тя закъснява с 1 час, ето защо може някои роми да са ядосани, смята Николов.

„Вижте, ако аз искам да бия някого, няма да му се обадя по телефона да го извикам у дома с линейка. Просто ще изляза от къщи и ще се сбия в махалата”, обясни Николай Николов.

Знае се кои къщи са проблематични и къде стават побоища над лекари, смята ромският лидер.

Според него не всички медици са бити от представители на малцинството. Има и българи, които посягат на бой, каза Николов.

Автор: Деян Михайлов
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


198
Още по темата: ромиВарналинейки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не са за трепане ***,а управляващите вече 25 години ! Та това си е четвърт век бе роби !!!
25
3
 
32
 
! Отговори
Щирлиц преди 9 години
Страх ви е от истината,господа журналисти...Защитавайте ***,пренебрегвайте българите.Трийте неудобните мнения!Тая година рядко-догодина непрекъснато!!!
24
18
 
7
 
! Отговори
Циганин преди 9 години
Като чета кометарите имам чуството ,че всички смятат *** виновни за проблемите си и всичко случващото се в държавата се виновни *** .Ще Ви разкажа случай : Един приятел българин вика полицията ,че някои са влезнали в двора на комшията му и полицията идва със сирена!!! и тези побяганли (***) и те по тях ,хващат единия и той им отговаря ,че е видял че някой бяга и той го подгонил и какво полицията му направи -пусна го.Не мислете ,че и ние *** не искаме тези да бъдат наказани.
23
16
 
5
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 9 години
С РИСК ПАК ДА МИ ИЗТРИЯТ КОМЕНТАРА ЩЕ ОБЪРНА ВНИМАНИЕ НА ТОВА КАКВО Е ВИДЯЛ ТОЗИ ЧОВЕК В ПОЛИЦЕЙСКИТЕ ПРОТОКОЛИ ,КОЛКО % ОТ КРАДЦИТЕ СА БЪЛГАИ,КОЛКО *** !!! АКО НИТО ЕДИН БЪЛГАРИН НЕ МИ ИЗТРИЕ КОМЕНТАРА ,ПРОСТО ЩЕ Е ГОЛЯМ КЪСМЕТ ЗА МЕНЕ ! АБЕ ШАНС ,АКО ТРИЯТ ДА ТРИЯТ !
22
2
 
9
 
! Отговори
БРАННИК преди 9 години
Едно е ясно, на държавата не може да се разчита, разчитаме на себе си и бижните, до колкото са останали такива. Всеки да решава сам за себе си, дали ще търпи. Понеже решения има, но те няма да се понравят на западните ни партньори. СРЕБРЕНИЦА!
21
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Правилно,в *** държава,трябва само да се мачкат престъпниците,наречени "държавни служители " !
20
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ГУРБЕТЧИЯСлушай бе, продължение на гърба! След като не си българин какво търсиш в българските форуми? Потегляй към Анадола - там ти е мястото!
19
2
 
50
 
! Отговори
Гневен българин преди 9 години
Първо се казват ***,а не роми.Второ,щом не искат линейки с охрана (те и не заслужават медицинска помощ) ще им пращаме само охрана.Да ги бие профилактично.
18
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нас не ни обижда че в Аспарухово загинаха хора заради тях.
17
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До булгаринАми ако линейката закъснява поради това, че *** са пребили лекаря? И аз закъсам? На кого да се оплаквам? На теб? Който явно няма нищо общо с българите?
16
4
 
6
 
! Отговори
bulgarin преди 9 години
До столичанинУ столицата пристигат бързо, нали вече линейките са разположени по стоянки по кварталите. Отделно у столицата има много повече болници на глава от столичаните, отколкото в провинцията.
15
2
 
16
 
! Отговори
столичанин преди 9 години
До булгаринМи ела да живееш в столицата, ако мислиш че тук линейките пристигат за 5 минути.
14
14
 
5
 
! Отговори
решение преди 9 години
Проблемът идва от бавното и нискокачествено обслужване от линейките. Ако това се оправи, ако има повече линейки и по-добро обслужване, тогава няма да го има и проблема с линейките посещаващи ромските територии. Отделно, ромските лидери също могат да помогнат за решаването на проблема, но трябва и държавата да подобри обслужването.
13
21
 
7
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 9 години
ВЪПРОС ДО ТРИЯЧИТЕ НА КОМЕНТАРИ -КАКВО ВИ КАРА ДА СИГНАЛИЗИРАТЕ ЗА НЕУМЕСТЕН КОМЕНТАР ЗА ДА ИЗТРИЯТ КОМЕНТАРА СЛЕД КАТО В КОМЕНТАРА НЯМА ОБИДНИ ДУМИ ,А МНЕНИЕ ?! ВИЕ българите ИЗОБЩО ИМАТЕ ЛИ НАМЕРЕНИЕ ДА СТАНЕТЕ ХОРА И ДА ДАДЕТЕ ПРАВО НА ВСЕКИ ДА СИ КАЗВА МНЕНИЕТО ИЛИ СМЯТАТЕ ВЕЧНО ДА СИ ОСТАНЕТЕ българи ?!
12
22
 
4
 
! Отговори
булгарин преди 9 години
До Лумпенщилцхен, ти ако си да викаш линейка и тя се забави и дойде след час, няма ли да се ядосаш? Я си представи, че е за нещо наистина спешно, не си я викал защото имаш температура, а например получиш инфаркт и се задушаваш?Затова, нека да не виним ромите за несвършената работа от някой друг.
11
2
 
31
 
! Отговори
до 10 преди 9 години
"Бугарино" ако тия повече от милион човеко-подобни си плащаха данъците и осигуровките, дали нямаше да има повечко пари за допълнителни линейки и подобряване на качеството на здравеопазването? Аз нямам семейство, защото храня с удръжките от заплата си поне още 4 ***, а като ми се наложи на мен да ползвам услугите на Бърза помощ, пак си плащам като частник! Същото важи и за полиция, пожарна, административни услуги, битови услуги (ток, вода, такса смет и тн.)
10
0
 
3
 
! Отговори
и после кво преди 9 години
До Azедва ли посягат на някого от изброените от Вас - без да съм стъпвал в Канада ! ! !
9
2
 
36
 
! Отговори
Лумпенщилцхен преди 9 години
"може някои роми да са ядосани"А може ли и някои българи да започнем да се ядосваме, А???Аз пък не бих се обидил ако ще и с изтребители да екскортират линейка като я викна. Защото не бия лекари.
8
19
 
5
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 9 години
НАПИСАХ ЕДНА ИСТИНА ,българите ВЗЕХА ЧЕ МИ ИЗТРИХА КОМЕНТАРА ! НЯКОИ " хора " СА НЕВЪЗМОЖНИ !
7
27
 
2
 
! Отговори
булгарин преди 9 години
Прав е човека като казва че закъсненията на линейките може да са причина за ядосването на ромите. Защо се допуска линейките да закъсняват за 1 час, а не се направят стоянки във всеки квартал за линейки, както е у столицата?Просто трябва да се подобри качеството на обслужването за да няма ядосани клиенти.