30 см е новата снежна покривка в Банско

За Нова година ще работят всички писти и съоръжения
29 дек 2014 14:48, Анисия Иванова
22
30 см е новата снежна покривка в Банско
Откриването на ски сезона в Банско. Снимка, архив: Булфото

Около 30 см е новата снежна покривка в курорта Банско, за Нова година се очаква да заработят стопроцентово всички писти и съоръжения. Това съобщи Иван Обрейков - маркетинг-мениджър на скицентъра "Банско".

Той обясни, че вчера е паднал 10 см нов сняг, днес към естествената снежна покривка се добавиха още 20 см, при минусовите температури работят и оръдията за изкуствен сняг, което прави условията за ски отлични в скизоната на курорта Банско.

Снежната покривка на различните места е между 50 и 80 см.

В момента са обработени и отворени почти всички писти с изключение на "Тодорка", "Балканиада", "Чалин валог", както и ски пътят, който свързва "Бъндеришка поляна" и Банско.

Очаква се утре и за Нова година да бъдат пуснати и те, както и да започнат да работят стопроцентово и всички съоръжения, които ги обслужват, каза Обрейков, цитиран от БТА.

Днес в курорта е слънчево, но мразовито.

Температурите в района под връх Тодорка и на Платото са около минус 10 градуса, около минус 5 - на "Бъндеришка поляна" и "Шилигарника", а в Банско - около минус 3 градуса. Духа и вятър, който вчера е бил доста силен и е станал причина да бъдат спрени временно съоръжения в най-горната част на скизоната.

Много скиори и сноубордисти се спускат в момента по пистите, съобщи още Обрейков. Сред гостите на курорта преобладават българите, англичаните, гърците, македонците, срещат се също израелци и туристи от други държави, уточни той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
1
 
! Отговори
Виктор преди 9 години
И *** ми порасна с 10см след наколенките на доктор Ливайн!!!
18
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дааамм, тази статия изобщо не е платена :)
17
1
 
11
 
! Отговори
Мутрофалит преди 9 години
Най-смешния, презастроен и отвратителен имен курорт и у нас и в Европа. Който иска да виси по 3 часа дневно на лифтове и да прави по 6-7 спускания е добре дошъл. За останалите има куп по-евтини и достъпни алтернативи, където можеш да се разглобиш от ски.
16
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 17 Ми то по тази логика, никой сериозен скиор не кара по 5 дни на сезон, *** с сещаш, че не мога да си взема 30 дни отпуск ;-) . Но въпросът не е в това, а в самото отношение.
15
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Никой сериозен скиор не ходи в почивни дни на ски, когато е най-претъпкано и изорано. Ако си умен, си вземаш 5 дни отпуска и ходип през делничните дни - почти няма опашки, пък и "орачите" са много по-малко.
14
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Когато Пампорово и Боровец са били курорти с хиляди туристи ,в Банско кротко са пасели овчици из ''пистите''
13
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
3, ти от Банско ле си? от 2003 год. ходя в Австрия. Като си калмук и не знаеш езици, плащаш като турист:)))) Макс. 2000 лв. за семейство с 2 деца. Всичко:) Бъди здрав!
12
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 13. Ти кого се опитваш да заблудиш ?!? Или имаш интереси... Българите вече могат да си позволя да пътуват и го правят айде да сравняваме цени ако искаш а? Аз мога да ти дам от Шамони., а пътя си е път, това е,
11
9
 
4
 
! Отговори
до 12 преди 9 години
Драги ми смехурко, връщам се от ски в Тирол. Ами, за 1 седмица за 2ма души с бензин, храна, спане и прочее почивката излезе 4000лв., което си е една сносна заплата. Беше претъпкано, пистите не са на ниво все още. За сравнение- тук в Банско караме 2ма 1 седмица за 1000лв. при прекрасни условия.
10
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За същите пари отивам в Тирол. Цеко има мнооооого здраве от мен. Не давайте пари на мутрите, които ви ограбват! Без Цеко, Златев, Борисов/Пашата, без Ковачки, без Цветелина, без морските мутрагени! Ще си харча парите НАВЪН! ***!
9
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Явно на повечето Българи мненито за Банско е еднакво... 60 лв за карта си е доста, при положение, че се кара до обяд (следобеда всичко е изорано) Но най-ме дразни отношението на таак наречените "Банскалии" пълни сляци и ***... Много си повярваха, ама много.Никога повече банско...
8
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ВЧЕРА ЕДИН ПРИЯТЕЛ СЕ ВЪРНА ОТ ТАМ И КАЗА ЧЕ СНЕГА Е 5 СМ. А ОРЪДИЯТА САМО ВДИГАТ ПУШИЛКА.
7
1
 
15
 
! Отговори
Перун преди 9 години
При липсата на състезателни и сезонни карти 60лв на ден е непосилно за повечето спортисти. Планината там е страхотна, но политиката на ПрееБанско е изцяло АнтиБългарска - с цел да се изгонят хората, които живеят за да карат!
6
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е как, малко следобеден сняг и в Банско направо имат 3 метра.
5
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А тази статия изобщо не е платена.30 см сняг имало при положение, че в Банско е валял 5 см... Но ходете и карайте ски върху камъни и пръчки.
4
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ей тези от Юлен много лъжат значи...... ;-)
3
3
 
13
 
! Отговори
Банскалия преди 9 години
Жалко, не трябваше и 30см сняг да има. Да кара само на изкуствен и да му иде сезона.
2
0
 
4
 
! Отговори
djudje преди 9 години
v poslednoto izrechenie e velikoto otkritie na avtorkata :))))
1
0
 
15
 
! Отговори
Киро преди 9 години
К.З.Ц.М. За малко да му изгърми пирамидата, ама го спасиха с народни пари.