Натровените деца са яли развалена храна

Агенция по храните започна проверка на фирмата за кетъринг
Обновена: 3 мар 2015 15:19 | 3 мар 2015 15:10,
25
Натровените деца са яли развалена храна
Снимка: Dnes.bg

Състоянието на всички 12 натровени деца с умствена изостаналост от Асеновград се стабилизира. Това съобщиха за Dnes.bg от Инфекциозната болница в Пловдив. Първоначалната проверка сочи, че храната, която са консумрали, е била развалена.

Още по темата
До обед все още някои от децата бяха на системи в Инфекциозна болница. Взети са им кръвни проби, като резултатите от тях ще станат ясни до три дни.

„Всички са постъпили вчера в преди обяд с хранително натравяне, в момента състоянието им е значително подобрено, няма на венозна реанимация, съобщи за Dnes.bg  д-р Антонина Динева,  дежурен лекар в Инфекциозна болница – Пловдив

Най-вероятно храната, която са яли, е била развалена. Всички 12 деца са консумирали рибена чорба, дроб сърма, боб и крем какао.

„Фирма за кетъринг е доставила храната, според двете служителки в дома тя не е била прясна за консумация”, каза още д-р Динева.

Агенцията по храните започна спешна проверка на фирмата-доставчик.

Всички деца, които са на възраст между 5 и 23 години ще останат до края на седмицата в болница за наблюдение.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още по темата: натравянехранадеца
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Коя е фирмата? Ще отидат ли на прокурор? Децата ще получат ли обезщетение? В други ден ще чуем ли за развитието на случая? Имам много въпроси...
17
0
 
3
 
! Отговори
Негодна държава преди 9 години
Тя цяла България е залята с отровни лимони от Турция. Те са с тъмно оранжева мека *** и са за фрешове. Значи когато не един магазин, а цяла държава е залята с опасен за здравето продукт сами можете да си направите изводите колко ефективна е тая агенция по храните!
16
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе Льольо стига цитира баба си... риба и мляко ... ***.
15
1
 
2
 
! Отговори
чревоугод преди 9 години
Ял съм всякяква риба в комбинация с всякакви млични продукти - от малък. Няма проблем с това. Ако са РАЗВАЛЕНИ е друго.
14
5
 
1
 
! Отговори
Льольо преди 9 години
До до ЛьольоАман от лекари като теб тогава..... 90% от лекарите в българия не ставате за нищо, другите 10% са читави но отиват да работят навън. Ти си продажна мишка и искаш само пари от хората и поставяш неправилни диагнози, убеден съм. Тъпчеш хората с какви ли не лекарства, които и ти самият не знаеш за какво са. И се наричаш лекар, а ***?
13
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какви са тези деца на по 23 години, дето дори не могат да си кажат какво ги боли?
12
1
 
9
 
! Отговори
кинолюбител преди 9 години
Служителките преценили, че храната не става - е как тогава са я дали на обитателите на дома? Да не би да са я видели, след като 12 злощастни младежи са яли? Не е нужно да си полицейски инспектор от филм, за да се зачудиш на написаното.
11
2
 
15
 
! Отговори
Бай Тошо преди 9 години
Името на фирмата. Всичко друго е немаловажно.
10
1
 
5
 
! Отговори
Нищо ново преди 9 години
Как не са се усетили, че храната е зле? Нали първо в техните котелки сипват нещо не се връзва
9
1
 
12
 
! Отговори
Стоян преди 9 години
Тази фирма сега да вземе да храни тези деца една година без пари,това да е наказанието ако има въоще наказание.Те достатъчно са откраднали до сега.
8
1
 
8
 
! Отговори
Гочо преди 9 години
Защо трябва двете служителки да бъдат отсранени?\Да не би да е трябвало да тестват храната ,която им доставят?
7
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе най-накрая няма ли да напишете КОЯ е тази фирма? И името на "управителя" псевдо бизнесмен. И тези двете служителки защо са все още на работа? Как може за даваш на малки дечица храна, която не е прясна? В белите страни случаят щеше вече да е приключен а виновниците да си понасят наказанията, а тук нашите "институции" 1 месец ще проверяват.
6
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Новата герберска реалност.
5
11
 
4
 
! Отговори
Льольо преди 9 години
Не е била развалена а в кофти комбинация. Работещите във дома и най вече шефа на дома гледат да отърват кожата от съда и затова казват че храната е развалена. Просто на децата е дадено риба и мляко (от което разбира се се натравяш) и същите тези които работят там са ***. Как може да направиш комбинация с риба и мляко???? На всички грамотни хора е известно че риба + мляко не е добре и има сериозна опасност от натравяне. Затова и децата се натровиха а не от развалена храна. Искаме съд......
4
1
 
11
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 9 години
За писалите ми минуси, пояснявам.При социализма лятото на Слънчев бряг(например) имаше командирован милиционер, който хванеше ли нередност със месо - виновния отиваше в затвора!
3
0
 
18
 
! Отговори
8 преди 9 години
И персоналът ли е умствено изостанал,че не е разбрал,че храната е развалена,защото под "развалена" аз си я представям воняща.Ако това е правова държава,на фирмата трябва да се отнеме лиценза за во век и веков,собственикът да отиде в затвора и цялото му имущество да се конфискува,но за негово щастие това е държавата АБСУРДИСТАН!
2
1
 
8
 
! Отговори
f преди 9 години
Tva darjava lie kqk se griji za decata I vazrastnite???
1
8
 
14
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 9 години
Зящото скачахте за Демокрация!Това получихте!