Починал е шофьорът на камиона с полицаи, обърнал се в дере

Служителите са се връщали от смяна след охрана на българско-турската граница
Обновена: 26 дек 2014 17:25 | 26 дек 2014 10:19, Камелия Цветанова
154
Починал е шофьорът на камиона с полицаи, обърнал се в дере
Снимка: БТА

Шофьорът на катастрофиралия в района на с. Горно Ябълково, община Средец, камион със служители на МВР е загинал. Това съобщи на брифинг в РДГП-Елхово министърът на вътрешните работи Веселин Вучков, цитиран от БТА.

Още по темата
Той уточни, че водачът на камиона Асен Василев Асенов, на 34 години, от Свищов, е бил служител на "Гранична полиция"-Русе.

Мъжът е семеен, с две деца. Близките му са уведомени.

Камионът все още не е изваден от дерето, тъй като на мястотоне може да се разположи специализирана техника, уточни главният секретар на МВР Светлозар Лазаров.

От 3.00 ч. тази нощ на мястото на произшествието са следователи от окръжната прокуратура в Бургас, които изясняват причините за станалото.

Образувано е досъдебно производство.

Полицейските служители са се връщали от смяна след охрана на българско-турската граница.

Шестима от пострадалите при катастрофата тази нощ гранични полицаи остават в бургаската болница за лечение.
Двама от тях са настанени в неврохирургията с травми на главата. Други двама са в ортопедичното отделение със счупени крайници и още двама - в хирургичното отделение. Опасност за живота им няма, съобщиха от болницата.

От болницата уточниха, че в периода от 2.40 ч. до 7.30 ч. в здравното заведение са постъпили 12 гранични полицаи, които са получили различни наранявания при преобръщането на камион ЗИЛ-131 край с. Горно Ябълково, община Средец.

Шестима от служителите на МВР са освободени за домашно лечение, тъй като са били с по-леки травми.

Лазавор заяви, че въпреки нараняванията и психическия стрес, полицаите са направили всичко възможно, за да спасят своя колега, затиснат от кабината на камиона, но не са успели.

Ще бъде променена организацията на охраната по участъка от границата, където през нощта се случи катастрофата.

"Целта е да преодолеем последици от тежкия инцидент, без това да се отрази на ефективността на нашата работа", поясни главният секретар на МВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


154
Още по темата: болницакамионМВР
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не мога да разбера какво става в тая наша България. Такова безхаберно отношение към човешкия живот има само в Африка. И все няма виновни, и все по високите етажи и политиците си измиват ръцете. Тяхната работа е да лапат, не да мислят за хората. Бог да го прости човека.
70
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бог да го прости, човека. Жалко за дечицата му - ще растат сираци.Оцелелите дано се оправят бързо.
69
1
 
22
 
! Отговори
сис преди 9 години
До пеши пътрул- След 16 часа смяна, при която си вървял километри напред назад по границата, в 12 часа посред нощ посред зима, ще вървиш още 10-15 километра пеша?!? Браво робокоп! Да имахме повече като теб! Ти впрочем що не се пишеш доброволец? Или ти е страх от тъмното просто?
68
1
 
5
 
! Отговори
сис преди 9 години
На истината слагате минуси!!!!!!! ***!
67
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
От град Средец съм.Виждам постоянно момчетата .ОМЕРЗЕН СЪМ ОТ КОМЕНТАРИТЕ НА ПОВЕЧЕТО.МЕРЗОСТ, ПОДЛОСТ, ЗАВИСТ.***, ДОЛНИ МАМИНИ СИНЧЕТА.***
66
2
 
5
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Няма да се учудя ако започнат да използват градския транспорт за придвижване.По сигурен е.
65
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Безотговорните действия на неадекватните политици ще доведат и до по-големи бели. Който премахна гранични войски и заставите да ходи да утешава децата на загиналия и да храни напиращите през границите ни всякакви екземпляри. Това е политическа отговорност, а виновникът си е сложил подписа и се знае кой е.
64
2
 
17
 
! Отговори
сис преди 9 години
Днес е това момче, утре ще е друг-ваш близък, приятел, брат, син, съпруг!!! Те са там за да работят, да пазят границата, а не да бедстват!!! Те са там и няма лошо-това им е работата! но!!!!Не се прави нищо, за да се осигури ефективно осигуряване на границата и сигурността на тези, които работят там. В 21 век охраняваме границата като първобитни! А къде отиват парите от Европа?!?!?
63
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Истина е че при почти 60 000 щат в МВР,почти 2/3 са такива,които през живота си не са виждали жив престъпник!Истина е,че съм прослужил 20 години в МВР-в"окопите" ! Истина е,че вече 3-4 години не съм виждал и не зная,кой ми е Районния инспектор,въпреки че приемната му е на 20-30м.срещу дома ми.Истина е,че оставащите 1/3 нямат желание,сърце и призвание да вършат нещо повече от това,да си чоплят носовете и да си пресмятат трудовия стаж!
62
1
 
21
 
! Отговори
сис преди 9 години
Писна ми да слушам и чета колко са такива и онакива полицаите! По границата ни е първобитна история! Вместо да харчат милиони за една педя ограда, да бяха пуснали през лятото един булдозер да подравни горските пътища, по които вървят зиловете и джиповете. Да бяха засипали с чакъл. Да бяха ремонтирали заставите и да върнат нарядите там. А не като сървайвари да оцеляват при първобитни условия. Помнете, ако не се променят нещата ще има още инциденти!!!!! Идва зима!!!
61
4
 
12
 
! Отговори
sis преди 9 години
Алкохолна проба ли??!?!? А кой ще провери какво е състоянието на "пътя" по който се движи камиона, какво е техническото състояние на сто годишната бричка, с която превозват полицаите?Аз съм много добре запозната, защото мъжът ми дава наряди именно там през месец-два. За по 15 дни са в командировка!При последното отиване дърво падна върху зила и проби каросерията, двама пострадаха леко.Тогава той сподели за първи път какво се случва там и беше сигурен, че ще стане нещо подобно. Всеки наряд е така
60
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Алкохолна проба?
59
2
 
8
 
! Отговори
До 39 преди 9 години
Не ми се струва много уместно,*** като 39,да дава оценка за това кой на кого и как плаща осигуровките!Колегата блъснал и убил детето на тротоара да си получи и ще си получи заслуженото!
58
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
kofti rabota. zagubata na roditel i po vseko vreme kamo li po praznicite e uzasna tragediamilo semeistvo, nie vkasti mislime za vas. basta vi e opazval granicata ni. toi e geroi....Вучков: Пострадалите гранични полицаи са без опасност за живота. i nesto da kaza za po4inalia grani4ar- nema takav serial. dobre 4e Obrazovania minister ne se e izkazal
57
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До granicaЩо не се научиш да пишеш на български? Не е толкова сложно!Има два бутона на клавиатурата,натискат се едновременно и сменяш азбуката! На единия има стрелка на горе,на другия пише Alt!Намират се долу,в ляво!
56
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До психолог от МВРАко осъзнаеш,колко си *** ще вземеш да се гръмнеш веднага!
55
1
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Доста неща не са известни и няма и да ги кажат.Едно обаче става ясно - каква е тази безумна организация и кой "умник" е решил по този начин да се охранява границата?Какво означава полицаи от различни РПУ-та да пътуват като "чувал с картофи' в стари ЗИЛ-ове?Защо не се реши войските ни да охраняват границата? Както преди имаше военни поделения близо до нея?Какви са тези безумни пътувания, необосновани разходи и рускуване живота на полицаите, които всъщност са със съвсем друго предназначение?
54
1
 
4
 
! Отговори
До 11 В.Узунов преди 9 години
Аем Узунов,сирачетата не викат ли- чиче ,дай дупата
53
0
 
17
 
! Отговори
qmbol преди 9 години
za 700lv zaplata da si izgubi6 jivota v taq mizeriq
52
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До психолог от МВРЕстествено виж как си знаеш урока!