130 снегорина на два пъти чистиха София

Снеговалежът ще продължи и днес, съобщават от НИМХ
27 дек 2014 07:45,
46

 Снимка: Булфото

През изминалата нощ са направени две обработки на улици и булеварди във всички 24 района на София поради снеговалежа, съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура”.

Фирмите, ангажирани със снегопочистването, са обработвали със смеси срещу заледяване улиците, по които се движи масовия градски транспорт, опасни и стръмни участъци, мостове, улици с обществена значимост, общински пътища, както и частично вътрешно-квартални улици. Изпълнявано е и избутване на снежна маса от пътните платна.

На терен са работили над 130 снегопочистващи машини. Обработена е и Южната дъга на околовръстен път. В планината Витоша е извършено опесъчаване на пътищата „Бояна”-„Златните мостове” и „Драгалевци”-„Алеко”. Към момента продължават обработки на улици в районите „Овча купел“, „Панчарево“, „Красна поляна“, „Връбница“ и „Студентски“.

Градският транспорт се движи по всички линии.

От Агенцията по пътна инфраструктура съобщават, че републиканските пътища са проходими при зимни условия, а температурите в страната варират от - 5 С° до + 6 С°.

Слаб вятър духа в областите Разград, Силистра, Смолян, Шумен, Варна,Видин и Перник . Сняг вали в областите Разград, Силистра, Смолян, Шумен, Монтана, Русе, Габрово, Търговище, Ловеч, София, Пловдив, Видин, Пазарджик, Плевен , Враца и в районите на Трън и проходите на Републиката и Шипка.

Пътните настилки са сухи, на отделни места мокри, заснежени, заледени, обработени и опесъчени.

От АПИ напомнят на шофьорите да използват автомобилите си оборудвани за движение при зимни условия.

ОТ НИМХ към БАН съобщават, че и днес, в по-голямата част от страната, ще продължи снеговалежът. В югоизточните райони и по Черноморието пък ще вали дъжд. Ще духа умерен северозападен вятър и с него ще продължи да нахлува студен въздух. След обяд валежите ще започнат да спират, а облачността от югозапад да се разкъсва. Mаксималните температурите ще бъдат между минус 2° и плюс 3°, в София около -1°.

Над Черноморието ще е облачно с превалявания, в северните райони от дъжд и сняг, в южните от дъжд. Ще духа умерен северозападен вятър. Максимални температури на въздуха 3°-5°. Температурата на морската вода е 8°-10°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Над планините времето ще бъде облачно, по билата и мъгливо. Ще превалява сняг. Вятърът ще е умерен до силен от запад-северозапад. Температурите ще се понижават и максималната на 1200 метра ще е минус 4° - минус 5°, на 2000 метра - около минус 11°.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В тая държава има само един град....В София се влагат толкова пари колкото във всички останали населени места. Това е геноцид.
25
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
e sofeto triabva da e 4esto; da vidim do koga
24
0
 
3
 
! Отговори
Светла преди 9 години
До до СветлаГрешиш, мой човек. При еднократна употреба на И няма запетая, но при случая тук - повторение, няма грешка - поставя се запетая. Не можеш да правиш забележка на баба си - нескромно, но съм над 60 и владея перфектно много науки:). Вие младите редовно "отсъствате от час". Но не се отчайвай, времето е пред теб, при желание всеки става почти перфектен:).
23
0
 
3
 
! Отговори
баи Ганю преди 9 години
Да не се жалят парите за София.Ако трябва още ще се отпуснат.От 25г насам всичко за София.София е България.Другата България кучета я яли.Фандъкова наи добрата и способна кметица.От нищо прави нещо.Ураааааа!Тя ще бъде следващият президент.
22
1
 
8
 
! Отговори
Дядо Петър преди 9 години
Как пък на нито една от снимките снегоринът НЕ РИНЕ!Защото, очевидно няма нищо за ринене.Освен продажните общинари, които заедно с почистващите фирми цоцат ли цоцат.А също и продажните медии, които непрекъснато се слагат на властимащите.
21
1
 
3
 
! Отговори
провинциалист преди 9 години
"130 снегорина на два пъти чистиха София"Хей ,софиянци.Какви са тези снегорини ,какво е туй чудо.Голямо разточителство ,голямо харчене..Нали Бойко ви каза "да ловите снежинките във въздуха" ? Защо не му изпълнявате "заветите"? Ще се наказваме да знаете. Изхарчихте парите в "хубавото време" и когато "падне снежеца" ще трябва да чистите на бригадирски начела -с лопатите.
20
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Една уж щеше да лови снежинките още във въздуха, ама май е налапала Мутренския и е забравила.
19
0
 
6
 
! Отговори
браво преди 9 години
...нали за това им плащат, баница ли да им носим!?
18
0
 
4
 
! Отговори
kolio преди 9 години
tyk v pazardjik slance pehe prokapa samo dajd ni6o povehe
17
1
 
4
 
! Отговори
муха слон мед преди 9 години
До БоСимеонов щото кметицата и кмета главния горски чобанин си правят ПР по селската соф. телевизия , зимно време няма много новини , па и да се отпуснат допълнително пари и пак пари , на генерал снегорин хай тек чобанина хващащ снежинки във въздуха , после идват новините за топлофикация и те искат пари и пак пари щото са хай тек .....
16
1
 
6
 
! Отговори
гражданин преди 9 години
Прави ми впечатление че напоследък поръчкови статии се появяват и за времето Сега снощи казаха ;голям сняг навяване; Машините чистили 2 пъти в София а тука при нас пече слънце [Чирпан] Да не вземе някои да се откаже да ходи на Банско или Боровец Пампорово....
15
3
 
4
 
! Отговори
оа преди 9 години
да чистиш е едно а да хвърляш луга е друго!!!Лугата разваля инфраструктурата на града, цапа ражда, сват манталитети огради и всичко каквото е от метал включително и обувките на хората се скапват от тази химия!!!А когато изсъхне този химикал при вдишване води до рак ,и други тежки заболявания !!!
14
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами браво...
13
1
 
5
 
! Отговори
Светла преди 9 години
До СветлаИ аз изпуснах една запетая :)"....Весело посрещане на Новата 2015г. и здраве, и успех през нея."
12
2
 
5
 
! Отговори
Светла преди 9 години
До не4оЧестито Рождество - това никъде не прочетох, а то е основното - топлината.Че е тъпо, тъпо е да се дават уроци по граматика/правопис, ама някой има много отсъствия точно от тези часове. Абе, приятел, защо Й не го бакариш за нищо? Питам с най-добри чувства, не е заяждане.Весело посрещане на Новата 2015г. и здраве и успех през нея.
11
1
 
45
 
! Отговори
БоСимеонов преди 9 години
Защо, когато някой си върши работата за която му се плаща, в медиите се отразява като едва ли не подвиг.
10
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пътните настилки са сухи, на отделни места мокри, заснежени, заледени, обработени и опесъчени. Е па няма такива *** !!! Тук там ще вали ....
9
8
 
21
 
! Отговори
Уау преди 9 години
Паднаха 10 см. сняг и ура София почистена я не ме размивайте.
8
4
 
11
 
! Отговори
не4о преди 9 години
4е все едно не сме го ползвали..слушаи приятел тук в момента ако коментираш нещо ,то е за времето в бг..а не кои как трябва да пише или дали може така да пише....разбери ме правилно ....тъпо е
7
4
 
4
 
! Отговори
до не4о преди 9 години
а мога ли да използвам (6) вместо (Ш)