Няма купувачи за лъвчетата от разградския зоопарк

Готвят нов търг за 18 декември
4
Няма купувачи за лъвчетата от разградския зоопарк
Снимка: архив, Ройтерс

Не се явиха кандидат-купувачи на публичния търг с тайно наддаване за трите лъвчета от разградския зоопарк. Търгът за продажбата на лъвчетата трябваше да се проведе днес в зала 102 на община Разград, съобщи БТА.

Началната тръжна цена бе 1800 лева без ДДС, по 600 лева за всяко едно от тях.

Още по темата
Юрисконсултът в отдел "Земеделие" на община Разград Сабри Дурльов обясни, че няма нито един подаден документ за участие в търга. Бил е закупен само един комплект с документи, но не се знае от кого.

На 18 декември предстои да се проведе повторен публичен търг.

Процедурата за продажба на лъвчетата стартира след проявен интерес от страна на цирк "Балкански".

Главният експерт "Земеделие и стопанска дейност" в община Разград д-р Михаил Балтаджиев обаче обясни, че циркът не може да участва в търга, тъй като Законът за закрила на животните позволявал продажба на лъвчета само на зоопаркове и на спасителни центрове.

Трите лъвчета са от мъжки пол и са родени на 14 юли от лъвицата Рая. С тях общият брой на лъвовете в разградския зоопарк наброява седем и от общината изразиха притеснения, че няма да се справят с изхранването. Освен това заявиха, че няма да имат възможност да осигурят и отделни помещения за животните.

Балтаджиев каза, че общината няма да изостави животните и ако се наложи, ще изгради отделни клетки за тях, ще осигури и необходимите средства за изхранването им.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: Разградлъвчета
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
6
 
! Отговори
Рина преди 9 години
Ах, сладки големи котьовци! Още по-големи ще пораснат. Чудесни са!
2
0
 
4
 
! Отговори
Вяра преди 9 години
Kaкво му е на цирк "Балкански"? Ама че нелепи разпоредби!
1
1
 
16
 
! Отговори
любител преди 9 години
Ами просто може би е нужна по-мащабна кампания. Някой зоопарк от чужбина може и да има интерес към малките лъвчета. те са такава рядкост...Успех и дано попаднат в добри ръце!